Keystone logo
Shantou University

Shantou University

Shantou University

Introduktion

Om SIE

Shantou University (STU) grundades 1981 och är ett omfattande universitet som gemensamt stöds av Kinas ministerium för utbildning, Guangdong Provincial Government och Li Ka Shing Foundation och är det enda offentliga universitetet i världen som tar emot långsiktig finansiering från Li Ka Shing Foundation. I 2016 - 2018 rankades STU 601-800 i World University Rankings i Times Higher Education (THE) i tre på varandra följande år. År 2017 rankades STU rankas 49th i "Kvaliteten på vetenskaplig forskning" -indikator. År 2017 rankades antalet publikationer som publicerades i tidskrifterna Cell, Nature och Science (CNS) av STU-fakulteten och eleverna 18, och antalet citat per papper rankades 5: e bland universiteten i Kina.

STU (Agency Number: 10560) är ett utnämnt universitet för kinesiska stats stipendium (CGS stipendium) studenter. Högskolan har erbjudit internationella och internationella utbildningar sedan 1986. I september 2018 grundades STU: s internationella utbildningsskola för att ge bättre utbildning till internationella studenter som studerar vid STU. STU School of International Education kommer att integrera universitetsundervisningen för att ge internationella studenter högkvalitativa utbildningsprogram och utbildningsprogram, främja utvecklingen av internationell utbildning och främja kulturell utbyte och kommunikation.

116574_Shantou2-1.png

Kinesiskt statsstipendium

Den kinesiska regeringen har inrättat en serie fulla stipendieprogram och delprogram för att sponsra internationella studenter för att studera i kinesiska universitet. CGS full stipendium täcker studieavgifter, boendeavgifter, stipendier och omfattande sjukförsäkring. Shantou University (Agency Code: 10560) är en av de utvalda universiteten i Kina för CGS stipendium studenter. Ansökningstiden för CGS-stipendiet är januari till april varje år. Ansökningsuppgifter kommer att ges avsändningsmyndigheterna för utlandsstudier av ditt hemland (Kinas ambassad / generalkonsulat i ditt hemland eller andra utsedda myndigheter).

shantou

Longcoastallinesandapleasantsubtropicalmarineclimateprovidethecitywithmanycharmingtouristattractions.Beautifulmountains, naturliga stränder och utsökta öar, tillsammans med havslandskapet som omger hamnen, bildar en hisnande miljö som är särskilt attraktiv för dem som vill fly från det upptagna livet. Kräftandekrigen passerar genom norra delen av staden Shantou. Med ett havsklimat i södra subtropiska zonen är Shantou varmt och fuktigt med tillräckligt sol och regn, liksom en lång frostfri period. Shantou är en av de främsta hemstäderna av utomeuropeiska kineser. Den exotiska kulturen som de tar tillbaka till staden blandas sedan med den traditionella kulturen och bildar en särskild lokal smak.

116575_Shantou5-1.png

Våra rankningar

 • Tre gånger rankad inom Nos.601-800 i Times Higher Education World University Rankings 2015, 2016 och 2017.
 • Twice rangordnas inom Nos.161-170 i Times Higher Education Asian University Rankings i 2016 och 2017.
 • Klassificeras inom Nos.151-200 i Young University Rankings 2017, som är ett av de två universiteten i fastlandet som går in i listan (den andra är Suzhou University).
 • Införde CWUR (Center for World University Rankings) World University Rankings 2017 och tog 79: e plats bland de listade universiteten från Kina.
 • Klassificerades för första gången i US News Best Global Universities Ranking 2018, som tog 94: e plats bland de listade universiteten från Kina.
 • Införde QS University Rankings Asia 2018, som tar 64: e plats bland de listade universiteten från Kina.
116576_Shantou4-1.png

Platser

 • Shantou

  Xinling Road,22, 515000, Shantou

  Program

   Institutionen erbjuder även:

   Frågor