Keystone logo
Rome University of Fine Arts (RUFA) Master of Arts i Set Design
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Master of Arts i Set Design

Rome, Italien

2 Years

Italienska

Heltid

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 12 000 / per year *

På Campus

* per år

Introduktion

Du kommer att förfina din utbildning ytterligare till en hög grad av teknisk och designspecialisering. Under hela din kurs kommer du att stödjas av en välstrukturerad, ständigt uppdaterad cykel av gemensamma ansträngningar, praktikplatser och arbetsplatser med ledande förespråkare i italiensk design.

En kurs för att hantera utrymme, djup och rörelse.

MA-programmet i Set Design är en möjlighet för studenter med en konstnärlig och kreativ personlighet, på jakt efter en professionell miljö, att uttrycka sin vision och design talang och att få högspecialiserad utbildning.

Att kunna föreställa sig det utrymme som används för att berätta som ett tredimensionellt utrymme innebär att ha ett sinne som är flexibelt och praktiskt, att kunna komponera och återskapa djup och skönhet.

Designad för att träna specialiserade professionella profiler, är den tvååriga scenografiska kursen vid RUFA resultatet av en solid akademisk tradition för att undervisa konst, design, landskap och teater.

Scenografi, showen är platsen runt åtgärden.

Scenografi är den ädla konsten att skapa landskapet, tekniken att utforma rymden och belysningen runt handlingen, berättelsen och det magiska av ett levande utrymme.

Ett grundläggande yrke som är nödvändigt för det framgångsrika resultatet av prestanda, inklusive teater, opera, film, tv, konserter, upprättande av förberedelser och utställningar.

Scenografen designar och skapar med hjälp av ljus, material, textilier, arkitektur, träarbete, 3D-modellering, inredning, finish, dekorationer och kostymer.

Att bli en scen eller en uppsättning designer öppnar dörrarna till ett stort utbud av professionella möjligheter från att arbeta i showverksamhetens värld till konst och kreativ inriktning som tillämpats på konstnärlig prestanda och inredningen av inredningsarkitekten.

En kurs rik på möjligheter och praktikplatser.

MA-programmet i setdesign ger studenterna en hög nivå av specialiserad teknisk och designutbildning, kompletterad under studietiden med en solid och ständigt uppdaterad cykel av lärande möjligheter inklusive professionellt samarbete, praktikplatser och workshops med de viktigaste siffrorna om den nationella scenografinscenen.

Inom RUFA: s akademiska struktur är den tvååriga kursen i scenografi en del av Institutionen för design och tillämpad konst, den del av RUFA-akademiska studier som ger en hög nivå av specialisering och teknisk förberedelse, som sätter höga standarder för akademiskt och designlärande år efter år.

Genom att examen i set design kommer du att kunna bli: set designer, interiörarkitekt, kostymdesigner, belysningsdesigner, scentekniker, scenografdirektör.

Akademins examen motsvarar Masters universitetsexamen.

* Kursen är endast tillgänglig på italienska.

Koordinator: Alessandro Vergoz

Lärare: Alessandro Vergoz

Föreläsare: Christian Angeli, Alessandro Carpentieri, Vincenzo Caruso, Maria Chiara Castelli, Genny Di Bert, Antonin Di Santantonio, Elena Fiorellino, Alessandro Gori, Pino Quini, Alessandro Vergoz, Massimo Zomparelli.

MA i setdesign - Förslag till träningsprogram - designavdelning

År Ämne CFA timmar
Jag år Teori

Antagning till Master of Arts-programmen

För att bli antagen till Master of Arts-programmen måste du skicka in:

 • Kandidatexamen. Erkänd genom en ”värdeklaration i Loco (DV)” och legalisering av kvalifikationen (som begärs vid den italienska ambassaden / konsulatet i ditt land).
 • Ett intyg om att du har en tillräcklig nivå av italienska eller engelska (beroende på om du vill gå på en MA på italienska eller engelska), uppnått under de senaste tio åren. Om du har uppnått din behörighet i ett engelska / italienska talande land, eller om programmet du deltog på var på engelska / italienska kanske du inte behöver skicka in en språkcertifiering.
 • För studenter utanför EU: ett studievisum krävs för att delta i de akademiska programmen. Studenter måste skicka en kopia av deras uppehållstillstånd / uppehållstillstånd förfrågan till Internationella studentkontoret 8 dagar efter ankomst till Italien.

Studenter är också skyldiga att klara ett antagningsprov .

Tidsfrister för antagning

Tidsfrist för att ansöka om testet

 • Första sessionen: 16 januari 2020
 • Andra sessionen: 16 april 2020
 • Tredje sessionen: 4 juni 2020
 • Fjärde sessionen: 10 september 2020
 • Femte sessionen: 1 oktober 2020

Prövningsprov

 • Första sessionen: 20-24 januari 2020
 • Andra sessionen: 18 april 2020
 • Tredje sessionen: 8-12 juni 2020
 • Fjärde sessionen: 14-15 september 2020
 • Femte sessionen: 5-6 oktober 2020

Direkt anmälningsfrist

 • 1 oktober 2020

Läroplan

Karriärmöjligheter

Antagningar

Studieavgift för programmet

Om skolan

Frågor