Keystone logo
Russian International Olympic University

Russian International Olympic University

Russian International Olympic University

Introduktion

Russian International Olympic University

Russian International Olympic University (RIOU) Programmen är avsedda för utbildning av idrottsföretag. Universitetet erbjuder utbildning inom stora områden inom idrottsförvaltning som förbereder studenterna för att få en positiv och varaktig inverkan på den internationella sportbranschen och säkra prestigefyllda positioner inom idrottsorganisationer. RIOUs flaggskepp ”Master of Sport Administration” -programmet rankades som en av de 40 bästa forskarutbildningskurserna i världen och topp 10 i Europa i inflytelserika SportBusiness Postgraduate Sports Course Rankings (2021-rapport).

Mer om oss

Den autonoma ideella organisationen"Russian International Olympic University" (RIOU) inrättades den 21 oktober 2009 inom ramen för samförståndsavtalet mellan Internationella olympiska kommittén, organisationskommittén i Sotji 2014 och Ryska olympiska kommittén. Grundarna av universitetet är ministeriet för idrott i Ryska federationen, den ryska olympiska kommittén och Interros privata investeringsbolag.

IdagRIOU är ett internationellt centrum för utbildning och en plattform för multilateral dialog mellan forskare och praktiker inom idrottsområdet. RIOUDe beprövade utbildningsprogrammen varierar i fokus och längd, men alla är anpassade till kraven från den snabbt växande sportbranschen och drar nytta av expertisen hos ledande idrottsprofessorer från olika länder. Universitetets toppmoderna campus ligger i Sotji.

RIOUs flaggskeppsprogram är ett ettårigt ”Master of Sport Administration”. Sedan kursens första intag 2013 har utbildning givits till representanter från 76 olika länder. MSA-akademiker landar jobb inom sitt specialiseringsområde och gör framgångsrika karriärer i organisationer inom sportbranschen och den olympiska rörelsen.

Som vårdnadshavare för 2014 Games Archive,RIOU är ansvarig för att bevara information arv från Sotji 2014 Winter Games och skapa rätt förutsättningar för forskning inom området för den olympiska rörelsen och idrotten. RIOUarrangerar regelbundet internationella forsk-till-praktik-konferenser som innehåller ett omfattande program av hyllade experter inom idrottshantering. Universitetets förlagsflygel stöder akademisk och forskningsverksamhet.

Stipendier och finansiering

Information om stipendieprogram publiceras vanligtvis på RIOU:s webbplats.

Ranking

RIOUs flaggskepp ”Master of Sport Administration” -programmet rankades som en av de 40 bästa forskarutbildningskurserna i världen och topp 10 i Europa i inflytelserika SportBusiness Postgraduate Sports Course Rankings (2021-rapport).

Platser

  • Sochi

    11 Ordzhonikidze Street, Sochi, Russia

Frågor