Keystone logo
Nazarbayev University

Nazarbayev University

Nazarbayev University

Introduktion

Beläget i Astana, Kazakstan, i Centralasien, är Nazarbayev University ett forskningsuniversitet med växande internationellt rykte som kombinerar utbildning och innovation på ett toppmodernt 2000-talscampus. Nazarbayev University har snabbt blivit känt över hela världen för sitt engagemang för att bli en förstklassig forskningsanläggning. NU-forskare bedriver forskning inom en mängd olika områden och förverkligar de mest ambitiösa projekten. Forskningen stöds av interna och externa medel varje år och utförs i moderna laboratorier.

Engelska är undervisnings- och forskningsspråket vid Nazarbayev University , och antagnings- och progressionssystem är helt och hållet meritbaserade.

NU har publicerat långt över 5300 stycken inom en mängd olika studieområden, inklusive 1 100 publikationer av studenter, både individuella och medförfattare; ett nätverk av över 270 forsknings- och undervisningslaboratorier; inlämnande av 164 patentansökningar; framgångsrik förhandling och undertecknande av 6 licensavtal; och förvärvet av 106 patent.

För att lära dig mer om Nazarbayev University : s engagemang för sin forskning och bli en del av teamet, se till att kolla in NU-antagningsprocessen och granska de olika meriteringsbaserade finansieringsmöjligheter som är tillgängliga för blivande studenter.

133758_133722_IMG_50861.jpg

Campus

NU är ett modernt forskningsuniversitetscampus som tillgodoser en bekväm livsstil bland invånarna. Boområden finns tillgängliga för allt från ensamboende till gruppboende. En mängd olika matställen finns runt campus för kulinarisk utforskning, medan säkerhet och säkerhet garanteras genom passerkort som begränsar åtkomsten till alla campusfaciliteter.

Vårt toppmoderna sportkomplex möjliggör en aktiv livsstil, oavsett vilka sporter och aktiviteter du gillar. Reglerade utomhussportfält i världsklass är den perfekta platsen för lagbaserade, intramurala tävlingar.

Det finns något för allas upptäckt på NU-campuset.

133759_133724_IMG_47202.jpg

Livet på NU

Studenter, personal och fakulteter som väljer att bo på NU upptäcker Kazakstan och njuter av alla bekvämligheter i hemmet. Bekväma boende är i kombination med förstklassiga tjänster för mat, shopping, skötsel och andra personliga behov. Många tjänster (inklusive vårt medicinska kontor) är öppna dygnet runt för att betjäna när som helst på dagen eller natten.

Både studenter och lärare älskar att bo på NU.

133760_133723_IMG_4485.jpg

Internationellt samarbete

Modellen för den strategiska utvecklingen av Nazarbayev University baseras främst på ett partnerskap med de högst rankade universiteten i världen. Var och en av universitetets skolor och forskningscentra har utvecklats i samarbete med de ledande universiteten och forskningsinstitutionerna.

NU syftar till att främja universitetsgemensam internationalisering genom internationellt samarbete och partnerskap, positionera universitetet på den globala arenan för högre utbildning och internationellt student-, fakultets- och personalstöd.

Strategiska akademiska och forskningspartners vid Nazarbayev University

 • University of Wisconsin-Madison (USA) - partner för School of Sciences and Humanities
 • Duke University, Fuqua School of Business (USA) - partner för Graduate School of Business
 • National University of Singapore, Lee Kuan Yew School of Public Policy (Singapore) - partner för Graduate School of Public Policy
 • University of Pittsburgh (USA) - partner för School of Medicine
 • University of Pennsylvania (USA) - partner för Graduate School of Education
 • University of Cambridge (UK) - partner för Graduate School of Education
 • Colorado School of Mines (USA) - partner för School of Mining and Geosciences
 • Lawrence Berkeley National Laboratory (USA) - partner för den privata institutionen ”National Laboratory Astana”
 • Oak Ridge Associated Universities (USA) – partner för den privata institutionen " Nazarbayev University Research and Innovation System"

Strategiska partners som har bidragit till utvecklingen av NU:

 • University of Warwick (UK) - partner för Nazarbayev University Foundation Year Program mellan 2015 och 2016.
 • University College London (UK) - partner för Nazarbayev University School of Engineering and Digital Sciences och University Preparatory Certificate Program mellan 2010 och 2015.

Campus funktioner

.

  Ranking

  501–600 :e World University Rankings 2024 (The Times Higher Education World University Rankings 2024)

  Ackrediteringar

  AMBA-ackrediterad

  Studentberättelser

  Antagningskrav för programmet

  Visa ditt engagemang och din vilja att lyckas i handelshögskolan genom att ta GMAT-provet – det mest använda provet för antagning som mäter ditt kritiska tänkande och resonemang.

  Ladda ner GMAT-miniquizet för att få en smak av frågorna du hittar i provet.

  Platser

  • Astana

   Qabanbay Batyr Avenue, 53, 010000, Astana

   Frågor