Keystone logo
Rome University of Fine Arts (RUFA) Master of Arts i multimedia konst och design
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Master of Arts i multimedia konst och design

Rome, Italien

2 Years

Italienska

Heltid

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 12 000 / per year

Blandad

Introduktion

Spaces och installationer skapade runt multimediaidean.

Kandidatexamen i multimediekonst och design - det första programmet i sitt slag som nyligen inrättades i centrala / södra Italien - lyckas med att fullt ut omfatta detta komplexa område av studier, tack vare den alltmer centrala rollen som digital teknik och teknik vid utformningen av multimedia utrymmen och verk. Det representerar ett brett område som sträcker sig från utformning av installationer och anpassningar av kulturella händelser till förverkligandet av utrymmen i offentliga och privata miljöer och till och med virtuell uppsättning av design och video-kartläggning på fasader av offentliga byggnader och monument. Kursen ger ett svar av utbildningsexpertis till den mycket höga efterfrågan på designers och artister utbildade att arbeta inom dessa sektorer, som kan kombinera designerens kreativa kultur med kompetens inom ny teknik.

En komplett designprocess.

Inom processen att designa konstruerade utrymmen, både inomhus och utomhus, ger kursen i multimediakonst och design deltagarna de verktyg de behöver för att identifiera multimedias roll i förhållande till de särskilda funktionskraven och miljöförhållandena för varje projekt. I operativa termer är undervisningsmetoder utformade för att ge deltagarna kunskap om avancerade verktyg för designrepresentation och att ta de nödvändiga tekniska lösningarna och metodiska procedurerna i besittning. Ämnen som undervisas inkluderar bland annat multimediadesign, audiovisuell performance, multimediainstallationer, utställningsdesign, videokartläggningstekniker, interaktiva installationer, virtuell och förstärkt verklighet samt en studie av förhållandet mellan samtidskonst och nya medier.

En värld av professionella möjligheter för multimedia artister och designers.

Målet med kursen är att förbereda högt specialiserade design- och konstproffs som planerar att gå in i industrierna konst och kultur, underhållning, inredning och multimediakommunikation - sektorer där de kommer att designa och genomföra projekt som multimediainstallationer, utrymmen, och inredningar, interaktiva ljudmiljöer, audiovisuella föreställningar, virtuella uppsättningar, videokartläggning och så vidare. Huvudsyftet med kursen är att svara på det nya konstnärliga och kulturella sammanhanget genom att ge deltagarna tillgång till många av de färdigheter som krävs av de kreativa industrierna och genom att utbilda nya typer av yrkesverksamma: multimediakonstnärer, designers av multimediautrustning och installationer, tekniker specialiserade på museiutställningsdesign och experter på multimediarepresentation och kommunikation.

Akademins examen motsvarar Masters universitetsexamen.

*Kursen är tillgänglig på italienska. Alla lektioner inkluderar obligatorisk närvaro på RUFAs platser i Rom.

Koordinator och handledare: Caterina Tomeo

Föreläsare: Bruno Capezzuoli, Daniela Cotimbo, Caterina di Rienzo, Francesca Gollo, Filippo Gualazzi, Simone Pappalardo, Giulio Pernice, Donato Piccolo, Lorenzo Raffi, Caterina Tomeo, Massimo Zomparelli

Läroplan

Karriärmöjligheter

Antagningar

Studieavgift för programmet

Programresultat

Om skolan

Frågor