Keystone logo
Rice University | Wiess School of Natural Sciences

Rice University | Wiess School of Natural Sciences

Rice University | Wiess School of Natural Sciences

Introduktion

Wiess naturvetenskapliga skola har alltid representerat nya gränser för risuniversitetet. Dess rötter daterar till 1912, året av riceinstitutets födelse. Faktum är att samtliga institutets fyra grundämnen - biologi, kemi, matematik och fysik - fortfarande ingår i Wiess-skolan. Wiess-skolans namnkamrat, Harry Carothers Wiess, var en risförvaltare, Houston philanthropist och affärsman som var akut medveten om vikten av vetenskap för både ris och Houstons framgång.

Idag är Wiess-skolan fortfarande banbrytande utbildningsgränser genom att införliva forskning om fler klasser och studenter i forskningslaboratorier. I de flesta rislabs idag kan doktorander arbeta sida vid sida med fakultet, forskarstuderande och postdoktorare för att främja gränserna för mänsklig förståelse i astronomi, biokemi, cellbiologi, kemi, jordvetenskap, ekologi, evolutionär biologi, matematik Och fysik.

pexels-foto 248.152

Wiess naturvetenskapliga skola består av sex avdelningar:

 • biovetenskap
 • kemi
 • Geovetenskap
 • kinesiologi
 • matematik
 • Fysik och astronomi

Naturvetenskapliga fakulteten deltar i flera tvärvetenskapliga institut och centra, bland annat Institute of Biosciences and Bioengineering, Richard E. Smalley Institut för Nanoscale Science and Technology, Rice Quantum Institute, WM Keck Center för tvärvetenskaplig biovetenskaplig utbildning, Gulf Coast Consortia och Rice Space Institute . Forsknings partnerskap omfattar lokala institutioner inklusive Baylor College of Medicine, MD Anderson Cancer Center, NASA, University of Texas Health Science Center, University of Texas Medical Branch och University of Houston, plus stiftelser, museer, industrier och andra universitet och företag över hela världen.

Forskningen av Nobel Laurates Robert Curl och Richard Smalley utropade den nya disciplinen av nanovetenskap och teknik som samlar många områden inom vetenskap och teknik. Förutom att grunda nanoforskning, rekryterade skolan också nyligen tre kända forskare, alla medlemmar av National Academy of Sciences. Deras forskningslab i cancer, fysik och kemi kommer att fungera i samarbete med cancerspecialister i Texas Medical Center för att tillämpa nya koncept från fysik till cancerforskning och behandling. Medlemmar i vår fakultet har fått prestigefyllda utmärkelser som Packard stipendier, Beckmans stiftelser, NSF CAREER-utmärkelser för juniorfakultet, Feynman-priser, Norman Hackerman-utmärkelser inom kemi, Athelstan Spilhaus-priset för förbättring av det allmänna förståelsen för jord- och rymdvetenskap, Och den allmänna välfärdsmedalen från National Academy of Science.

Skolan erbjuder många forskningsmöjligheter till sina doktorander, och många publicerar arbete i topptidskrifter. Ett litet urval av forskning som genomförs illustrerar ett brett spektrum av möjligheter: exotiska växter och djurinvesteringar i Texas ekosystem, evolutionär dynamik av gener och genomer i populationer och arter, effekter av saltkemi på frysning av mättad martianjord, neurogenes i Alzheimers sjukdom, Och bygga lasrar för att kyla atomer till en miljondel av en grad över absolut noll, för att nämna några.

Utrymmet som stöder naturvetenskap är anmärkningsvärt olikt i den toppmoderna utrustningen som ges till forskarutbildningen och forskarutbildningen. Skolan stöder också ett yrkesskapsutbildningsprogram på flera områden.

Platser

 • Houston

  Rice University Wiess School of Natural Sciences MS-102 P.O. Box 1892, 77005, Houston

 • Houston

  6100 Main St. E100 George R. Brown Hall, 77005-1827, Houston

  Frågor