Keystone logo
Polis – The Jerusalem Institute of Languages and Humanities

Polis – The Jerusalem Institute of Languages and Humanities

Polis – The Jerusalem Institute of Languages and Humanities

Introduktion

Polis – The Jerusalem Institute of Languages and Humanities är en akademisk institution grundad 2011 av en internationell grupp forskare.

Vårt mål är förnyelsen av humaniora (särskilt litteratur, filosofi, historia och geografi i Medelhavsområdet och Mellanöstern) genom studier av olika kulturer, och i synnerhet återupplivandet av de språk som är grundläggande för den västerländska civilisationen. Vi är engagerade i tanken att lärande från det förflutna främjar ömsesidig förståelse och respekt mellan olika kulturer och folk i Mellanöstern och väst. Endast dialog som är rotad i dessa principer kommer att leda till evig fred i regionen.

Tredjeparts tilldelad magisterexamen

Polis utfärdar certifikat för slutförande för alla språkkurser, ettåriga och tvååriga program. Även om Polis inte är en universitet-ackrediterad institution, åtnjuter vi partnerskap med högst rankade universitet i Europa som erkänner kvaliteten på våra tvååriga program och anser att några av dem är lika med en magisterexamen från sina egna institutioner. Till exempel kan Polis-studenter som framgångsrikt slutföra det tvååriga akademiska programmet i forntida filologi registrera sig vid International University of Catalonia (Barcelona, Spanien) och tilldelas en magisterexamen i antikfilologi av den institutionen när de har fullgjort sin krav. På samma sätt kan Polis-studenter som framgångsrikt slutföra det tvååriga akademiska programmet i språk i näröstern registrera sig vid University of Navarra (Pamplona, Spanien) och tilldelas en magisterexamen i språk i näröstern . Observera att akademiska timmar som kvalificerar sig för European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS) tilldelas av ackrediteringsinstitutionerna och inte av Polis.

165433_logos.JPG

Polis-metoden för förvärv av andra språk

Polis-institutet använder en unik metod för språkundervisning - Polis-metoden, som huvudsakligen bygger på total nedsänkning i målspråket, men också anpassar andra principer som dynamisk språkutveckling (DLD). Vår metod gör det möjligt för studenter att avancera mer holistiskt jämfört med en strikt grammatisk åtgärd. Under processen att lära sig tala får eleverna en intuitiv förståelse för språket. Studenter har också nytta av pågående forskning på Polis. Gamla idéer utmanas ständigt, medan nya belyses. Våra klassrum är levande laboratorier för att testa de mest lovande teknikerna. För närvarande experimenterar våra instruktörer med Living Sequential Expression (LSE), en princip som först utvecklades och utvecklades hos Polis och inspirerades av François Gouins arbete. Polis-metoden förfinas ständigt när vi införlivar nya insikter i andra språkförvärvet.

Olika studentkroppar och fakulteter

Vår studentkår och fakultet är överväldigande internationella och kommer från olika kulturella och religiösa bakgrunder. Våra program och kurser är särskilt attraktiva för studenter inom semitisk filologi, journalistik, språk (och pedagogik), arkeologi, teologi, historia och klassisk filosofi, men öppna för alla som önskar en mer autentisk förståelse av de antika texterna som formade den judiska, Kristna och islamiska kulturer i regionen. På Polis har studenterna en sällsynt möjlighet att informellt lära sig om väldigt olika kulturer från varandra. Lärare har också nytta av att de utsätts för olika pedagogiska metoder och finslipa sina egna yrkeskunskaper. Vi är stolta över att främja en atmosfär av multikulturalism, öppenhet och respekt. I den meningen är vi en oas i en stad som Jerusalem, som korsas av många virtuella gränser. Vår öppna strategi har också lett oss till många spännande samarbetsprojekt med både lokala och internationella institutioner.

Studentliv i Jerusalem

Polis Institute ligger strax utanför den antika staden Jerusalem, en plats som är helig för judar, kristna och muslimer. Inom några minuters promenad kan eleverna besöka den återstående västra muren i det judiska templet, den heliga gravens kyrka eller Al-Aqsa-moskén. Detta är bara några av de många viktiga historiska platserna i närområdet. Jerusalem är också en modern stad med restauranger, museer och underhållning i världsklass. Närliggande Zion Square är centrum för Jerusalems nattliv. Många av de omgivande gatorna är endast fotgängarzoner och är prickade med bänkar, kafébord och skuggparaplyer. Studenter från hela Jerusalems ledande akademiska institutioner finns på de mysiga pubarna, kaféerna och butikerna. Gratis utomhuskonserter och gatuföreställningar är vanliga sevärdheter under de varmare månaderna.

Polis – The Jerusalem Institute of Languages and Humanities","author_url":"","source":""}" />

162110_thumbnail_image003.png

Varför välja Polis?

