Keystone logo
OCAD University

OCAD University

OCAD University

Introduktion

Om OCAD University

OCAD U är Kanadas universitet för fantasin

OCAD U grundades 1876 och ägnar sig åt konst och designutbildning, övning och forskning samt kunskap och uppfinning inom ett brett spektrum av discipliner. OCAD U bygger fortlöpande på sina traditionella, studiobaserade styrkor och lägger till nya metoder för att lära sig den mästers tvärvetenskapliga praxis, samarbete och integration av ny teknik. I åldern för fantasi är medlemmar i OCAD U-samhället unikt kvalificerade att fungera som katalysatorer för nästa framsteg inom kultur, teknik och livskvalitet för alla kanadensare.

Våra program och forskningsbrofält av digitala media och design, hållbarhet, hälsa och välbefinnande, kulturell mångfald och inhemska kulturer.

Våra studenter engagerar sig i kreativt studiobaserat, estetiskt och tekniskt lärande tillsammans med kritisk, teoretisk, vetenskaplig och historisk kunskap och metoder.

Slutligen inspirerar vår plats. OCAD U ligger i hjärtat av nationens konst, design, affärer och ny mediekapital på de förfäder och traditionella territorierna i Mississaugas of the New Credit, Haudenosaunee, Anishinaabe och Huron-Wendat - de ursprungliga ägarna och vårdnadshavare av landet som vi står på.

116258_116196_cityshot-topchoice9.jpg

Vårt Namesake

 • 1876: Ontario School of Art
 • 1886: Toronto Art School
 • 1890: Central Ontario School of Art och Industrial Design
 • 1912: Ontario College of Art
 • 1996: Ontario College of Art
 • 2010: Ontario College of Art and Design University (OCAD U)

OCAD University ligger i hjärtat av Toronto, bredvid konstgalleriet i Ontario och den historiska grange parken. Dess växande södra campus ligger fem minuter bort i stadens blomstrande konst- och underhållningsdistrikt.

Sharp Center for Design

Nu ett Toronto arkitektoniskt landmärke öppnade den ikoniska Sharp Center for Design 2004 som en del av en stor ombyggnad på 42,5 miljoner dollar. Den prisbelönta, svarta och vita "bordplattformen" står ovanför OCAD University huvudbyggnadslokalbyggnad på 12 flerfärgade stålben. Centret är uppkallat efter välgörare Rosalie och Isadore Sharp, och är hem för OCAD U: s fakultet med faciliteter för fakulteterna för konst och liberala studier. Det var designad av den hyllade brittiska arkitekten Will Alsop i samarbete med Toronto-baserade Robbie / Young Wright Architects Inc., tillsammans med strukturella ingenjörer från Carruthers

Awards

 • Royal Institute of British Architects Worldwide Award 2004
 • Award of Excellence, Toronto Architecture och Urban Design Awards, 2005
 • Mest utmärkta tekniska projekt, Canadian Consulting Engineering Awards, 2005
 • Benjamin Moore Contract Exterior Award, 2006 (utdelat till Will Alsop)

116257_116197_A-AGOtopchoice2.jpg

Vision och Mission Statements

Syn

Transformerad av fantasier

OCAD University utmanar dig att lydigt och ansvarsfullt driva våra tids frågor genom det kraftfulla samspelet mellan konst, design, samhällsvetenskap, humaniora och vetenskap.

Uppdragsbeskrivning

Du

 • Vi uppmanar dig att bygga medvetna, generösa och glada samhällen som integrerar flera perspektiv och kritiska metoder.

Audacious och Responsible Pursuit

 • Vi uppmuntrar mångfald och motståndskraft, och övar jämlikhet, inkludering, hållbarhet och respekt för inhemska röster och kulturer.

Vår tids frågor

 • Vi söker och svarar på våra tiders frågor för att berika våra discipliner och fungera som transformativa sociala, ekonomiska, miljömässiga och kulturella agenter.

Det kraftfulla samspelet mellan konst, design, samhällsvetenskap, humaniora och vetenskap

 • Vi engagerar oss i material, data, teknologier, idéer och pedagogik och olika inhemska perspektiv för att stödja unik forskning, studio övning och lärande, skapa tvärvetenskapliga och framväxande former av kunskap.

116259_116194_campus.jpg

Campus funktioner

För mer information om bostäder nära OCAD U, besök vår hemsida.

