Keystone logo
Rome University of Fine Arts (RUFA) Master in Arts in Curating and Management
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Master in Arts in Curating and Management

Rome, Italien

12 Months

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Jan 2025

EUR 13 800 / per year

På Campus

Introduktion

Utvecklingen av våra ekonomier beror i allt högre grad på en rad riktade investeringar som gör konst- och kultursektorn till centralen för våra städers framtida ekonomier. I det här scenariot efterfrågas rollen som curator alltmer i den kreativa industrin, en särskilt dynamisk och ständigt utvecklande sektor.

Master i Art Curating and Management syftar till att utbilda yrkesverksamma att arbeta i det samtida kultur- och konstsystemet, på nationell och internationell nivå, och i olika roller: oberoende curatorer, konstkritiker och journalister, samtidskonstmuseums handledare i forskningskontor och arkiv , konststiftelsekonsulter, galleriassistenter och gallerichefer, rådgivare för auktionshus och samlare, koordinatorer och curatorer för konstarkiv, arrangörer av samtidskonstfestivaler och utställningar.

Masterprogrammet sätter utvecklingen av kritiskt och estetiskt tänkande i centrum för den samtida debatten : ett laboratorium för att skaffa de kunskaper och verktyg som krävs för att arbeta i konstvärlden. Med utgångspunkt från läsningen och skapandet av utställningar utforskar eleverna begreppen plats- och situationsspecifika koncept, sociala rum och urbana allmänningar, och vår tids nyckelteman kommer att undersökas: ekologi och feminism . Utrymmen är kärnan: offentlig konst, miljökonst, landskap och bevarande av redan existerande miljöer. Kuratorpraktiken undersöker affärsplanering , insamling och marknadsföring.

Praktiska projekt relaterade till evenemangs- och festivalvärlden kommer att utvecklas, och landskap och natur kommer också att beaktas i sin estetiska betydelse. Inkluderat i masterprogrammet är en intensiv workshop om tekniskt och kreativt skrivande för konst.

Målet är att utbilda proffs i världsklass: oberoende och institutionella curatorer, konstkritiker, journalister, arkivarier, gallerister, konsulter för auktionshus och samlare samt arrangörer av konstfestivaler.

Master in Art Curating and Management har många partners som kan vara värd för studenter för en 250-timmars läroplansplacering, inklusive Ashtart Consultancy, Associazione Appartengo ETS, Associazione Culturale Integrare, Editoriale Dets – Inside Art, Exibart, Fondazione Filiberto och Bianca Menna, Galleria Nazionale d'Arte Contemporanea, Icompany, ILI Editore, Istituto Centrale per il Catalogo e la Documentazione – Ministero della Cultura, Lazio Innova, Macro, Maxxi, PalaExpo, Palazzo Velli Expo, Paper Room – Yoghurt Magazine, Tower – Biennale di Todi, TWM Factory , ViaFarini.

Detta masterprogram börjar i januari, slutar i december och inkluderar 250 timmars praktik. Närvaro är obligatorisk . Ansökningar är för närvarande öppna för januari 2024 .

Läroplan

Antagningar

Studieavgift för programmet

Om skolan

Frågor