Keystone logo
Rome University of Fine Arts (RUFA) Master in Cinema and New Formats Production
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Master in Cinema and New Formats Production

Rome, Italien

12 Months

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Jan 2025

EUR 11 800 / per year *

På Campus

* for Italian students | €11.800 for EU students | € 13.800,00 for extra EU students

Introduktion

Den bio-audiovisuella sektorn omfattar nu inte bara bio- och tv-serier utan även infotainment och märkesvaror, och det är en av de branscher som vuxit mest under de senaste fem åren på nationell och internationell nivå. Denna utveckling innebär en strukturell omvandling av sektorn och ökad uppmärksamhet på reglerna för engagemang, den nya jämvikten mellan produktion, traditionell och nuvarande distributionssektor, och de digitala streamingplattformarna, de juridiska och ekonomiska aspekterna av immateriella rättigheter. Dessa förändringar belyser behovet av att ta in högt kvalificerade yrkesverksamma på arbetsmarknaden.

Master i film och produktion av nya format syftar till att utbilda proffs som kan täcka olika roller inom denna nya sektor: produktionssekreterare, produktionsinspektör, produktionschef, generalorganisatör, produktionsdelegat, marknadschef, utvecklingschef, förvärvschef, försäljningsagent, kreativ producent, exekutiv producent, oberoende producent.

Master är avsedd som ett avancerad utbildningsprogram inom området kreativ utveckling av audiovisuella verk, deras produktions- och distributionsledning samt budget- och finansförvaltning. Den välkomnar både de som har studerat eller arbetat i filmbranschen och de som har studerat eller arbetat inom management och marknadsföring.

Programmet fokuserar på strategiska aspekter relaterade till produktionen av de olika audiovisuella formaten: filmer, tv-serier, webbserier, dokumentärer, animationsfilmer, videoklipp, reklamfilmer och varumärkesinnehåll, och inkluderar teknikerna för publikdesign, talangcasting, idéutveckling och presentation ur produktionssynpunkt, pitching till programföretag, marknadsföringsstrategiplanering, upphovsrätt och utnyttjande av immateriella rättigheter, med särskilt fokus på dynamiken i oberoende produktion och finansiering.


Master in Cinema and New formats-produktionen har många partners som kan vara värd för studenter för en 250-timmars läroplansplacering, inklusive Ballandi, Banijay, Bartleby Film, Bibi Film, Cannizzo, Cattleya, Ciao Ragazzi, Creative Nomads, Teatro Eliseo, Fandango, Groenlandia , ITV Movie, Lucky Red, Minerva Pictures, Viola Film, Vivo Film, Writers Guild Italia.

Läroplan

Antagningar

Studieavgift för programmet

Om skolan

Frågor