  • Polis-metoden - Polis Institute använder en unik metod för andra språkförvärv som har visat sig vara enkel och effektiv. Studenter har också nytta av pågående forskning på Polis och den ständiga förbättringen av Polis-metoden. Klassrumsinlärning kompletteras med våra egna specialutvecklade och publicerade språkböcker för att slutföra lärande.
  • En unik plats - Jerusalems stad är unikt grundläggande för de tre stora monoteistiska religionerna; Judendom, kristendom och islam. Det är en plats där antika grekiska, hebreiska, latin och arabiska har dominerat var och en under olika perioder genom sin tumultiga historia. Fram till idag fortsätter arvet från dessa kulturer att lämna ett avtryck. Studenter vid Polis har fördelen av att leva inom studiens struktur och sammanhang, vilket djupt påverkar hur de förstår sina kurser. Det finns också ett överflöd av historiska platser, museer och arkiv till hands, som erbjuder många unika forskningsmöjligheter.
  • En varm vänlig atmosfär - Polis är en liten institution med cirka 60 heltidsstudenter vid varje given tidpunkt. Studenter kommer från hela världen och får även internationella fakulteter. Campuset är en gammal stenherrgård med en vacker innergård som ibland fungerar som ett klassrum eller picknickplats utomhus. Studenter och lärare deltar tillsammans i utflykter och speciella firande. Det är verkligen hem för både studenter och lärare.

Vår historia

2011 - Det börjar i Jerusalem

Polis öppnar officiellt. Den första kursen hålls i juli, en sommarintensiv kurs i talat arabiska med 16 studenter. Det inledande läsåret börjar på hösten och innehåller lektioner i forntida grekiska, bibliska hebreiska, moderna hebreiska, talade arabiska, arameiska och spanska.

2013 - Det första tvååriga akademiska programmet: antik filologi

Det tvååriga akademiska programmet i antik filologi lanserades officiellt med en inledande klass om 11 studenter. Efter framgångsrikt har studenterna rätt att bli registrerade vid International University of Catalonia (Barcelona, Spanien) och tilldelas en magisterexamen i antik filologi av den institutionen. Kurser som undervisas i Jerusalem och vid partnerinstitutioner utomlands skapar intresse för Polis-metoden som ett sätt att lära sig gamla och moderna språk. Polis organiserar sin första tvärvetenskapliga konferens om alfabetets ursprung.

2014 - Sommarkurser fortsätter att expandera

Sommarkrävande kurser i Florida, Rom och Jerusalem lockar nästan 200 studenter. Undervisade språk inkluderar antika grekiska, bibliska hebreiska, latin, moderna hebreiska och arabiska. Ett ettårigt certifikatprogram baserat på en förkortad version av MA i antik filologi lanseras officiellt. Polis flyttar in i nya lokaler med ett bibliotek och sex klassrum.

2015 - Det andra tvååriga akademiska programmet: Nära östliga språk

Det tvååriga akademiska programmet på östliga språk lanseras officiellt. Efter framgångsrik slutförande har studenterna rätt att bli registrerade vid University of Navarra (Pamplona, Spanien) och tilldelas en magisterexamen i konst i nästan östliga språk av den institutionen. Polis samarbetar med det israeliska turistdepartementet för att markera och främja Emmaus-leden - en vandringsled nära Jerusalem där Jesus framträdde för sina lärjungar enligt Lukasevangeliet. Polis anordnar sin andra tvärvetenskapliga konferens om biblioteket i Alexandria , där tio forskare från Frankrike, Israel, Cypern och England deltar. Polis Institute Press lanserades med publiceringen av Speaking Ancient Greek as a Living Language.

2016 - En särskild tvärvetenskaplig konferens

Polis anordnar sin tredje tvärvetenskapliga konferens för att fira 100-årsjubileet för publikationen Cours de linguistique générale av Ferdinand de Saussure. Evenemanget drar forskare från Frankrike, Belgien, Tyskland, Spanien och Israel. Polis publicerar Forum, en levande latinska lärobok.

2017 - Två nya certifikatprogram

Två nya ettåriga certifikatprogram invigs: Forntida grekisk flyt och betoning på att undervisa i forntida språk.

2018 - En ny språkkurs: Bohairic Coptic

Polis lägger till Bohairic Coptic i sin lista över språkkurser. Polis organiserar sin fjärde tvärvetenskapliga konferens Transmitting a Heritage: The Teaching of Ancient Languages from Antiquity to the 21st Century , där forskare från mer än tio länder deltar.

2019 - Den första LSE-läroboken

Polis publicerar sin första språkbok med Living Sequential Expression (LSE), en inlärningsprincip utvecklad hos Polis. En tre-veckors antik grekisk nedsänkningskurs hålls på Christendom College i Virginia där alla måltider, lektioner och aktiviteter genomfördes på antikgrekiska. I Jerusalem växer det senaste intaget av MA-studenter till 35.

Stipendier och finansiering

Ansökningstiden
ArchimedesSeptember 1, 2021

Platser

  • Jerusalem

    8 HaAyin Het St, 9511208, Jerusalem

Frågor