Keystone logo
Prairie View A&M University

Prairie View A&M University

Prairie View A&M University

Introduktion

om PVAMU

Prairie View A & M University grundades 1876, är den näst äldsta offentlig institution för högre utbildning i delstaten Texas. Med ett etablerat rykte för att producera ingenjörer, sjuksköterskor och lärare, PVAMU erbjuder studentexamen grader i 50 akademiska majors, 37 magistrar och fyra doktors utbildningsprogram genom nio högskolor och skolor. En medlem av Texas A & M University System, är universitetet tillägnad uppfylla sitt land-grant uppdrag att uppnå högsta kvalitet i undervisning, forskning och service.

Kärnvärden

Tillgång och kvalitet

Prairie View A & M University ger lika utbildningsmöjligheter att öka antalet personer från eventuella resterande och dålig populationer som bor främst bland de ekonomiskt och socialt kringgås i samhället; Vidare kommer universitetet erbjuda utbildningsprogram som syftar till att förbereda alla examen framgångsrikt konkurrera i forskar och yrkesskolor samt i arbetskraften.

Mångfald

Prairie View A & M University kommer att upprätthålla sitt åtagande att rekrytera, registrera, utbilda och doktorander och att anställa och avancera lärare och personal utan hänsyn till ålder, etnicitet, kön, nationellt ursprung, socioekonomisk bakgrund eller utbildnings orelaterade handikapp; ytterligare, kommer universitetet att erbjuda utmaningar för både akademiskt begåvade och underställdes som anländer i college med förmåga, men utan college-ready prestation.

ledarskap

Prairie View A & M University kommer att stimulera, initiera och genomföra program och tjänster till både inspirera och vägleda studenter, lärare och personal för att utveckla deras självförtroende, självdisciplin, och andra förutsättningar för att bli framgångsrika ledare i sina yrken och i sina samhällen ; ytterligare, kommer universitetet att erbjuda campus-baserade och distansundervisning program för att förbättra livschanser för personer i sina tjänsteområden.

Relevans

Prairie View A & M University kommer att svara på behovet av högt literate, tekniskt kompetenta akademiker utbildade att utmärka sig i arbetskraften 21-talet; Vidare kommer universitetet utvidga produkter i sitt forskning och service för att ta itu med problem och lösa problem som våld, övergrepp och missbruk; drog- och alkoholmissbruk; psykiska, fysiska och psykiska försummelse; miljöorättvisa; och andra former av social dissonans som äventyrar livskvaliteten för medborgarna.

Socialt ansvar

Prairie View A & M University främjar aktivt deltagande i konstruktiv social förändring genom frivillighet, ledarskap, och medborgar agerande av sina lärare, personal och studenter; Vidare kommer universitetet utnyttja kanaler tillgängliga för att påverka den allmänna ordningen på lokala, statliga, nationella och internationell nivå.

Mission

Prairie View A & M University är ett statligt stöd, offentligt, omfattande landlån högskola. Universitetet utsågs i en 1984 ändring av Texas konstitutionen som en "institution i första klass." Det är tillägnad till att uppnå kvalitet och relevans i undervisning, forskning och service. Det syftar till att investera i program och tjänster som tar upp frågor och utmaningar som de olika etniska och socioekonomiska befolkningen i Texas och större samhället, inklusive den globala arenan.

Universitetet strävar efter att ge en hög kvalitet pedagogisk erfarenhet för studenter som efter avslutad ungkarlar, befälhavare eller doktorsexamen, besitter självförsörjning och yrkeskompetens. Upplevelsen präglas av institutionens värderingar inklusive men inte begränsat till, tillgång och kvalitet, ansvar, mångfald, ledarskap, relevans och socialt ansvar.

Platser

  • Prairie View

    FM 1098 Rd & University Dr,, 77446, Prairie View

Frågor