Keystone logo
Saxion University of Applied Sciences

Saxion University of Applied Sciences

Saxion University of Applied Sciences

Introduktion

Saxion University of Applied Sciences är en av de största institutionerna för högre utbildning i Nederländerna, med nära 27 000 studenter (och växer fortfarande!). Saxion har tre campus i östra Nederländerna - ett campus i var och en av de tre holländska städerna Deventer, Enschede och Apeldoorn. Vi är mycket stolta över vår mångsidiga studentkår. Vår internationella studentpopulation toppar 2 500 studenter med totalt 95 olika nationaliteter.

Stora karriärmöjligheter

Våra campus är belägna i Europas innovativa hjärta och har byggt innovativa industrier i mer än 100 år. Det är nu bostadsstartuper och erbjuder lovande karriärmöjligheter. Saxions sätt att undervisa är nära knutet till arbetsfältet, vilket förbereder dig för att komma in på morgondagens arbetsmarknad med de starkaste yrkeskompetenserna. På Saxion använder vi problemdrivet lärande och våra studieprojekt utvecklas i nära samarbete med arbetsfältet. Du kommer att lära dig genom ett praktikbaserat förhållningssätt och bygga praktisk erfarenhet. Denna typ av utbildning är specifik för Universities of Applied Sciences (HBO på nederländska).

Utmärkta lägen

Saxion ligger i Nederländerna på tre olika campus. Alla tre Saxions campus (som ligger i städerna Enschede, Deventer och Apeldoorn) ligger inom gångavstånd från tågstationen. Det holländska tågnätet är utmärkt så det är lätt att resa till och från Saxion, till andra städer och till och med andra länder! Saxions campus ligger i områden där bostäder är billigare och lättare att hitta än i resten av Nederländerna.

Prisvärda och tillgängliga studentbostäder

Våra campus ligger i livliga städer i östra Nederländerna. Detta område ger ett sprudlande stadsliv med mer överkomliga och tillgängliga bostäder jämfört med andra studentstäder i Nederländerna. Vi stöttar och assisterar även våra internationella sökande i deras sökande efter deras bostad med webbseminarier och annat informationsmaterial.

Ett genuint andra hem

Vi förstår att det kan vara en utmanande upplevelse att studera utomlands, varför vårt internationella kontor erbjuder en rad stödtjänster för våra internationella studenter, från början! Dessa inkluderar hjälp med att landa smidigt i Nederländerna och på Saxion, hitta bostad, ansöka om försäkring och få ett visum. Saxion är en öppen gemenskap för alla, ett genuint andra hem för våra internationella studenter!

Campus funktioner

Plats

Saxion University of Applied Sciences har tre campus i östra Nederländerna - ett campus i var och en av de tre holländska städerna Deventer, Enschede och Apeldoorn. Tack vare jordbrukets viktiga bidrag till den lokala ekonomin är denna region känd för sin vackra landsbygd och ganska avslappnade liv. Men alla fyra Saxions platser har bra kollektivtrafik, vilket innebär att liv och rörelse i de stora städerna Amsterdam, Rotterdam, Utrecht och Haag inte är mer än 1½ timme bort.

När du väl har bestämt dig för att studera utomlands är det många saker du behöver ordna och förbereda. Att hitta ett boende är en av de viktigaste sakerna som måste ordnas innan din ankomst. Eftersom det är ganska svårt att hitta lämplig bostad på egen hand, ordnar Saxion boende för alla våra första års internationella studenter utanför EU/EES i Deventer och Enschede. Rummen är alla enkelrum och inredda med grundläggande faciliteter som säng, skrivbord, stol och skåp. Alla boenden har internetuppkoppling. Badrummet, toaletten och köket måste delas med andra internationella Saxion-studenter, max. 7 elever delar gemensamma lokaler.

I regionen där Saxion ligger är bostäder billigare än i vissa andra delar av landet och det är också lättare att hitta boende. Vi uppmuntrar europeiska studenter att hitta sitt eget boende, men om du skulle vilja ha allt ordnat i tid och vill fördjupa dig i det internationella studentlivet, erbjuder vi möjligheten att boka ett rum i ett av våra internationella studenthus.