  Stipendier och finansiering

  Financial Aid & Awards vid OCAD U ger råd till studenter, ger remisser till lämpliga program för ekonomiskt stöd och hjälper till med att säkra de resurser som krävs för att möta kostnader för eftergymnasial utbildning.

  Studenttillgångsgaranti

  OCAD University har förbundit sig till Ontarios Student Access Guarantee, som säger: "Ingen kvalificerad Ontario-student ska hindras från att gå på våra offentligt assisterade högskolor och universitet på grund av brist på ekonomiskt stödprogram. Studenttillgångsgarantin innebär att studenter i behov kommer att ha tillgång till de resurser de behöver för sin undervisning, böcker och obligatoriska avgifter."

  Finansiering av din utbildning

  På OCAD U kommer utbildningskostnaderna att täckas av en mängd olika källor, provinsiella lån/bidragsprogram, amerikanska låneprogram, stipendier, stipendier, utmärkelser och möjligheter att arbeta på campus. Förutom onlineresursinformationen kan personalen på Financial Aid & Awards-kontoret ge råd till studenter med avseende på deras ekonomiska situation, ge hänvisningar till lämpliga program för ekonomiskt stöd och hjälpa dem att säkra de resurser som krävs för att klara av deras eftergymnasiala utbildning kostar.

  Bevis på dina identitetskrav

  Om du vill träffa en rådgivare för ekonomiskt bistånd om ditt OSAP/Out-of-Province studielånekonto måste du visa upp ditt studentlegitimation och/eller giltig myndighet utfärdad fotolegitimation (som ett körkort eller permanent uppehållskort) .

  För OSAP-relaterade förfrågningar, såsom att hämta ditt OAN, återställa OSAP-kontolösenordet, auktorisera utlämnande av information till en tredje part, etc., måste du uppvisa följande två typer av identifiering

  • Bevis på ditt socialförsäkringsnummer (SIN): Detta kan inkludera ditt SIN-kort, SIN-dokument eller en kanadensisk pensionsplan.
  • Myndighetsutfärdad fotolegitimation (detta kan inkludera alla giltiga fotolegitimationer som utfärdats av Kanadas regering, t.ex. ett pass, Permanent Resident Card eller en kanadensisk provins- eller territoriell regering, t.ex. ett körkort. Alla fotolegitimationer måste vara giltiga ( inte löpt ut) och läsbar.

  Ranking

  Awards

  • Royal Institute of British Architects Worldwide Award 2004
  • Award of Excellence, Toronto Architecture och Urban Design Awards, 2005
  • Mest utmärkta tekniska projekt, Canadian Consulting Engineering Awards, 2005
  • Benjamin Moore Contract Exterior Award, 2006 (utdelat till Will Alsop)

  Campusliv och faciliteter

  Vad är Campus Life?

  OCAD University är ett 100-procentigt pendlarcampus. Med många studenter som reser timmar om dagen för att komma till skolan och hem igen, kan det vara utmanande att träffa nya vänner och engagera sig på campus. Vi förstår. Så, vi är här för att hjälpa!

  Campus Life, inom OCAD U:s studentframgångsprogram, säkerställer att eleverna har tillgång till sociala, lärande och utvecklingsmöjligheter utanför klassrummet. Våra program uppmuntrar förbättrad personlig tillväxt, anslutning, engagemang, ledarskap, självförtroende, interpersonell och teambuilding färdigheter.

  Campuslivet på OCAD U är vad DU, studenten, gör det till. Så titta på vår programmering. Ta reda på vad som händer på campus och gör dig redo att träffa andra studenter och engagera dig. Aktiviteter hjälper till att stödja samhällsbyggande, förbättra din studentlivserfarenhet och den övergripande kvaliteten på campuslivet.

  Studentengagemang på campus

  Vi uppmuntrar dig att engagera dig i campusgemenskapen. Det finns många olika sätt att göra det:

  • Gå med i Student Mentor Program som student adept eller peer mentor.
  • Gå med i eller starta en studentdriven grupp.
  • Håll dig aktiv med dina kamrater och spela i våra intramurala sporter.
  • Delta eller anmäl dig som frivillig för orientering och välkommen—O-DAYS!—i slutet av augusti/början av september.
  • Delta i att forma vår utbildningsgemenskap med en plats i universitetskommittéer.
  • Delta i betalda, valda och volontärtjänster med OCAD U Student Union.

  Platser

  • Toronto

   100 McCaul Street, M5T 1W1, Toronto

   Frågor