Keystone logo
National University of the Northeast (Universidad Nacional del Nordeste)

National University of the Northeast (Universidad Nacional del Nordeste)

National University of the Northeast (Universidad Nacional del Nordeste)

Introduktion

Mellan 1920 och 1955 bestod universitetslivet i nordost av driften av fakulteter, karriärer och institut skapade av och underordnade de nationella universiteten i Litoral och Tucumán.

Bland de fakulteter som utgjorde var UNL fakulteten för jordbruk, boskap och närliggande industrier med bas i staden Corrientes. Där, som ett initiativ från en grupp professorer och som svar på miljöbehoven, uppstod National Institute of Teachers, vars verksamhet godkändes av rektoratet vid National University of the Litoral den 6 juni 1951.

Den 30 april 1951 utfärdades resolution nr 262 vid Universidad Nacional del Litoral, som bemyndigade fakulteten för ekonomi, kommersiella och politiska vetenskaper att i staden Resistencia skapa en förstaårsavdelning av revisorn och expertprogrammet . Splitter. Det uppstod som svar på begäran att guvernören för National Territory of Chaco - efter bekymmer från den dåvarande direktören för National School of Commerce of Resistencia - tog upp till Nationens utbildningsministerium.

School of Medicine skapades i Corrientes den 5 mars 1953 genom resolution nr 79 från rektoratet vid National University of the Litoral, en folkomröstning från universitetsrådet, som bekräftades genom resolution nr 234 av den 24 mars i samma år, beroende på fakulteten för medicinska vetenskaper, farmaci och Ramos Menores vid ovannämnda universitet.

År 1937 beslutades på initiativ av rektorn vid National University of Tucumán att inrätta ett forskningsorgan i det huset för att studera olika aspekter av verkligheten i den norra regionen i landet, inklusive hälsa. Det organet, som skapades den 6 november 1937, hette Regional Research Department och inkluderade sex byråer med liknande syften, varav en var Institute of Regional Medicine, skapad genom resolution nr 315/73 av den 7 december 1937. 1954 , det löstes genom resolution nr 1221/226/954, överföringen av huvudkontoret för Institute of Regional Medicine till staden Resistencia.

Den 2 april 1955 skapades lagskolan, beroende av fakulteten för juridiska och sociala vetenskaper vid Universidad Nacional del Litoral, som verkar i staden Corrientes.

Platser

 • 868

  25 de Mayo,868, W3400, 868

  Program

   Institutionen erbjuder även:

   Frågor