Keystone logo
© BIMM University
Norwich University of the Arts

Norwich University of the Arts

Norwich University of the Arts

Introduktion

Om NUA

Norwich University of the Arts (NUA) har etablerat sig inom konst-, design- och medieutbildning i över 170 år. Men även om vår historia kan spåras tillbaka till 1845, är vår syn framåt.

Från en stadskärna som har avancerade faciliteter till ett sätt att undervisa som fick oss att tilldelas guld under ramverket Teaching Excellence och rankade som nummer 1 i Storbritannien för studentretention av The Times och The Sunday Times Good University Guide 2020, vårt rykte för excellens är välförtjänt.

NUA har trivts som ett etablerat universitet och utvecklat ett nationellt rykte som ett innovativt och kreativt akademiskt samhälle, med ett fast engagemang för att erbjuda yrkesmässiga, praktikbaserade kurser som ger studenter utrymme att utveckla sina färdigheter och driva sin passion.

Kärnan i det hela, våra studenter. Konstnärer, formgivare, skapare. Med olika intressen och unika perspektiv delar de en önskan att bli utmanad och inspirerad. Att lära av det förflutna och forma framtiden.

Vårt uppdragsbesked

NUA: s uppdrag är att vara det bästa specialistuniversitetet för konst, design, arkitektur och mediestudier i Europa, som producerar akademiker av högsta kvalitet och inspirerar studenter och personal att uppnå excellens inom de kreativa och kulturella sfärerna.

Historien om Norwich University of the Arts

1845Norwich School of Design grundades 1845 av konstnärerna och anhängarna av Norwich School of Painters, den enda provinsiella brittiska gruppen som etablerade ett internationellt rykte för landskapsmålning.
1965Godkänd för att erbjuda examen på examensnivå genom Diploma in Art and Design.
1965 och framåtTvå styrkor inom målning och grafisk design växer fram, under en grupp exceptionella utövare och lärare, som sätter en prägel på den nationella konst- och designscenen.
1975Första BA Honours -examenskurser som valideras av Council for National Academic Awards (CNAA).
1989Great Yarmouth College of Art införlivad med skolan.
1993Första MA -kurser introducerade genom ett akademiskt avtal med Anglia Polytechnic.
1994Införlivad som en högskoleinstitution, döpt om till Norwich School of Art and Design.
1995Första forskarstudent registrerad för doktorandstudier.
2008Beviljades makt att tilldela examen upp till masternivå och döptes om till Norwich University College of the Arts.
2012Beviljade universitetstitel av Privy Council och blev Norwich University of the Arts . Utser sin första kansler - skådespelaren Sir John Hurt.

Kvalitetssäkringsbyrån kontrollerar hur brittiska universitet och högskolor håller standarden för deras högre utbildning.

Universitetet grundades som en oberoende institution för högre utbildning enligt avsnitt 121 i Education Reform Act 1988 och är ett erkänt organ med undervisade examensbevisande befogenheter. Universitetet regleras av Office for Students (OfS). Information om universitetets status finns i OfS -registret och på listan över erkända organ som publiceras på den brittiska regeringens (GOV.UK) webbplats. OfS regelverk träder i kraft från och med 1 augusti 2019. Från 1 april 2018 till 31 juli 2019 kommer universitetet att omfattas av OfS -övergångsarrangemang.

Platser

  • Norwich

    Duke Street,4, NR3 3AJ, Norwich

Frågor