Keystone logo
RANEPA- Institute of Business Studies (IBS)

RANEPA- Institute of Business Studies (IBS)

RANEPA- Institute of Business Studies (IBS)

Introduktion

126068_logos.png

Om oss

Företagsekonomiska institutet (IBS-Moskva)

Sedan starten har Institute of Business Studies (IBS-Moscow) inom RANEPA varit ledande på den ryska affärsutbildningsmarknaden. IBS-Moscow är en handelshögskola som driver RANEPA: s lokaler i Moskva. IBS-Moskva grundades 1988 inom Moscow State University of International Relations nationellt känt för stark internationell expertis. År 1994 överfördes IBS-Moskva till RANEPA och blev dess homogena strukturella enhet.

En kombination av den internationella expertisen från Moscow State University of International Relations och RANEPA: s rika erfarenhet av att förbereda skickliga chefer och chefer har bidragit till det breda erkännandet av IBS-Moskva i Ryssland och OSS-länder. Som en handelshögskola och RANEPA: s strukturella enhet har vi tillgång till de mänskliga och materiella resurser som krävs för att säkerställa hög kvalitet på våra inlärningsprogram. IBS-Moskva från RANEPA är den första och enda handelshögskolan i Ryssland som har AACSB-ackreditering. Nästan 35 000 av våra akademiker är aktiva medlemmar i IBS-Moscow Alumni Association. Alla våra utbildningsprogram är ryska-ackrediterade. Våra deltid MBA, EMBA och Master in Management-program är ackrediterade av Association of Masters in Business Administration (AMBA International).

ibs

Vårt uppdrag

IBS uppdrag är att utbilda och bilda den nya generationen av en socialt ansvarsfull entreprenörs- och ledarelit i Ryssland och att främja rysk affärsutbildning. Den äldsta och mest ansedda handelshögskolan i Ryssland

 • Grundades 1988.
 • Ledare för ryska företagsskolans rankningar.
 • Marknadsorienterad företagsskola (85% av programmen är öppna program).
 • Prestigefylld internationell och nationell ackreditering.

En av de största skolorna på RANEPA 4-avdelningar, 7 stolar, 4 centra, över 30 program, 20 dubbelprogram. IBS har över 2000 studenter, 200 fakultetsmedlemmar och 35000 alumner.

Internationellt och nationellt erkännande Alla EMBA- och MBA -program för IBS har internationell ackreditering av AMBA International och National Accreditation Council for Management and Business education (NACBME), som ligger på toppositioner på handelshögskolorankningar.

IBS ligger högst upp på handelshögskolans rankningar Eduniversal Ranking: 2011-2018. Ryska nationella handelshögskolor ranking: 2012-2018. 181 IBS-akademiker och fakulteter ingår i listan ”ТОП-1000 ryska chefer”. I det interna RANEPA -betyget är IBS i toppgruppen för RANEPA handelshögskolor, och dess EMBA- och MBA -program har det högsta betyget på 6 stjärnor.

En komplett cykel av grundutbildning och forskarutbildning Från kandidatexamen till ledarskap. Det totala antalet studenter och deltagare på kandidatexamen, mästaren, МВА, Executive МВА och professionella omskolningsprogram överstiger 2000.

Ändra, men håll dig sant mot dig själv Den viktigaste faktorn som säkerställer IBS ledande positioner är förmågan att förändras samtidigt som den håller sig sant mot sig själv - anpassar sig till den skiftande miljön på utbildningsmarknaden, håller upp de bästa traditionerna och hög kvalitet på sin program. Den akademiska konsulten för IBS-program i IBS är Ichak Adizes, en av världens ledande experter inom ledarskap och ledning.

Över 35 000 alumner, IBS Alumni Association skapades för att underlätta kommunikation och samarbete med och mellan alumner. Idag förenar IBS alumni-förening högkvalificerade ryska ledare, chefer och yrkesverksamma som har tagit examen från IBS sedan 1988.

Marknadsorienterade företagsskolor IBS forskarutbildningar har nära relationer med ledande företag, som också bidrar till konsult- och forskningsprojekt. Detta gör det möjligt för IBS att omedelbart identifiera nya trender och hålla sig anpassad till marknadens krav. IBS är primärt inriktat på medelstora och stora företag, som ligger till grund för Rysslands civila samhälle. IBS-program är högt ansedda av ryska marknadsinriktade företag (85% av IBS-studenter kommer från den öppna marknaden).

