Keystone logo
Savannah State University

Savannah State University

Savannah State University

Introduktion

Varför Savannah State?

 • Grundat: 1890
 • Total anmälan: Ca 4 900
 • Ackrediteringar: Southern Association of Colleges and Schools
 • Akademiska program: 30 baccalaureate majors och grader; 6 examen
 • Fakultet: 145
 • Finansiellt stöd: Mer än 90 procent av Savannah State-studenterna får någon form av stipendium eller ekonomiskt stöd.
 • Aktiviteter: Mer än 75 klubbar, organisationer, studentpublikationer, honorärer, sororiteter och broderskap och intramurala sporter.
 • Atletik: Savannah State är medlem i NCAA Division I AA
  • Män - Fotboll, Basket, Baseboll, Spår och Fält,
  • Kvinnor - Basket, Softball, Tennis, Cross Country, Spår och Field, Volleyboll
  • Maskot: Tiger

I 128 år har Savannah State University varit en viktig del av högre utbildning. Som den äldsta offentliga HBCU i Georgien och den äldsta institutionen för högre utbildning i den historiska staden Savannah har SSU betjänat detta samhälle med distinktion samtidigt som de möter utbildningsbehoven hos en alltmer diversifierad studentpopulation.

Den 201 hektar stora campus är överlägset den mest pittoreska i delstaten Georgien. Moss-laden sopande ekar, expansiv marsh och historisk arkitektur skapa en skön och ändå lugn atmosfär. Under skönheten och prakten är ett pulserande bostadsområde som sprider sig i sömmarna med vim och kraft av kvalitetskollegialt liv: relevanta akademiska majors, engagerande föreläsningar, spetskompetens, kvalitativ studentfakultetsansvar och en vårdmiljö. Jag uppmanar dig att bli en del av SSU-familjen. Vänligen fortsätt din utforskning av Savannah State University - både på webben och personligen - och dela vår spänning.

Uppdrag

Savannah State University , det äldsta offentligt historiskt svarta universitetet i staten Georgia, utvecklar produktiva medlemmar i ett globalt samhälle genom högkvalitativ instruktion, stipendium, forskning, service och samhällsengagemang. Universitetet främjar engagerad inlärning och personlig tillväxt i en studentcentrerad miljö som firar den afroamerikanska arv, samtidigt som den vårdar en mångsidig studentkår. Savannah State University erbjuder forskarutbildning och grundutbildning inklusive nationellt ackrediterade program inom liberal konst, vetenskap och yrken.

Syn

Savannah State University kommer att bli den institution som valts i vår region, där studenter maximerar sin potential i en vårdande miljö som omfattar social och intellektuell mångfald. Universitetet kommer att skapa en effektiv, studentcentrerad kultur som svarar mot intressenternas behov, stödjer idealer och etiska veriteter och är lojala mot sitt rika arv och arv.

English Language Requirements

Certifiera din engelska kunskap med Duolingo English Test! DET är ett bekvämt, snabbt och prisvärt engelska onlinetest som accepteras av över 4 000 universitet (som det här) runt om i världen.

Platser

 • Savannah

  3219 College St. Savannah, GA 31404, 31404, Savannah

Frågor