Keystone logo
Radboud University

Radboud University

Radboud University

Introduktion

Etablerat 1923 och beläget i Nijmegen, Nederländernas äldsta stad, har Radboud University 7 fakulteter och har över 20 000 studenter. Vi erbjuder 35 engelsklärda masterprogram med ett antal inriktningar, som ger dig nödvändiga färdigheter och insikter i forskning och praktik inom ditt eget ämnesområde.

Vårt personliga förhållningssätt till undervisning - som erbjuder många möjligheter att arbeta nära professorer och studiekamrater i små seminarier - säkerställer att universitetet inte blir en ren "examensfabrik". Vi främjar ett öppet intellektuellt klimat, där vi inspirerar och utmanar varandra och där varje individs personliga egenskaper får blomstra.

Vårt universitet vill bidra till en frisk, fri värld med lika möjligheter för alla. Vi värnar om mångfald och inkludering - cirka 100 nationaliteter finns representerade på campus (2022). 2021 års nationella studentundersökning har avslöjat att nuvarande studenter känner att alla vid Radboud University behandlas lika och är säkra att uttrycka sina åsikter. Radboud University uppskattar mycket din talang och erbjuder ett omfattande antal stipendier och studenttjänster för att stödja dig.

Campus funktioner

Nijmegen, en studentvänlig stad

Radboud University ligger i Nijmegen - en sann universitetsstad med 165 000 invånare, varav 30 000 är studenter. Även om det är den äldsta staden i Nederländerna, med anor från romartiden, har Nijmegen en ung och livlig atmosfär. Det finns massor av kulturella aktiviteter: från många museer, gallerier och biografer till evenemang som den internationella fyradagarsmarschen med den internationella sommarfestivalen, Limburgs medeltidsfestival, Samba- och salsafestivalen, Rockin' Park Festival och mycket mer. Du kan också koppla av på vår stadsstrand bredvid floden Waal, shoppa vintage eller utforska ett brett utbud av barer, kaféer och restauranger. Framför allt är det en trygg och trevlig plats att bo och studera på.

Levnadskostnad

Levnadskostnaderna i Nijmegen är relativt låga jämfört med Amsterdam eller andra städer i Västeuropa. Räkna med att spendera minst €800 per månad på levnadskostnader. Möblerat studentboende kostar mellan €360 och €450 inklusive gas, el och internet. Räkna med 400 euro för mat, kläder, personlig vård och resor och 30 euro för din telefonräkning. Böcker och fotokopior kostar cirka €200 till €300 per termin.

Modernt grönt campus

Med toppmoderna faciliteter inrymda i modern arkitektur till hands, ger Radboud University en idealisk produktiv atmosfär för både utbildning och forskning. Vårt campus är också en perfekt plats för vila och avkoppling. Universitetsrestaurangen De Refter har sex olika matdiskar: från asiatiska och italienska rätter till exklusivt veganska och ekologiska rätter. Ett annat coolt alternativ för att varva ner är att kolla in vårt berömda Radboud sportcenter med mer än 80 tillgängliga sporter. Studenter njuter också av att chilla vid campus gröna gläntor, helt enkelt beundra naturens skönhet runt omkring eller ha en picknick. Du kan köpa dina matvaror här på campus i en av butikerna.

  Antagningar

  Stipendier och finansiering

  Radboud University har ett begränsat antal stipendier endast tillgängliga för internationella masterstudenter. Du hittar hela listan, inklusive behörighetskrav och hur du ansöker, på vår webbplats.

  Det är viktigt att notera att de flesta av dessa stipendier inte är helt finansierade. Radboud Scholarship Program (RSP) är det enda stipendiet som erbjuder både helt och delvis finansierade stipendier.

  Om du ansöker om stipendium, observera att ansökningstiden skiljer sig från de vanliga ansökningstiderna.

  För mer information om stipendier, se universitetets webbplats.

  Ranking

  102 - ARWU / Shanghai 2022

  24 - THE European Teaching Ranking 2019

  139 - World University Ranking 2022

  220 - QS-ranking 2022

  Ackrediteringar

  AACSB-ackrediterad

  Campusliv och faciliteter

  • Mentorer, studievägledare och dekaner som stödjer dig i studierelaterade val och vidare
  • Radboudlife&Care för psykologiskt och personligt stöd under hela din studietid
  • Internationellt mobilitetskontor med många partneruniversitet för att tillbringa en termin utomlands
  • Internationella studentorganisationer som erbjuder praktikplatser, frivilliga projekt och möjligheter att arbeta med entreprenöriella idéer
  • Studieförbund kopplar dig till arbetsplatsen
  • Karriärhandläggare som hjälper dig att hitta ett jobb efter dina studier
  • Management Studiecentrum inom fakultetsbyggnaden.

  Studenter längtar efter berikande upplevelser under hela sin resa, och Radboud University erbjuder detta genom akademiska och sociala möjligheter, såväl som en fantastisk studentlivsstil, i en historisk stad. Radboud University är hem för många studentorganisationer och studieförbund. Även om vissa är särskilt grundade för att knyta samman internationella studenter med varandra, finns det också klubbar som fokuserar på fotografi, litteratur, ideologi, teater, entreprenörskap, att hitta praktikplatser (utomlands) och debattera för att nämna några. Det finns också otaliga idrottslag, kulturklubbar och musikföreningar.

  Studieförbunden fokuserar särskilt på att knyta samman studenter med andra studiekamrater från samma studieområde genom informella evenemang som fester, utlandsresor, aktiviteter som frågesporter, middagar och spelkvällar. De arrangerar också formella evenemang som inhouse-dagar, affärsresor och rekryteringsmiddagar för att koppla studenter till potentiella framtida arbetsgivare.

  Under året arrangerar Radboud University och dess studentföreningar sociala evenemang som:

  • På campusfestivalen " Radboud Rocks"
  • Grön vecka för att öka medvetenheten om hållbarhet
  • RAG-veckan där sociala evenemang och aktiviteter arrangeras för att hjälpa till att samla in pengar till välgörenhet – och lokala restauranger och butiker i hela staden deltar.

  Staden Nijmegen är en livlig studentstad, med 3 högskolor och professionella utbildningsinstitutioner, mer än 130 barer och kaféer, många parker och en strand vid Waalfloden. Eftersom det är Nederländernas äldsta stad är det en vacker stad med en rik historia. Det har en stor historisk stadskärna med terrasser, kaféer och butiker, samt ny och modern infrastruktur i hela staden. För studenter finns det gott om aktiviteter som laserspel, utrymningsrum, biografer, museer och en pannkaksbåt där du får se Nijmegens omgivning medan du njuter av obegränsat med pannkakor, och det finns också massor av naturstigar för promenader, ridning eller picknick .

  Platser

  • Nijmegen

   Radboud University P.O. Box 9102

  Chat with students

  Frågor