Keystone logo
Queen's University Belfast - Faculty of Arts, Humanities and Social Sciences MA i Arts Management
Queen's University Belfast - Faculty of Arts, Humanities and Social Sciences

MA i Arts Management

Belfast, Storbritannien

1 Years

Engelsk

Heltid, Deltid

Request application deadline

Sep 2024

GBP 19 100 / per year *

På Campus

* Nordirland och Irland: £6 650 | England, Skottland eller Wales: £7 470 | EU Övrigt och internationellt: £18 200

Introduktion

Vårt mål är att ge MA Arts Management-studenter:

  • Avancerad förståelse av ämnet Arts Management.
  • Avancerad kunskap och förståelse för de mest aktuella teorierna och diskurserna inom Arts Management och hur dessa påverkar praktiken.
  • Kunskap om internationella trender inom kulturpolitik och hur de påverkar, och påverkas av, utövandet av Arts Management.
  • Viktiga praktiska färdigheter relaterade till Arts Management, särskilt strategisk planering, ekonomisk förvaltning, affärsplanering och engagerande publik.
  • En sofistikerad nivå av kritiskt och divergerande tänkande och uttryck.
  • Färdigheter lämpliga för självstyrda studier och oberoende forskning.
  • Medvetenhet om olika forskningsmetoder och deras tillämpning på konstnärliga chefers arbete.
  • Vidareutvecklade bredare intellektuella och överförbara färdigheter, i överensstämmelse med kreativt tänkande och självständigt lärande.

Branschlänkar

Vi ansluter direkt till en rad teaterbolag, festivaler, arenor, lokala och centrala myndigheter och organ för konstutveckling för att säkerställa att studenter träffas, hör av sig och arbetar med proffs och beslutsfattare. Genom dessa branschlänkar får eleverna stöd för att koppla teori till praktik och praktik till teori för att hjälpa dem i deras framtida karriärer inom ett alltmer varierande arbetsområde.

Studenterfarenhet

Belfast och Nordirland är hem för ett brett utbud av konst- och kulturorganisationer som är ledande inom områden av samhällsengagemang. Gästföreläsare och branschfolk är ett inslag i programmet. Föreläsare arbetar nära studenterna för att säkerställa att deras engagemang i modulerna och bedömningarna på programmet ansluter direkt till deras personliga inlärningsbehov. Vi erbjuder en välkomnande miljö för både lokala och internationella studenter. Studenter stöds och uppmuntras att umgås och delta i lokala konstevenemang tillsammans. Vi tar interkulturell utbildning på största allvar i MA i Arts Management och tror att studenter på MA kan lära av varandra såväl som av sina handledare och föreläsare på kursen. Studenter har en unik möjlighet att träffa och arbeta med konstnärer som studerar på andra MA Pathways i skolan.

Antagningar

Läroplan

Studieavgift för programmet

Karriärmöjligheter

Faciliteter

Om skolan

Frågor