Keystone logo
Rome University of Fine Arts (RUFA) Kandidatexamen i filmkonst
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Kandidatexamen i filmkonst

Rome, Italien

2 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 13 000 / per year

På Campus

Introduktion

Filmen är gjord av innehåll och experimenterande.

Filmen är en värld som består av många olika språk, var och en född ur nödvändigheten att kommunicera en vision. Med hjälp av experiment och forskning kan man ge liv åt nya berättelser och för att berätta dem har RUFA skapat det tvååriga Master of Arts-programmet i filmkonst, född för att i ett enda program sammanföra talang och berättande förmåga, skrivande och vision av studenter som har avlagt en examen i konst eller design.

Filmskaparna i morgon söker en teoretisk-praktisk specialisering, som är nödvändig för att omvandla sin passion för audiovisuella till ett autentiskt och konkret yrke, kan hitta vad de behöver idag i Film Arts Course at RUFA.

Film Arts högkvalitativ utbildning.

Den tvååriga mästaren av konst i filmkonst vid RUFA är en del av avdelningen för projekt och tillämpad konst, den del av RUFA akademiska studier som ger en hög nivå av specialisering och teknisk förberedelse, som ställer höga krav på akademisk och design lärande året efter år.

Den akademiska träningen omfattar studier av specifika ämnen, inklusive film, scenografi, fotografi, redigering, ljud, multimediaproduktion, digital animering, 3D, bildens fenomenologi och samtidskonstens sociologi för att berika den praktiska och praktiska träningen i skapa innehåll.

Studera Film Arts för att bli en begåvad regissör.

Kursen tränar unga filmskapare med en solid historisk-kulturell bakgrund för att kunna utnyttja alla språk och tekniker för uttryck som används idag i dagens filmskapande. att berätta om sina historier, deras syn och deras kulturella känslighet för världen genom film.

Genom att ta tekniska kunskaper till nästa nivå, tränar kursen studenterna att tillämpa designprinciper, lära dem att använda ett formellt och strukturerat förhållningssätt till personlig kreativitet, så att de kan transformera och förena sin egen kreativa vision med universellt erkända metoder och tekniker. filmskapande och filmkonsten. Utexaminerade kommer att vara redo för arbetskraften som fullt utbildade yrkesverksamma, rika på talang, kultur och hantverk. Unga filmskapare som går den tvååriga akademiska examenskursen Film Arts på andra nivån vid RUFA kan professionellt uttrycka sig som de nya, framtida regissörerna för italiensk film.

En komplett utbildning för att dominera filmografi.

Den tvååriga konstnären i filmkonst är lika fördelad mellan teoretisk undervisning och praktiska workshops, mellan konstnärlig vision och teknisk vägledning, mellan kunskap om filmhistoria och experiment och teknisk forskning.

När unga RUFA-filmskapare har kommit in i arbetskraften gör den tekniska expertis de har förvärvat dem att kunna producera audiovisuella projekt inom alla sektorer inom kommunikations- och underhållningsindustrin, inklusive reklam, videokonst, dokumentär, webb och tv.

För att förstärka det mottagna lärandet har studenterna tillgång till många möjligheter, inklusive workshops, seminarier, arbete-studiesamarbete, deltagande i experimentella projekt och praktikplatser med filmproduktionsstudior. Genom att ta examen i filmkonst kommer du att kunna bli: filmregissör, filmskapare, manusförfattare, fotografichef, redaktör, kameraman, produktionsregissör.

Den akademiska magisterexamen är likvärdig med en universitets magisterexamen.

*Kursen är endast tillgänglig på engelska. Alla lektioner inkluderar obligatorisk närvaro på RUFAs platser i Rom.

Koordinator : Livia Barbieri

Handledare: Francesco Pennica

Föreläsare: Mariangela Barbanente, Livia Barbieri, Sergio Basso, Marianna Cappi, Lorenzo D'Amico, Donatello Fumarola, Matteo Gentiloni, Federico Landini, Mario Marrone, Francesca Massaro, Fabio Mollo, Francesco Pennìca, Stefano Viali, Stephen Paul Natanson.

Läroplan

Karriärmöjligheter

Antagningar

Studieavgift för programmet

Idealiska studenter

Om skolan

Frågor