Keystone logo
© Credits to Ameena Athab
School Of The Art Institute Of Chicago (SAIC)

School Of The Art Institute Of Chicago (SAIC)

School Of The Art Institute Of Chicago (SAIC)

Introduktion

Provokerande tänkande och skapande

Välkommen till School Of The Art Institute Of Chicago (SAIC) , en av de mest historiskt betydande ackrediterade oberoende skolorna för konst och design i landet som ligger i en av de största amerikanska städerna. Våra utmärkelser är många, inklusive erkännande av Columbia Universitys National Arts Journalism-undersökning som "den mest inflytelserika konsthögskolan i USA" och vår konsekventa rangordning bland de högsta konstnärsprogrammen i nationen av US News and World Report.

SAIC är distinkt på det sätt som det ger forskarstuderande, post-baccalaureate och grundutbildade studenter en tvärvetenskaplig läroplan och den nödvändiga friheten att utvecklas som konstnärer, formgivare och forskare. Samtidigt strävar vi efter en nivå av rigoritet, utredning och kulturell relevans som gör SAIC verkligen speciellt. Våra studenter översätter de mest komplexa idéerna till konkreta former - målningar, skulpturer, filmer, föreställningar, böcker, installationer, uppfinningar, byggnader, samhällsprojekt och, ofta än inte, en kombination av ovanstående. Få skolor i USA ger ett så brett spektrum av möjligheter.

Vår engagerade studentorganisation och prisbelönta fakultet med konstnärer, forskare och ledande utövare arbetar i närheten, delar exceptionella resurser och skapar ett forum för ett kraftfullt idéutbyte. Den inrättade nya Modern Wing of the Art Institute ger en otrolig resurs för inspiration och studier. Andra unika SAIC-resurser inkluderar våra banbrytande anläggningar, Gene Siskel Film Center, Visiting Artists Program och Sullivan Galleries som ställer ut arbete för en bred publik.

Naturligtvis ger Chicago centrum våra studenter tillgång till en av världens mest kreativa och arkitektoniska rika städer, och vi uppmuntrar engagemang i dess fulla spektrum av kulturella bekvämligheter. Men vi erkänner helt att vi lever i ett globaliserat samhälle - vilket också återspeglas i den demografiska sammansättningen av vår studentorganisation - och därmed tillhandahåller en mängd ovärderliga internationella studiemöjligheter över hela världen.

SAIC handlar främst om studenter. Vi är engagerade i att tillhandahålla en fullständig liberal konst samt konst- och designutbildning som kommer att tjäna våra alumner under deras mångfacetterade karriärer. Vi är glada över ditt intresse och hoppas uppriktigt att du kommer att lägga din röst till SAIC-dialogen på en så kritisk punkt i Chicago, nationen och världen.

Platser

  • Chicago

    South Wabash Avenue,36, 60603, Chicago

    Frågor