Keystone logo
Pontifícia Universidade Católica do Paraná - PUCPR

Pontifícia Universidade Católica do Paraná - PUCPR

Pontifícia Universidade Católica do Paraná - PUCPR

Introduktion

Främja excellens i brasiliansk utbildning

Utbildningsexpertis, innovationsdriven entreprenörskap och multi- och interkulturell inlärning utgör PUCPRs primära syften. Som ett resultat har Pontifícia Universidade Católica do Paraná fått nationellt och internationellt erkännande genom den viktigaste högskolans ranking i världen: The Times Higher Education, som har placerat PUCPR bland de högsta universiteten i Brasilien. Med nästan 60 års engagemang för högre utbildning och forskning är PUCPR det största privata högskolestudiet i delstaten Paraná och ett av de mest välrenommerade universitet i Brasilien.

107111_2012-059APC_3663.JPG

Översikt

23 000 studenter

1.200 doktorander

1.650 fakultetsmedlemmar

280 Undervisnings- och forskningslaboratorier

PUCPR ger utbildning till skickliga proffs för att fungera som transformerande ledare i samhället. Genom främjandet av etiska värderingar och engagemang för det lokala och regionala samhället har PUCPR etablerat sin identitet och bidrar väsentligt till att bygga ett bättre samhälle.

Med tiden har PUCPR utexaminerat över 100 000 studenter. Universitetet har tagit en väg mot globaliseringen genom att integrera flera kulturer och dela kunskaper internationellt. PUCPR blir en nyckelpromotor för innovation och stärker ett nätverk som stimulerar kunskapsdelning och tillämpad forskning.

Uppdrag

Pontifícia Universidade Católica do Paraná, som styrs av etiska, kristna och maristiska principer, har som uppdrag utvecklingen och spridningen av kunskap och kultur samt främjande av en omfattande och permanent kvalifikation av medborgare och yrkesverksamma som är engagerade i samhällets liv och samhällsutveckling .

Syn

Att bli fram till 2022, en världsklass högre utbildningsinstitution med utmärkt kompetens inom undervisning, kunskapsproduktion, tjänster och social relevans.

107112_2012-059APC_3620.JPG

Där vi är

PUCPR har fyra campus i delstaten Paraná, Brasilien, som är huvudcampus i Curitiba, statens huvudstad. Den vackra och levande huvudcampus delas dagligen av en grupp av cirka 40 000 personer, inklusive studenter, fakulteter, forskare och personal och är ett välkänt centrum för utbildning och forskning.

Med mer än 1,7 miljoner människor är Curitiba den största staden i södra Brasilien. Huvudstaden har en av de bästa grönområdena per capita i Brasilien. Cirka 30 parker och skogar bekväma staden och tjäna som platser att njuta av fritid och sport. Staden skapade också pionjäråtervinning och hållbart avfallshanteringsarbete i Brasilien. Plus: stadens kollektivtrafik är en världsreferens, eftersom dess höghastighetsbuss, som cirkulerar i exklusiva körfält, har inspirerats till städer som Bogotá, Colombia, Mexiko och Los Angeles.

De ytterligare campuserna är Maringá, Londrina och Toledo. Maringá är den tredje största staden i delstaten Paraná och en av de 50 bästa städerna att bo i Brasilien, enligt FN: s FN-rakning 2016. Londrina är den fjärde mest folklorösa staden i södra Brasilien, med nästan 600 000 invånare. Londrina är ett knutpunkt för regional och nationell utveckling och campusen fokuserar på aktiviteter relaterade till agribusiness. Staden Toledo, belägen i västra Paraná, är en ledande spannproducent i staten. Dess befolkning uppskattar upp till 130 000 invånare.

Global PUCPR

Internationalisering öppnar universitetets dörrar till världen. PUCPR anser att det är nödvändigt att gå utöver gränser för att säkerställa att global kunskap, forskning och mänsklig utveckling är tillgängliga för alla.

 • Partnerskap med 240 högskolor runt om i världen.
 • 50 kurser undervisas på engelska i olika grundutbildningsprogram.
 • 500 studerande studerar årligen i utbytesprogram (inkommande och utgående).
 • Närvaro av internationella fakulteter och forskare från hela världen på PUCPR.
 • Dubbel examensavtal med universiteten över hela världen inom områdena ekonomi, företagsledning, arkitektur och stadsplanering, produktdesign, litteratur, journalistik, reklam, marknadsföring och mekatronik.

Globala partner

PUCPR har akademiska samarbetsavtal med över 240 partneruniversiteter från mer än 25 länder på alla kontinenter, vilket ger studenter och lärare från olika institutioner brasiliansk akademisk erfarenhet.

Läs mer om PUCPR: s internationella projekt:

Engelska Semester

PUCPR är en av de första högskolorna i Brasilien som erbjuder akademiska kurser som utförs helt på engelska till både internationellt och lokalt universitet.

Buddy Program

Ett initiativ som utvecklats av PUCPR-studenter, syftar programmet till att hjälpa internationella studenter i deras kulturella och sociala anpassningar vid PUCPR under deras utbytesprogram.

Amerikanska akademin

Det banbrytande programmet där studenterna börjar sin grundutbildning i Brasilien och gör de senaste två eller tre åren i USA, med möjlighet till dubbel examen. Ett partnerskap mellan PUCPR och Kent State University (Ohio-USA) som ger Brasilien det mest innovativa programmet i Latinamerika.

PIBIC International

Forskningsmöjligheter för studenter och forskarstuderande. Grundutbildningsprogrammet är utformat för att introducera studenter till den vetenskapliga forskningsmiljön, medan PIBIC-mästaren är inriktad på begåvade senior studenter intresserade av att genomföra en magisterexamen vid PUCPR.

107113_2012-059APC_3638.JPG

Strategisk plan för internationalisering

Internationalisering av högre utbildning är inte längre ett alternativ utan snarare en nödvändighet för varje universitet som är engagerat i kvaliteten på undervisning, forskning och förlängning. De stora moderna utmaningarna i samhället, med en lokal inverkan, är av global skala - energi, hållbarhet, städer, hälsa, mänskliga rättigheter, bland annat - och deras lösningar är därför beroende av bildandet av ledare med global vision och närvaro.

PUCPR bestämde sig för att ta upp den här uppgiften när den valde internationalisering som en institutionell prioritering. I detta scenario har prektorn genom Pro-Rectory for Research, Graduate Programs and Innovation och Internationalization Office skapat ett förslag till internationalisering av universitetet för perioden 2016-2022. Planen är organiserad i två axlar, kallad InPUC - internationalisering på campus - och OutPUC - de externa internationaliseringsaktiviteterna - var och en med tre riktlinjer och kompletterad med en verksamhetsplan, vissa redan på gång och andra planerade för framtiden.

Förslaget syftar till att inkludera hela akademin i ett försök att göra PUCPR till ett riktigt gränslöst universitet.

Platser

 • Curitiba

  R. Imaculada Conceição, 1155 - Prado Velho, Curitiba - PR, 80215-901 Brazil, , Curitiba

  • Londrina

   Av. Jockey Club, 485 - Hipica, Londrina - PR, 86072-360 Brazil, , Londrina

   • Maringá

    Av. Duque de Caxias, 1020 - Zona 7, Maringá - PR, 87020-025 Brazil, , Maringá

    • Toledo

     Avenida União, 500 - Jardim Coopagro, Toledo - PR, 85902-532 Brazil, , Toledo

     • Kent

      Kent State University P.O. Box 5190, 850 University Esplanade, Kent, Ohio 44242, , Kent

      Program

       Institutionen erbjuder även:

       Frågor