Keystone logo
The NUCB Business School

The NUCB Business School

The NUCB Business School

Introduktion

Nagoya University of Commerce & Business (NUCB) Business School är ett privat universitet beläget i hjärtat av det tredje mest kosmopolitiska området i Japan. Det grundades 1953 och är den första och enda i Japan ska ackrediteras av AACSB International, The Association of MBA (AMBA) och EQUIS. NUCB BS rankas vanligtvis #1 i MBA-, EMBA- och MIM-program av QS, och uppnår konsekvent toppositioner över hela landet.

Historien om NUCB Business School

Yuichi Kurimoto var den första japanska personen som utexaminerades från University of Alberta's Faculty of Arts 1930. Vid sin återkomst till Japan erkände han att utbildningen var mest tillgänglig för eliten och så han förkämpade kampen för att göra den tillgänglig för den fridfulla japanska dagens ungdom. År 1935 började han ett yrkesinstitut kallat "Nagoya Railroad School", som senare följdes av en gymnasium och en junior college.

Yuichi Kurimoto var alltid en visionär och insåg att efterkrigstidens ekonomiska och befolkningsboom i Japan skulle skapa en stark efterfrågan på en institution dedikerad till affärsutbildning. Sålunda, 1953, Nagoya University of Commerce & Business (NUCB) etablerades.

Ackreditering: NUCB Business School är den första och enda Triple Crown Business School i Japan som är ackrediterad av AACSB, AMBA och EQUIS!

NUCB Business School tillkännager stolt att det är det första och enda MBA-programmet i Japan som har trippelackreditering från AACSB International, The Association of MBA (AMBA) och EQUIS. Dessa utmärkelser som kännetecknas av excellens som tilldelats av AACSB, AMBA och EQUIS cementerar NUCB:s strategiska initiativ att vara den bästa av de bästa bland Business Schools i Japan och Asien. I den här globaliseringens tidevarv betyder internationellt erkännande av sådana prestigefyllda ackrediteringsorgan som AACSB, AMBA och EQUIS vårt fortsatta engagemang för att upprätthålla kvalitetssäkring och bevarande av de högsta globala standarderna.

Nagoya University of Commerce and Business och NUCB Business School är fullt auktoriserade av det japanska ministeriet för utbildning, kultur, sport, vetenskap och teknik.

NUCB och AACSB International

AACSB International-Föreningen till Advance Collegiate Schools of Business är den professionella föreningen för högskolestudier och universitetsledning och den främsta ackrediteringsbyrån för kandidatexamen, magisterexamen och doktorsexamen i företagsekonomi och redovisning.

2002, Nagoya University of Commerce and Business & NUCB Business School fick AACSB International-medlemskap som endast den tredje utbildningsinstitutionen i Japan. NUCB har lämnat in självutvärderingsrapporten och uppnått ackreditering av sina grund- och forskarutbildningar 2006.

NUCB Business School och AMBA

NUCB Business School är den första handelshögskolan i Japan som är ackrediterad av The Association of MBA. AMBA-ackreditering gäller endast för NUCB Business Schools MBA- och EMBA-program på japanska; medan AACSB International godkänner både grundutbildningen och forskarutbildningen.

NUCB Business School och EQUIS

Den 29 september 2021 tilldelades NUCB Business School ackreditering av European Quality Improvement System (EQUIS) från European Foundation for Management Development (EFMD), en av de största internationella kvalitetsutvärderingsorganisationerna för ledarskapsutbildning. Endast utbildnings- och forskningsinstitutioner som visar högsta möjliga kvalitet i läroplaner och forskningsaktiviteter under en rigorös granskning av en panel av uppskattade expertexaminatorer är berättigade att bli en av de få hundra (som nu 197 handelshögskolor över hela världen) som får EQUIS-ackreditering.

NUCB Business School och Eduniversal

Eduniversal presenterar rankningen som dekaner röstade från universiteten och skolorna på listan över 1000. NUCB har utsetts till en av de bästa internationellt kända affärskolorna av Eduniversals vetenskapliga kommitté.

Ranking

QS Global MBA 2024 Rankings har NUCB BS som #1 heltids MBA-program i Japan och #19 i Asien.

Ackrediteringar

EFMD Equis-ackrediteradAMBA-ackrediteradAACSB-ackrediterad

Platser

  • Nagoya

    The NUCB Business School Global Leader Program Admissions Office 1-3-1 Naka-ku Nishiki Nagoya, Aichi, Japan

Program

Frågor