Keystone logo
National University Of Rosario (Universidad Nacional Del Rosario)

National University Of Rosario (Universidad Nacional Del Rosario)

National University Of Rosario (Universidad Nacional Del Rosario)

Introduktion

National University of Rosario skapades 1968 genom lag 17,987. Dess grundande struktur var en avdelning av Universidad Nacional del Litoral från vilken den tog sina första akademiska och administrativa organ, som vid den tiden bestod av: fakulteterna medicinska vetenskaper, vetenskaper, teknik och arkitektur, ekonomisk vetenskap, filosofi, juridik och politisk Vetenskaper, tandvård, jordbruksvetenskap och sjukhus-skolor och gymnasieskolor som var beroende av det, förutom Higher Institute of Music i Rosario.

Sedan starten startade National University of Rosario ett aktivt förhållande med Rosario-samhället från vilket det genererade vart och ett av de projekt som det startade och som uttrycktes i en fortsatt tillväxt enligt regionens krav.

Dess nuvarande struktur består av 12 fakulteter, 3 gymnasieskolor och ett centrum för tvärvetenskapliga studier. Det har en byggnadsyta på 68 000 kvadratmeter där ett akademiskt erbjudande består av 171 doktorsexamen, 63 grundexamen, 15 tekniska kurser, 53 mellanliggande grader, 26 grader genom artikulation med det icke-universitetets högre utbildningssystemet och 32 doktorsexamen.

Under de senaste åren lades det virtuella campus till detta akademiska erbjudande, från vilket kurser erbjuds i distansläge och använder webbstöd som undervisningsmiljö.

Platser

  • Rosario

    Córdoba,1814, S2000, Rosario

    Frågor