Keystone logo
PTIQ Jakarta

PTIQ Jakarta

PTIQ Jakarta

Introduktion

PTIQ-institutet (Perguruan Tinggi Ilmu Al-Qur'an) är det första college i världen som specifikt memorerar och studerar Koranen. Två år efter att PTIQ grundades öppnade Islamiska universitetet i Madinah, Saudiarabien, en särskild fakultet för Koranens vetenskap och PTIQ fungerade som inspiration.

PTIQ har funnits i mer än ett kvarts sekel. PTIQ grundades den 1 april 1971. Grundaren är Ihya Ulumudin Foundation som förvaltas av KH. Mohammad Dahlan (religionsminister 1967-1971), Prof. KH. Ibrahim Hosen, LML och KH. Ahmad Zaini Miftach (Grand Imam av Istiqlal-moskén).

Den 12 maj 1973 överlämnades dock institutets ledning till Al-Qur'an Education Foundation, som grundades av generallöjtnant (Purn.) DR. H. Ibnu Sutowo. Nu fortsätter stiftelsen av en av Ibnu Sutowos söner, H. Ponco Susilo Nugroho.

Inrättandet av PTIQ motiverades av medvetenheten om den ökande bristen på forskare som är experter i Koranen (särskilt hafiz), medan det indonesiska folks behov av forskare som är experter inom Koranen är mycket brådskande. Detta gäller särskilt eftersom National I Musabaqah Tilawatil Qur'an (MTQ) i Makassar under Ramadan 1968 har blivit ett rutinplan.

Platser

  • South Jakarta

    South Jakarta, Indonesien

    Frågor