Keystone logo
Silesian University - School of Business Administration

Silesian University - School of Business Administration

Silesian University - School of Business Administration

Introduktion

Vi ger inlärningskänsla.

På Handelshögskolan möter spjutspetsforskning en familjär atmosfär på ett regionalt offentligt universitet. Våra campus ligger i regionen, men våra idéer är inte begränsade av platsen. Med närmare 3 000 studenter tillhör vi ganska mindre lärosäten. Ändå gör förhållandet mellan elever och lärare på 15:1 det möjligt för våra elever att utveckla sunda en-till-en mentorskapsrelationer med sina lärare, vilket ger dem insikt och hjälp på sätt som skulle vara omöjliga i ett större klassrum. Inom Business Gate Academy får eleverna värdefulla praktiska och problemlösningsförmåga när de arbetar med riktiga affärsfall. På Silesian University inspirerar vi din tillväxt och utvecklar din naturliga kreativitet. Din framgångsrika framtid är vår drivkraft!

190437_0I0A98962.jpg

Silesian University i Opava (SU), som grundades 1991, har tre fakulteter och två universitetsinstitut:

 • fakulteten för filosofi och naturvetenskap i Opava
 • Handelshögskolan i Karviná
 • fakulteten för offentlig politik i Opava
 • det matematiska institutet i Opava
 • Institutet för fysik i Opava

Silesian University är en legitim medlem av European University Association och innehavare av ett prestigefyllt HR Excellence in Research Award. År 2022 rankades SU 231-240 i QS EECA University Rankings. Alla erbjudna studieprogram är fullt ackrediterade av Tjeckiens ministerium för utbildning, ungdom och idrott.

Vi är öppna för världen.

Vill du studera, arbeta eller forska utomlands? Internationalisering är en av grundstenarna i vårt uppdrag, SU SBA samarbetar med mer än 60 universitet främst i Europa men också i USA, Japan, Taiwan eller Kina, vilket ger stora möjligheter för sina studenter och personal, oavsett om det är via Erasmus+, Horizon 2020 eller ett antal andra utbytesprogram och individuella stipendier. 2023 tilldelades STARS EU-alliansen som SU är stolt medlem i den prestigefyllda statusen European University av EU-kommissionen.

Kan vetenskap vara kul?

De unga som studerar vid vårt universitet med intresse, kraft och iver att reda ut mysterier och upptäcka nya saker ger ett jakande svar på frågan. Studenter vid såväl forskarutbildning som forskarutbildning kan delta i forskningsverksamhet och ansöka om ett årslångt stipendium i Studentbidragstävlingen.

Statistik

 • Internationella studenter:

  10%

 • 0
 • Förhållande mellan student och fakultet:

  15 till 1

Campus funktioner

Vårt campus erbjuder bäst från två världar, studera såväl som det sociala livet. Studenterna kan dra nytta av våra moderna universitetslokaler inklusive sovsalar, bibliotek eller idrottsanläggningar.

Studentboende

Alla våra internationella studenter har en garanterad plats i vår universitetssovsal Na Vyhlídce som ligger bara 10 minuters bussresa från huvudfakultetsbyggnaden. Studenter kan hyra dubbelrum som är fullt utrustade med Eduroam wi-fi, möbler, lakan eller köksredskap. Det gemensamma fullt utrustade köket finns på varje våning, samt tvättservice. Receptionen är öppen dygnet runt. Förutom boende, campus Na Vyhlídce är hem till vårt universitetsbibliotek, Professionellt centrum för turism, Institutionen för turism och fritidsaktiviteter, International Relations Office, Gym och även några klassrum. Boende för studenterna är mycket rimligt från 150€ per månad.

  Antagningar

  En ansökan om ett masterprogram i ekonomi och management (helt undervisat på engelska) kan lämnas in online inom några minuter. Inga obligatoriska dokument som certifikat på engelska krävs att bifoga ansökan. Så enkelt är det! Inom en vecka efter ett lyckat inträdesprov, som hålls online, utfärdas ett antagningsbrev.

  Obligatoriska dokument (vid fysisk registrering i Karviná, CZE):

  • Officiellt bestyrkta kopior av ett examensbevis som styrker examen från kandidat- eller uppföljande masterprogram eller masterprogram.
  • Sökande som har genomfört en examensutbildning utomlands ska styrka den bestyrkta kopian eller originalet av beslutet om erkännande av utländsk högre utbildning i Tjeckien , om inte annat anges i ett internationellt avtal.

  Visumkrav

  Studenter från länder utanför EU måste få visum eller uppehållstillstånd. Tjeckiskt visum utfärdas av den tjeckiska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland där du också kan få mer information. Observera att hela proceduren kan ta upp till 60 dagar, så det rekommenderas att ansöka om visum i god tid i förväg.

  Stipendier och finansiering

  Studiestipendier

  För att belöna enastående prestationer och för att locka studenter av högsta kaliber från hela världen, är Handelshögskolan glada att kunna erbjuda ett system med stipendier för studenter som är inskrivna i masterprogrammet i ekonomi och ledning. Varje läsår kan dekanus för SU SBA tilldela ett engångsstipendium på maximalt 50 000 CZK (ca 2 000 EUR) till högst 8 begåvade utländska studenter. Masterstudenter kan också få ett meritbaserat stipendium för studieresultaten under deras första år från 10 000 CZK till 40 000 CZK (ca 400 EUR - 1 650 EUR) beroende på att deras vägda studiemedelvärde inte överstiger 1,60.

  Statliga stipendier

  Tjeckiens regering erbjuder årligen stipendier inom ramen för dess utländska utvecklingsbistånd. Dessa så kallade statliga stipendier stödjer studenter från Bosnien och Hercegovina, Etiopien, Georgien, Kambodja, Moldavien, Ukraina och Zambia som skulle vilja studera vid offentliga universitet i Tjeckien. Tjeckien tillhandahåller stipendier för studier som genomförs både på tjeckiska och på engelska (i uppföljande master- och doktorandprogram). Sista ansökningsdag för läsåret 2024/2025 är den 30 september 2023 . Mer information finns här .

  Visegrad-stipendier

  Medborgare i V4-länder ( Tjeckien, Ungern, Polen och Slovakien ) och medborgare i Albanien, Armenien, Azerbajdzjan, Vitryssland, Bosnien och Hercegovina, Georgien, Kosovo, Nordmakedonien, Moldavien, Montenegro, Serbien och Ukraina är berättigade till upp till fyra terminer -stipendium under Visegradfonden. Visegrad-stipendier stödjer kandidat-, master- och doktorander och forskare vid universitet i Visegrad-gruppens länder, inklusive Tjeckien. Ansökningar är öppna sedan februari och sista ansökningsdag är 15 mars varje år. Mer information om detta stipendium finns här .

  Ranking

  Silesian University är en legitim medlem av European University Association och innehavare av en prestigefylld HR Excellence in Research Award . År 2022 rankades SU 231-240 i QS EECA University Rankings . Alla erbjudna studieprogram är fullt ackrediterade av Tjeckiens ministerium för utbildning, ungdom och idrott.

  Studentberättelser

  Platser

  • Karvina

   Silesian University in Opava School of Business Administration in Karviná Univerzitní nám. 1934/3, 73340, Karvina

  Frågor