Keystone logo
Roma Tre University

Roma Tre University

Roma Tre University

Introduktion

Roma Tre University är en ung universitetstanke för unga. Det grundades 1992 och har vuxit snabbt både vad gäller studenter och de kurser som erbjuds.

Den har fått ett utmärkt betyg bland de mest framstående akademiska rankningarna, särskilt inom de yngre universiteten.

Roma Tre University är organiserad i 13 avdelningar som erbjuder kandidat- och magisterexamen, forskar- och avancerade kurser, doktorsexamen och specialiseringsskolor.

Ett dynamiskt, modernt och internationellt universitet som omedelbart har identifierats som den avgörande hävstången för stadsutvecklingen i huvudstaden, inom vilken det nu är djupt rotat, vilket bidrar till att förändra stadens identitet med en ihärdig process av omstrukturering och återanvändning övergiven industribyggnader, omvandla dem till kunskaps- och forskningsfabriker.

Bland dess grundläggande värderingar förutsätter Roma Tre främjandet och organisationen av högkvalitativ internationell forskning, spetskompetens inom högre utbildning, såväl som i utveckling och spridning av kunskap, miljöskydd, internationell solidaritet, principerna om jämställdhet mellan könen och utvärderingen och erkännande av meriter.

Undervisning och forskning, inom alla disciplinära områden, interagerar ständigt och riktar sig mot en global värld, vilket främjar uppgradering och berikning av kunskap; de kombinerar sin verksamhet med det tredje uppdraget, som betraktas både som tekniköverföring och som en projektion av högre utbildningsaktiviteter på territoriet.

Den internationella dimensionen anses vara en strategisk aspekt av universitetet, som bland annat följer de inspirerande principerna i Magna Charta Universitatum och identifierar sig med principerna och verktygen för det europeiska området för forskning och högre utbildning.

Platser

  • Rome

    Via Ostiense, 159, 00154, Rome

    Frågor