Keystone logo
Singapore Aviation Academy

Singapore Aviation Academy

Singapore Aviation Academy

Introduktion

Den Singapore Aviation Academy (SAA), Grundades 1958, är den internationellt erkända utbildning arm av Civil Aviation Authority of Singapore. Det erbjuder ett brett utbud av operativa och hanteringsprogram som riktmärke internationella normer och bästa praxis för att tillgodose behoven av den globala luftfartssektorn. SAA är en ICAO: s regionala Training Centre of Excellence, ICAO Aviation Security Training Centre, ICAO-stödde regeringen inspektör Training Centre och ICAO TRAINAIR PLUS fullvärdig medlem.

Genom sina fyra specialiserade skolor - School of Aviation Management, Institutionen för luftfartssäkerhet och säkerhet, Institutionen för flygtrafikledning och School of Airport Emergency Services - SAA har utbildat över 91.000 deltagare från 200 länder och territorier sedan 1958.

Genom att konsekvent ligga steget före utvecklingen äger rum i internationell civil luftfart, är SAA kunna utveckla nya program som inte lätt tillgängliga på annat håll. SAA erbjuder också utbildningsprogram och Examen genom allianser med ansedda nationella och utländska akademiska institutioner.

Akademin är ett forum för att dela och nätverk bland chefer och specialister inom internationella civila luftfarten, genom att organisera workshops, konferenser och seminarier regelbundet information. Det är också värd många internationella möten och konferenser som anordnas av internationella organisationer såsom ICAO, APEC och ACI.

VISION:

Att vara världens främsta centrum för lärande för civil luftfart.

MISSION:

För att ge högsta möjliga kvalitet på utbildning och utbyte av kunskap och erfarenhet, för att främja internationell civil luftfart.

Vår historia

anspråkslös start

1950 - 1960 Liksom många institutioner som växte till att bli tornar enheter inom sina respektive områden, Singapore Aviation Academy började små.

Den första luftfartsskola etablerades för flygledare i 1958 på Paya Lebar Airport. Det deltog fem lokala trainee styrenheter. Fyra år senare, internationella deltagare accepteras för utbildning i flyg informationstjänster och flyg kartografi. De sponsrade under International Civil Aviation Organization Program för tekniskt bistånd.

Under årens lopp har skolan växte från att vara en intern utbildning outfit att ett regionalt träningscenter. Den flyttade 1972 till större lokaler och bättre faciliteter på Seletar flygplats.

Nå ut

1970 - 1980 Skolans döptes som Luftfarts Training Centre (CATC), Singapore. Det var då att utbilda utländska deltagarna regelbundet inte bara flygtrafikledning men flygplats räddningstjänsten, flygplatsledningen och operationer. Den CATC uppnått en imponerande meritlista för att producera högkvalitativ utbildning som var unik i Asien-Stillahavsområdet. Dess sofistikerade och anpassade flygkontrollträningssimulatorer betraktades som den mest avancerade i regionen.

Det betecknades som ett Asean Spets 1977 för utbildning i flygledning, flygplan brandbekämpning och räddningstjänst samt flygbriefingtjänst.

siktar högt

1990 ... ..

År 1990 var centrumet bytt namn igen, eftersom Singapore Aviation Academy (SAA). Förändringen återspeglas sin ökad status och utökade roller som Luftfartsstyrelsen i Singapore (CAAS) öka för att förbättra kompetensen hos personalen luftfarts att möta de utmaningar som det nya millenniet. SAA startade sin verksamhet från sin nuvarande specialbyggda utbildning komplex i 1992. Det öppnades officiellt den 2 Nov 1992 av Mr Mah Bow Tan, minister för kommunikation. Konstruerad till en kostnad av US $ 50 miljoner komplexet utrustad med ett omfattande utbud av faciliteter för att skapa unika totala träningsmiljö.

Platser

  • Singapore

    Singapore Aviation Academy 1 Aviation Drive , 499867, Singapore

    Frågor