Keystone logo
OCAD University

OCAD University

OCAD University

Introduktion

Om OCAD University

OCAD U är Kanadas universitet för fantasin

OCAD U grundades 1876 och ägnar sig åt konst och designutbildning, övning och forskning samt kunskap och uppfinning inom ett brett spektrum av discipliner. OCAD U bygger fortlöpande på sina traditionella, studiobaserade styrkor och lägger till nya metoder för att lära sig den mästers tvärvetenskapliga praxis, samarbete och integration av ny teknik. I åldern för fantasi är medlemmar i OCAD U-samhället unikt kvalificerade att fungera som katalysatorer för nästa framsteg inom kultur, teknik och livskvalitet för alla kanadensare.

Våra program och forskningsbrofält av digitala media och design, hållbarhet, hälsa och välbefinnande, kulturell mångfald och inhemska kulturer.

Våra studenter engagerar sig i kreativt studiobaserat, estetiskt och tekniskt lärande tillsammans med kritisk, teoretisk, vetenskaplig och historisk kunskap och metoder.

Slutligen inspirerar vår plats. OCAD U ligger i hjärtat av nationens konst, design, affärer och ny mediekapital på de förfäder och traditionella territorierna i Mississaugas of the New Credit, Haudenosaunee, Anishinaabe och Huron-Wendat - de ursprungliga ägarna och vårdnadshavare av landet som vi står på.

116258_116196_cityshot-topchoice9.jpg

Vårt Namesake

 • 1876: Ontario School of Art
 • 1886: Toronto Art School
 • 1890: Central Ontario School of Art och Industrial Design
 • 1912: Ontario College of Art
 • 1996: Ontario College of Art
 • 2010: Ontario College of Art and Design University (OCAD U)

OCAD University ligger i hjärtat av Toronto, bredvid konstgalleriet i Ontario och den historiska grange parken. Dess växande södra campus ligger fem minuter bort i stadens blomstrande konst- och underhållningsdistrikt.

Sharp Center for Design

Nu ett Toronto arkitektoniskt landmärke öppnade den ikoniska Sharp Center for Design 2004 som en del av en stor ombyggnad på 42,5 miljoner dollar. Den prisbelönta, svarta och vita "bordplattformen" står ovanför OCAD University huvudbyggnadslokalbyggnad på 12 flerfärgade stålben. Centret är uppkallat efter välgörare Rosalie och Isadore Sharp, och är hem för OCAD U: s fakultet med faciliteter för fakulteterna för konst och liberala studier. Det var designad av den hyllade brittiska arkitekten Will Alsop i samarbete med Toronto-baserade Robbie / Young Wright Architects Inc., tillsammans med strukturella ingenjörer från Carruthers

Awards

 • Royal Institute of British Architects Worldwide Award 2004
 • Award of Excellence, Toronto Architecture och Urban Design Awards, 2005
 • Mest utmärkta tekniska projekt, Canadian Consulting Engineering Awards, 2005
 • Benjamin Moore Contract Exterior Award, 2006 (utdelat till Will Alsop)

116257_116197_A-AGOtopchoice2.jpg

Vision och Mission Statements

Syn

Transformerad av fantasier

OCAD University utmanar dig att lydigt och ansvarsfullt driva våra tids frågor genom det kraftfulla samspelet mellan konst, design, samhällsvetenskap, humaniora och vetenskap.

Uppdragsbeskrivning

Du

 • Vi uppmanar dig att bygga medvetna, generösa och glada samhällen som integrerar flera perspektiv och kritiska metoder.

Audacious och Responsible Pursuit

 • Vi uppmuntrar mångfald och motståndskraft, och övar jämlikhet, inkludering, hållbarhet och respekt för inhemska röster och kulturer.

Vår tids frågor

 • Vi söker och svarar på våra tiders frågor för att berika våra discipliner och fungera som transformativa sociala, ekonomiska, miljömässiga och kulturella agenter.

Det kraftfulla samspelet mellan konst, design, samhällsvetenskap, humaniora och vetenskap

 • Vi engagerar oss i material, data, teknologier, idéer och pedagogik och olika inhemska perspektiv för att stödja unik forskning, studio övning och lärande, skapa tvärvetenskapliga och framväxande former av kunskap.

116259_116194_campus.jpg

Campus funktioner

  English Language Requirements

  Certifiera din engelska kunskap med Duolingo English Test! DET är ett bekvämt, snabbt och prisvärt engelska onlinetest som accepteras av över 4 000 universitet (som det här) runt om i världen.

  Platser

  • Toronto

   100 McCaul Street, M5T 1W1, Toronto

   Frågor