110321_ScreenShot2019-02-13at11.49.03AM.png

IBS-Moscow är en aktiv medlem av föreningar:

 • AACSB International
 • Beta Gamma Sigma (BGS)
 • EFMD
 • Executive MBA Council (EMBAC)
 • General Management Admission Council (GMAC)
 • CEEMAN
 • IBSA
 • National Accreditation Council for Business and Management Education (NACBME)
 • Ryska föreningen för företagsutbildning (RABE)
 • Russian Managers Association

ibs

möjligheter

IBS har nyligen uppnått ackreditering av sina affärsprogram av AACSB International. Som ett resultat av denna prestation har skolan etablerat ett kapitel i Beta Gamma Sigma.

Det ger våra kandidater ytterligare möjligheter till anställning i utländska företag , gör dem ännu mer konkurrenskraftiga på den globala arbetsmarknaden. En handelshögskola med AACSB -ackreditering får rätt att rekommendera 20% av de bästa MBA/EMBA -studenterna och 10% av de bästa studenterna på kandidatexamen och masterprogram till den internationella basen av begåvade chefer, som har upprätthållits av AACSB -partnerorganisationen i Europa - Beta Gamma Sigma.

Beta Gamma Sigma grundades som en nationell organisation den 19 februari 1913. Det första nationella hederssamhället i näringslivet var en sammanslagning av tre separata samhällen som bildades för att hedra akademiska prestationer i näringslivet vid University of Wisconsin, University of Illinois och University of Kalifornien.

Med kollegiala kapitel på sex kontinenter är Beta Gamma Sigma idag verkligen ett internationellt samhälle som fortfarande är dedikerat till att erkänna de mest framstående studenterna inom affärs- och management. Sällskapet betjänar handelshögskolor som ackrediterats av AACSB International under 2000 -talet med vetskap om att medlemskapet på mer än 830 000 omfattar de ljusaste och bästa av världens företagsledare.

Ranking

 • Betyg Eduniversal TOP Business School Sedan 2014 har IBS rankats i de 4 palmerna av Excellence-kategori TOP Business School.
 • Financial Times IBS är #58 i Financial Times European Business Schools 2020-ranking.
 • Eduniversal EMBA Enligt Eduniversal ratingbyrå 2016-2020 är IBS-program bland världens bästa program. Under fem på varandra följande år har IBS Executive MBA i Strategic Management and Leadership rankats bland de 10 bästa EMBA-programmen i Östeuropa. MBA rankades bland de 10 bästa MBA-programmen i Östeuropa 2016-2017 enligt Eduniversal.
 • Eduniversal Master in International Management IBS Master in International Management rankades i Eduniversal Best Masters i Östeuropa på listan 2015-2020. Under fem på varandra följande år har IBS Master in International Management rankats bland de 10 bästa masterprogrammen i Östeuropa.
 • I tio år i rad har IBS legat i toppen av Rysslands nationella handelshögskolors betyg! Institutet för företagsstudier ligger överst på betygstabellerna i kategorierna "inkomstökning" och "karriäravancemang". Den nationella bedömningen av ryska handelshögskolor utförs av den ryska MBA Alumni League och en nationellt omfattande rekryteringsbyrå Job.ru och publicerades av tidningen Izvestia 2010-2014, Secret Firmy-portalen 2015 och RBK-nyhetsportalen 2016 - 2020 , Business FM 2021.
 • Ökningen av personlig inkomst för IBS-utexaminerade är den snabbaste i Ryssland. Enligt oberoende studier av en nationellt omfattande rekryteringsbyrå Job.ru och den ryska MBA Alumni League, bidrar en MBA-examen till avsevärda karriärframsteg och personlig inkomstökning. IBS MBA-examen är överst på betygslistan. IBS-utexaminerades personliga inkomst har ökat i genomsnitt med 69 % inom 2-4 år efter examen. Resultaten av studien publicerades av kommersant.ru, MBA.su och rbc.ru webbportaler.
 • Betyg av den ryska chefsföreningen "Topp 1 000 ryska chefer" På individuell nivå, mellan 2001 och 2020, citerades 181 IBS-utexaminerade och lärare av den ryska chefsföreningen i sina recensioner "Top 1 000 ryska chefer". Detta ger opartiska bevis på effektiviteten av IBS-program.

