Keystone logo
© Queen's University Belfast
Queen's University Belfast - Faculty of Arts, Humanities and Social Sciences

Queen's University Belfast - Faculty of Arts, Humanities and Social Sciences

Queen's University Belfast - Faculty of Arts, Humanities and Social Sciences

Introduktion

Välkommen till fakulteten för humaniora, humaniora och samhällsvetenskap vid Queen's University Belfast. Vi är en dynamisk gemenskap av internationellt hyllade forskare, forskare och studenter som är engagerade i att skapa och upprätthålla en modern och meningsfull plats för uppkopplat lärande. Vi är öppna för alla talanger, välkomnar utmaningar och förändringar, och dedikerade till att använda vår ämnesexpertis för att göra skillnad i livet lokalt, nationellt och internationellt.

Fakulteten har nästan 10 500 studenter och över 700 akademisk personal och stödpersonal som arbetar i och över våra fem skolor – konst, engelska och språk; Historia, antropologi, filosofi och politik; Lag; Förvaltning; och samhällsvetenskap, utbildning och socialt arbete, och i senator George J. Mitchell Institute for Global Peace, Security and Justice. Våra kollegor och studenter bedriver ett brett utbud av aktiviteter, inklusive världsledande forskning och livsförändrande undervisning. Vi hoppas att du vill vara en del av vårt arbete: vi har nästan 150 grund- och forskarutbildningar samt massor av utmanande doktorandmöjligheter, så det finns definitivt något som passar dina behov och ambitioner.

Vi är stolta över våra elevers och personals arbete, som har uppmärksammats av många andra för sin kvalitet och sitt engagemang för arbete som gör. Som medlem i Russell Group är Queen's University Belfast ett av Storbritanniens 24 ledande universitet, som ger studenterna en utbildning i världsklass som stöds av forskning i världsklass. Queen's är verkligen ett globalt universitet, eftersom våra forskare har ett nära samarbete med mer än 250 universitet runt om i världen och med ännu fler företag och byråer i Belfast och internationellt. Dessa nätverk och samarbeten informerar våra program och erbjuder stora möjligheter för studenter att lära sig med och från internationella kamrater och partners.

Så, med ett stort utbud av grund- och forskarutbildningsmöjligheter, såväl som en levande forskarkultur, vet jag att du kommer att upptäcka att konst, humaniora och samhällsvetenskap vid Queen's University Belfast kommer att utmana och inspirera dig, samt utrusta dig med förstklassiga färdigheter och kunskaper för att utmärka sig i din valda karriär.

Nola Hewitt-Dundas
Prorektor

Ett intellektuellt kraftpaket

Spänner över allt från traditionella humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen till spetsområden inom skapande konst och tillämpade yrkesstudier.

Över 40 procent av vår forskning rankas bland de 25 procenten för sitt respektive ämnesområde, med ytterligare 40 procent bland de 50 procenten i topp nationellt.

En samarbetskultur

Vår tvärvetenskapliga miljö ger studenter från alla områden möjlighet att interagera med akademiska ledare och delta i deras forskning.

Områden av anmärkningsvärd excellens inkluderar kreativt skrivande, Sonic Arts, globala finansmarknader, barns välbefinnande, fattigdom och social utestängning, översättning och tolkning och delad utbildning.

Platser

Platser
 • Belfast

  University Road, Belfast Northern Ireland, BT7 1NN, , Belfast

  • facebook
  • twitter
  • instagram
  • youtube

Frågor