Keystone logo
© QUB Faculty of Engineering and Physical Sciences (EPS)
QUB Faculty of Engineering and Physical Sciences (EPS)

QUB Faculty of Engineering and Physical Sciences (EPS)

QUB Faculty of Engineering and Physical Sciences (EPS)

Introduktion

Queen's University Belfast är ett av de ledande universiteten i Storbritannien och Irland med ett framstående arv och historia.

Grundades 1845 som Queen's College Belfast blev vi ett oberoende universitet 1908. Idag rankas vi i världens 180 högsta världshögskolor (QS World Rankings 2019) och en medlem av Russell-gruppen av brittiska forskningsintensiva universitet, kombinerar excellens inom forskning och utbildning med en studentcentrerad etos.

Ingenjörsvetenskapliga fakulteten

Komforten och säkerheten i vår moderna värld tillhandahålls av fantastiska framsteg inom vetenskap och teknik, med fokus på att förbättra våra liv.

Ingenjörsvetenskapliga fakulteten spänner över discipliner som påverkar livet idag och kommer att forma vår framtid. Vår internationella mix av personal och studenter utgör en livlig gemenskap som är hemma för några av de mest innovativa och globalt signifikanta forskningen och undervisningen. Det fungerar där industrin och forskningen möts, vilket ger plattformen möjlighet att snurra ut forskning om kommersiella möjligheter och engagera sig i branschen på avancerad forskning med verkliga projekt som t.ex. arbetet med Wrightbus för att producera den renaste hybridbusstekniken som driver London Routemaster , eller det banbrytande arbetet inom Institutet för elektronik, kommunikation och informationsteknik, säkra vår digitala framtid genom sitt centrum för säker informationsteknik.

Med styrka i traditionella tekniska discipliner samlar fakulteten samman olika ämnen, som koldatering och astrofysik, för att skapa en dynamisk tvärvetenskaplig miljö för studenter och akademiker att trivas. Att underlätta vår forskning är drivkraften för att lösa de stora utmaningar som samhället står inför, om det är förståelse för människans hjärnans uppfattning att hjälpa Parkinsons drabbade eller ren energiproduktion genom CenTACat. Vår forskning leder världen i en miljö som är rotad i Athenas ideal SWAN där vi aktivt främjar kvinnor inom vetenskap och teknik.

Ledarskapet från våra akademiker skapar möjligheter för alla studenter att uppfylla sina ambitioner genom lärda och forskningsprogram. Kom och bli med, och hjälp att förändra världen!

Professor Mark Price

Fakultetens pro-rektor

Ingenjörsvetenskapliga fakulteten

En världsklass utbildning och studentupplevelse

Våra inspirerande alumner består av enastående forskare, nobelprisvinnare - som Seamus Heaney och David Trimble - och inflytelserika ledare som påverkar Nordirland och över hela världen.

Våra studenter njuter av att bli utbildade av världsledande akademiker som arbetar i framkant av sina discipliner och en betydande investering i studentupplevelsen har resulterat i höga studenttillfredsställelse.

Över 94% av drottningens kandidater är anställda eller studerar längre sex månader efter examen; Våra kandidater dominerar ledande befattningar inom 80 av Nordirlands 100 företag och gör skillnad i över 120 länder.

Ledare inom innovation och inverkan

Vi är ledare i kommersiell inverkan och är i de fem största brittiska universiteten för intäkter som genereras av forskningskommunikation - 71 miljoner £. Genom QUBIS Ltd, vår kommersiella arm, har vi skapat över 70 spin-out-företag, vilket resulterade i cirka 1 880 kunskapsbaserade privata jobb. Tre av dessa företag (Kainos, Andor Technology and Fusion Antibodies) har varit offentligt noterade på Londonbörsen.

Vi är nummer ett i Storbritannien för vårt deltagande i Knowledge Transfer Partnerships (KTP). Sedan 1993 har vi hjälpt 100 företag i hela Nordirland och hjälper dem att generera en ökning av årliga vinst på 65 miljoner pund.

En global och inkluderande universitetsgemenskap

Vi har för närvarande personal och studenter från över 80 länder som hjälper till att skapa en mångkulturell och livlig campus. De ansluter sig till ett universitet som har till uppgift att locka, behålla och utveckla den bästa globala talangen inom en miljö som gör det möjligt för dem att förverkliga sin fulla potential.

En innovativ, välkomnande och inkluderande plats att jobba och studera, drottningens ledare inom jämställdhet och mångfald. Vi är ett av Storbritanniens mest framgångsrika universitet i Athena SWAN-initiativet som främjar jämställdhet och karriärutveckling. Vi har för närvarande två guld-, åtta silver- och fem bronsavdelningar, samt ett institutionellt silver.

Investera i framtiden

Vår investering på 700 miljoner £ i anläggningar förvandlar universitetets campus och utökar en miljö som stimulerar, möjliggör och stöder utbildning och forskning i världsklass.

Detta har inkluderat utvecklingen av en state-of-the-art forskarskola, som är hem till ett blomstrande forskarutbildnings community; det prisbelönta McClay Library; en ny datavetenskapsbyggnad; en lagstadg; och Wellcome-Wolfson Institute for Experimental Medicine.

