Keystone logo
Rome University of Fine Arts (RUFA) Master of Arts in Computer Animation and Visual effects
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Master of Arts in Computer Animation and Visual effects

Rome, Italien

2 Years

Italienska

Heltid

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 12 000 / per year

Blandad

Introduktion

Kreativitet och teknik för att skapa datoranimering och visuella effekter.

MA-programmet i datoranimering och visuella effekter vid RUFA är en konstnärlig specialiseringskurs utformad för att utbilda designers i digital animation och visuella effekter för film, tv, audiovisuella produktioner och webben för att blanda digital teknik, manuell reproduktion, kulturellt kunnande och kreativ kapacitet.

Datoranimering och visuella effekter är en del av de kreativa och operativa resurserna som ofta används för att skapa rörelse, handling och berättande.

I datoranimering finns det en värld av professionella möjligheter.

I världen av audiovisuell produktion är efterfrågan på digitala animationer och visuella effekter professionella mycket hög. De tillgängliga tekniska resurserna för att skapa visuella effekter och animeringar är i kontinuerlig och konstant utveckling, och den digitalt förbättrade bilden är en viktig kreativ ingrediens.

Av denna anledning har en designer idag som vet hur man skapar visuella effekter och digital animation en framgångsrik professionell karriärväg framför sig inom 3D-animation och rörlig grafik, inom filmskapande, tv, videospel och reklam.

Lär dig och designa, hantera och skapa en animerad produkt.

MA-programmet i datoranimering och visuella effekter lägger tonvikten på att undervisa hur man producerar animering och unga designers måste använda sin teoretiska kunskap för att utveckla innehåll (konceptuell studie och psykologisk analys, filmhistoria, analys och skrivning av filmuttryck, djup förståelse av animations-, historiska och kulturella miljöer) och deras praktiska tekniska förmågor att designa och skapa egna animerade produkter (storyboarding, skapa animerad sekvensering, 2D-komposition och 3D-programvaruutnyttjande).

Kursen innefattar också att lära sig hur man hanterar och producerar ett helt kreativt projekt (design, innehåll, skript, produktionsplan, lagarbete och deadline management).

Studerar och producerar för att förbereda sig för framtiden.

MA-programmet i datoranimering och visuella effekter ger konkreta resultat: de digitala klippen och de ursprungliga produktionerna som skapats av studenter skickas till festivaler och ingås i tävlingar. De kommer också att ingå i studentens digitala portfölj, som de kommer att presentera för framtida arbetsgivare.

För att förbereda studenterna så att de på bästa sätt kan skapa och producera sitt eget material erbjuder kursen en rik samling seminarier, workshops, professionella möten, praktikplatser och experimenteringsmöjligheter med partnerföretag i branschen.

MA-programmet i datoranimering och visuella effekter vid RUFA är en del av Institutionen för design och tillämpad konst/New Technology for the Arts, den sektion av RUFAs akademiska studier som ger en hög nivå av specialisering och teknisk förberedelse, som ställer höga krav på akademiskt och designinlärning år efter år. Genom att ta examen i datoranimering och visuella effekter kommer du att kunna bli: en 3D-modellerare, texturartist, ljustekniker, animatör, TD-riggare, kompositör, regissör för datoranimering, storyboardartist, konceptkonstnär och serietecknare.

Akademins examen motsvarar Masters universitetsexamen.

* Kursen är endast tillgänglig på italienska.

Koordinator: Pietro Ciccotti

Handledare: Filippo Foglietti

Föreläsare: Mario Bellina, Pietro Ciccotti, Sergio D'Innocenzo, Valerio Di Nitto, Gabriele Filippelli, Filippo Foglietti, Roberto Pompili, Irene Rinaldi, Federico Landini, Sergio Riccardi, Dafne Sartori, Giorgio Tiranti, Veronica D'Auria.

Läroplan

Karriärmöjligheter

Antagningar

Studieavgift för programmet

Studentberättelser

Om skolan

Frågor