Se vår hemsida för mer detaljerad information.

  Visumkrav

  Om du vill komma till Nederländerna för att studera vid Saxion University of Applied Sciences , kan du behöva ett visum och/eller ett uppehållstillstånd. Konsultera den här sidan för att lära dig mer om visum och uppehållstillstånd .

  Stipendier och finansiering

  Saxion har flera stipendiemöjligheter. För mer information, se den här sidan.

  Campusliv och faciliteter

  Internationell studentpopulation

  Den internationella studentpopulationen vid Saxion har fördubblats under de senaste två åren, och med tanke på Saxions fokus på internationalisering råder det ingen tvekan om att denna siffra kommer att fortsätta att växa. Den totala summan uppgår för närvarande till 3 500 studenter utanför Nederländerna, vilket är imponerande 14 % av det totala antalet.

  Saxion lockar studenter från världens alla hörn: Afghanistan, Brasilien, Kina, Egypten, Finland, Ghana, Ungern, Indonesien, Japan, Ryssland, Sudan, Taiwan, Uganda, Vietnam... listan representerar en A-Ö med 74 nationaliteter, vilket bidrar till en verkligt mångkulturell inlärningsupplevelse.

  Internationellt tillvägagångssätt

  Vi är mycket stolta över vår mångsidiga studentkår. Vår internationella studentpopulation toppar 3 500 studenter med totalt 89 olika nationaliteter. Många av Saxions heltidsutbildningar genomförs redan på engelska, och fler tillkommer varje år. Våra internationella klassrum består av en blandning av elever från hela världen. På så sätt ger vi dig en verkligt mångkulturell upplevelse där du kan jämföra erfarenheter med och lära av medstudenter med olika bakgrund och nationaliteter.

  Stöd till studenter

  Utbildningen på Saxion är mycket studentfokuserad och vi erbjuder dig stöd inte bara ur en akademisk synvinkel utan även när det gäller din personliga utveckling. När du studerar vid Saxion University kommer du att få möjlighet att få både de kunskaper och färdigheter du behöver för att fortsätta på din valda karriärväg Saxion University of Applied Sciences inrättades i sin nuvarande form för drygt tio år sedan, när högskolan Enschede och Hogeschool IJselland gick samman 1998 och Saxions rötter kan spåras tillbaka till 1875. Saxion University är registrerat som ett offentligt finansierat universitet för tillämpad vetenskap, och i juridiska termer är Saxion University etablerat som en stiftelse enligt holländsk lag.

  På Saxion har vi många moderna faciliteter och tjänster för att hjälpa dig med dina studier. Utöver vårt Connect-program, som är ett karriärutvecklingsprogram direkt efter examen, har vi även ett Top Talent Program och Service Point för dig. På våra campus har vi också många labb och ett bibliotek tillgängliga för dig.

  Labs

  På Saxion har vi olika labb som du kan använda. Från kläder som kontrollerar ditt hjärtslag till medicinska robotar, den ena överraskningen efter den andra väntar dig i Saxions labb och praktiska träningsrum. Här erbjuder vi praktiskt inriktad undervisning och bedriver forskning, ofta i samarbete med andra lokala aktörer, företag och andra institutioner. Ta reda på vad våra labb kan göra för dig.

  Bibliotek

  På Saxion värdesätter vi skriftlig och digital kunskap. Allt detta samlas i vårt bibliotek på campus.

  Saxion Library har tre filialer: i Enschede, Deventer och Apeldoorn. Varje registrerad student är medlem i biblioteket och kan låna material med giltigt studiekort.

  English Language Requirements

  Certifiera din engelska kunskap med Duolingo English Test! DET är ett bekvämt, snabbt och prisvärt engelska onlinetest som accepteras av över 4 000 universitet (som det här) runt om i världen.

  Platser

  • Deventer

   Handelskade 75, Deventer, Netherlands, 7423 DH, Deventer

   • Enschede

    M. H. Tromplaan, 28, 7513 AB, Enschede

    • Apeldoorn

     Saxion Apeldoorn De Nettenfabriek Spoorstraat 29 7311 PE Apeldoorn, 7311 PE , Apeldoorn

     Frågor