Universitetet har också investerat i idrottsanläggningar, nybyggd studentboende i Belfast City Center och har tillkännagivit planer för utveckling av ett världsklass Studentcenter, inklusive en ny Student Union.

På framsidan för att hantera globala utmaningar

Tillsammans byter vi liv över Nordirland och längre bort: vår upptäckt av en ny molekyl har potential att förlänga livet för människor som lever med cystisk fibros; Vi står i spetsen för ett stort genombrott i kampen mot tarmcancer, och vi strävar efter att hjälpa människor med MS att återställa nervfunktionen.

Vi står i framkant för att utveckla nytt tänkande och teknik inom viktiga områden som hälsa, försoning, fred och rättvisa, informationsteknik, livsmedelssäkerhet och energi.

Klassad 8 i Storbritannien för forskningsintensitet

Det totala värdet av nya forskningsbidrag och kontrakt som tilldelades Queen's under 2016-17 uppgick till 101,6 miljoner pund, första gången årliga siffra har översteg 100 miljoner pund. Drottningens var också det nr 1 AHRC-finansierade universitetet i Storbritannien.

Vi rankas 8: e i Förenade kungariket för forskningsintensitet med över 75% av vår forskning bedömd som "världsledande" eller "internationellt utmärkt" (REF 2014).

Nordirlands legendariska skönhet

En stad med innovation i sitt hjärta infiltrerar tekniska framsteg i alla sektorer som hjälper till att bygga upp vår konkurrenskraft på global nivå. Det finns nästan 900 internationella företag i Nordirland, vilket gör Belfast till den näst mest framgångsrika staden i Storbritannien (efter London) för att locka amerikanska handeln.

Det finns massor som händer utanför staden, inklusive de berömda filmen för HBO-serien Game of Thrones, den otroligt inspirerande Giant's Causeway, röstade Storbritanniens bästa arvstillträning och Mornebergen, ett område med enastående naturskönhet som kanoniseras som CS Lewis ' Narnia.

* Lonely Planet, 2017

Campus funktioner

En global och inkluderande universitetsgemenskap

Vi har för närvarande personal och studenter från över 80 länder som hjälper till att skapa en mångkulturell och livlig campus. De ansluter sig till ett universitet som har till uppgift att locka, behålla och utveckla den bästa globala talangen inom en miljö som gör det möjligt för dem att förverkliga sin fulla potential.

En innovativ, välkomnande och inkluderande plats att arbeta och studera, Queen's är ledande inom jämställdhet och mångfald. Vi är ett av Storbritanniens mest framgångsrika universitet i Athena SWAN-initiativet som främjar jämställdhet och karriärutveckling. Vi har för närvarande två guld-, åtta silver- och fem avdelningsutmärkelser i brons, samt ett institutionellt silver.

Investera i framtiden

Vår investering på 700 miljoner pund i lokaler förvandlar universitetsområdet, expanderar en miljö som stimulerar, möjliggör och stöder utbildning och forskning i världsklass.

Detta har inkluderat utvecklingen av en state-of-the-art forskarskola, som är hem till ett blomstrande forskarutbildnings community; det prisbelönta McClay Library; en ny datavetenskapsbyggnad; en lagstadg; och Wellcome-Wolfson Institute for Experimental Medicine.

Universitetet har också investerat i idrottsanläggningar, nytt specialbyggt studentboende i Belfasts centrum och har tillkännagett planer på utvecklingen av ett studentcenter i världsklass, inklusive en ny studentkårsanläggning.

  Ranking

  Queen's University Belfast är ett av de ledande universiteten i Storbritannien och Irland med ett framstående arv och historia.

  Grundat 1845 som Queen's College Belfast, blev vi ett oberoende universitet 1908. Idag är vi rankade bland de 180 bästa universiteten i världen (QS World Rankings 2019), och en medlem av Russell Group av brittiska forskningsintensiva universitet, kombinerar spetskompetens inom forskning och utbildning med ett studentcentrerat etos.

  Rankad 8:a i Storbritannien för forskningsintensitet

  Det totala värdet av nya forskningsanslag och kontrakt som tilldelades Queen's under 2016-17 var 101,6 miljoner pund, första gången den årliga siffran har överstigit 100 miljoner pund. Queen's var också det nr 1 AHRC-finansierade universitetet i Storbritannien.

  Vi är rankade på 8:e plats i Storbritannien för forskningsintensitet med över 75 % av vår forskning bedömd som 'världsledande' eller 'internationellt utmärkt' (REF 2014).

  Ledare inom innovation och effekt

  Vi är ledande inom kommersiell påverkan och är bland de fem bästa brittiska universiteten för intäkter från forskningskommersialisering - £71 miljoner. Genom QUBIS Ltd, vår kommersiella arm, har vi skapat över 70 spin-out-företag, vilket resulterat i cirka 1 880 kunskapsbaserade privata jobb. Tre av dessa företag (Kainos, Andor Technology och Fusion Antibodies) har blivit börsnoterade på Londonbörsen.

  Vi är nummer ett i Storbritannien för vårt deltagande i Knowledge Transfer Partnerships (KTP). Sedan 1993 har vi stöttat 100 företag över hela Nordirland, och hjälpt dem att generera en ökning i årlig vinst på 65 miljoner pund.

  Platser

  • Belfast

   University Road, Belfast, BT7 1NN, Northern Ireland, , Belfast

  Frågor