Keystone logo
Portobello Institute of Education

Portobello Institute of Education

Portobello Institute of Education

Introduktion

Ett varmt välkomnande från högskoledirektören

"För många som beslutar att engagera sig för vidareutbildning och högre utbildning eller komma tillbaka för att studera kan det vara ett mycket stort beslut. Vi är stolta över att stödja alla våra elever att bygga vidare på deras akademiska kunskaper och stöd i praktiska kompetenser som krävs på arbetsplatserna. att du kommer att söka anställning ".

Portobello Institute grundades 1981 och är byggt på axlarna av några mycket underbara och inspirerande individer. Institutet inrättades ursprungligen av Delia Lyons och har kontinuerligt avancerat av sin dotter Rebekah Lyons, en annan framtänkande och hårt arbetande kvinna.

Delias arv, vision och värderingar fortsätter att vara en del av vardagslivet på högskolan och är ständig påminnelse genom Rebekahs vilja att ständigt söka nya möjligheter samtidigt som man säkerställer att den etos och kvalitet som först utvecklats av hennes mor bibehålls.

Sedan 1993 har vi levererat skönhets-, smink- och modekurser vid Portobello Institute, alla ackrediterade genom tilldelande organ ITEC och QQI.

2005 fick vi kvalitetssäkring för institutet med FETAC, utbildningsrådet för vidareutbildning och utbildning och började utveckla och leverera en rad program över alla avdelningar inom institutet.

2009 fick vi kvalitetssäkring med HETAC, priset för högre utbildning och utbildning, för vårt högre certifikat i konst i Montessori utbildning och 2012 fick vi ackrediteringar för att leverera BA i tidig barndomsstudier med London Metropolitan University och har framgångsrikt utvecklat nya utbildningsprogram fram till 2018.

Under 2012 skapade vi ett centrum för modern miljö med program inklusive anläggningshantering, avfalls- och energihantering, allt ackrediterat genom tilldelande organ BIFM.

2014 fick vi ackreditering för att leverera London Metropolitan Universities BSc (Hons) inom idrottsvetenskap och fysisk utbildning och sportterapi och 2018 har vi utvecklat exklusiva BSc-program inom prestationsanalys, fysisk utbildning

Under åren som nya avdelningar och kurser har utvecklats vid institutet har vårt engagemang för kvalitet, vård av eleven, en strukturerad strategi för lärande och fokus på branschlänkar alltid varit avgörande för vad vi gör.

Våra strategiska allianser med industrin gör det möjligt för våra studenter att få utmärkta möjligheter till arbetslivserfarenhet och ofta jobberbjudanden efter avslutad program. Ingenting är för mycket besvär för oss, vi vill att våra elever ska lyckas.

Högskolans uppdrag är att göra utbildning tillgänglig för alla och att stödja dem med mod att ta det språnget till det nya och okända och detta är centralt för vad vi gör på Portobello Institute.

"Kom ihåg att framgång ser väldigt annorlunda ut för varje person. Vi uppmuntrar våra elever att fokusera på sin egen resa och njuta av processen att lära med oss.

Denise Flood, högskoledirektör


pasja1000 / Pixabay

123666_selfie-4521579_960_720.jpg

Våra värderingar

Vi bryr

Det finns en stark och delad etos av personlig vård för alla studenter som kommer att studera vid Portobello Institute. Varje student är personligen känd med sitt namn, ambitioner och deras mål förstås och värderas i en stödjande miljö.

Stödja mod

För många elever kräver det mod att följa sin passion och Portobello har varit det perfekta valet för dem som vill välja en specifik väg med ett fullt stödsystem på plats för att säkerställa att eleverna uppnår sina bästa utbildningsmål.

Kvalitetshandledare

Många av lärarna på Portobello Institute har lång service med högskolan som alla känner till och tror fullt ut på vår etos av vård. Våra handledare betraktas enormt i sin egen bransch som utövare, ledare och innovatörer.

Branschfokus

Genom att studera vid Portobello Institute får studenter möjlighet att få kvalitetsarbete i sin valda sektor medan de studerar vilket i slutändan kan leda till att säkra jobb efter avslutad kurser. Kandidater är mycket eftertraktade och många arbetsgivare söker och uppmuntrar till länkar med högskolan och dess akademiker.

Studentstöd

Vår filosofi vid Portobello Institute är att säkerställa att varje student stöds för att få möjlighet att uppnå sitt personliga bästa. Detta inkluderar små klassstorlekar, så eleverna känner sina klasskamrater och deras lärare känner dem. Det är gratis för eleverna att boka stöd för handledare, åtkomst till uppdragsstöd med möjlighet att skicka utkast till uppgifter med feedback för förbättring för att skicka in den bästa slutliga versionen.

Ett dedikerat program- och kvalitetsledningsteam är fullt tillgängligt för att hjälpa studenter med alla frågor och diskutera personliga utmaningar. Vi är här för att uppmuntra och stödja alla studenter att stanna kvar på sin inlärningsresa och förverkliga sitt personliga bästa.

Studera livsbalans

I alla avdelningar stöder vi eleverna att arbeta smartare. Elever som uppnår en bra studie-liv balans balanserar i slutändan mer akademiskt. Studietid, spendera tid med familjen, delta i hobbyer är alla viktiga för att upprätthålla en positiv studie-liv balans. Att få rätt balans är viktigt och kommer att bidra till att maximera den tid som läggs på studiet.

Ge tillbaka

På Portobello Institute förstår vi vikten av att ge tillbaka har en liten in-house välgörenhet som vi inrättade kallas "Dochas Leanai". Högskoledirektören Denise Flood reser till Indien och Vitryssland två gånger om året med ett team på cirka 15 individer, över personal och studenter. Hängivet arbete inkluderar utbildning av montessorilärare och inrättande av montessoriskolor i slumområden i Pune Indien.

Välgörenheten är också starkt involverad i att stödja utbildning i ett flickors räddningscenter och i en liten skola för djupt hörselskadade barn. Detta innebär självförsvarsträning i ett samhällsprojekt för unga pojkar och sport- och konst- och hantverksläger i en slumskola i Pune.

Platser

  • Northside

    43 Dominick Street Lower, , Northside

Frågor