LÄS MER

Statistik

 • över 33 år i utbildningen
 • 4 avdelningar
 • 7 stolar
 • 4 centrar
 • över 30 program
 • 20 dubbelexamensprogram
 • över 2000 elever
 • 200 lärare
 • Över 35 000 alumner

  Campus funktioner

  Studerar i Moskva

  Moskva är centralt för Ryssland både geografiskt och historiskt. Moskva är en historisk stad som är mer än 869 år gammal. Som huvudstad idag är den centrum för politiken och för de förändringar som sveper över landet. Men först och främst är Moskva det symboliska hjärtat i det stora landet Ryssland. Att studera i Moskva erbjuder studenter en fascinerande möjlighet att se både effekterna av det förflutna och framtidens löfte.

  Varje år välkomnar Moskva talangfulla studenter, på både grund- och forskarnivå, från hela världen. Att studera i en så global stad som Moskva har många fördelar. Du kommer att etablera ett internationellt nätverk av vänner och njuta av ett spännande socialt liv.

  Studentlivet i Moskva kommer säkert att ge oförglömliga intryck. Staden erbjuder ett häpnadsväckande utbud av sevärdheter och upplevelser, från bohemiska och underjordiska kaféer och nattklubbar till de finaste restaurangerna, opera- och balettteatrarna, historiska palats och katedraler.

  Stadens fantastiska historia kan ses på platser som Kreml, som har monument från de olika härskande makterna genom tiderna. Staden är känd för sitt utbud av museer, teatrar, offentliga bibliotek och konserthus. Underbara konstmuseer är utspridda över hela staden som Tretjakovgalleriet, som rymmer världens bästa samling av ryska ikoner och en imponerande samling av förrevolutionär rysk konst.

  Campus

  Campusfaciliteter inkluderar ett modernt administrativt och bostadskomplex bekvämt beläget i Moskvas sydvästra distrikt. Komplexet består av tre akademiska byggnader som omfattar 120 000 kvadratmeter klassrum, administrativa byggnader, två hotell och två sovsalar med totalt 1 300 enkel- och dubbelrum.

  Våra studenter och personal har tillgång till flera bibliotek. Bibliotekets bestånd omfattar mer än 1 200 000 föremål på ryska och främmande språk, inklusive böcker, doktorsexamen, vetenskapskandidat och studenters avhandlingar och avhandlingar samt tidskrifter.

  Klassrummen är utrustade med alla nödvändiga enheter och faciliteter inklusive TV-apparater, blädderblock, multimediaprojektorer, LCD-projektorer, datorer och videokonferensutrustning. IBS ger studenter och lärare tillgång till ett brett utbud av databaser och informationsresurser. Studenter och lärare har Wi-Fi-åtkomst till Internet var som helst på campus, inklusive sovsalarna.

  På campus finns också ett sport- och fitnesskomplex med gym, gymnastikträningsanläggning, idrottshall, pool, bastu, utomhusidrottsplats och tennisbanor. Både studenterna och fakulteten och personalen på IBS kan använda tjänsterna från ett vårdcenter och medicinska laboratorier, belägna på campus, med allmänläkare, medicinska specialister, tandläkare och sjuksköterskor.

   Antagningar

   Utbytesstudenter nomineras av sina hemuniversitet enligt ett förfarande som fastställs i avtal mellan IBS och deras universitet. Sista ansökningsdag (om inget annat anges i avtalet mellan universiteten) är den 15 maj för första terminen och den 30 oktober för andra terminen.

   Information om tillgängliga kurser för kandidat- och masterutbytesstudenter samt ansökningsförfarande för examenssökande masterstudenter finns på vår hemsida.

   Seniorstudenter kan också välja masterkurser som ges på engelska. Rysktalande utbytesstudenter kan delta i kurser som levereras på ryska. Det kan finnas förutsättningar för att gå masterkurser.

   Studentberättelser

   Ackrediteringar

   AMBA-ackrediteradAACSB-ackrediterad

   Platser

   • Moscow

    Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration Institute of Business Studies Vernadskogo pr., 82,

   Frågor