Keystone logo
Sokhumi State University

Sokhumi State University

Sokhumi State University

Introduktion

Sokhumi State University är den första högre utbildningsinstitutionen i Abkhazias autonoma republik - den direkta juridiska efterträdaren till Sokhumi State Pedagogical Institute. Det är en hundra år gammal skola som bär de georgiska pedagogiska traditionerna, nationella och allmänt erkända värden som bestämmer mångkulturella systems fasthet.

Universitetets uppdrag är att utbilda specialister på olika utbildningsnivåer som har en universitetsutbildning som motsvarar världens moderna standarder baserade på mänsklighetens huvudvärde - de senaste vetenskapliga idéerna, mottagande och spridning av utbildning, som kommer att ha en hög känsla medborgerligt ansvar för integration i ett globalt samhälle. Universitetets dörrar är öppna för alla studenter och professorer trots etnicitet, social bakgrund, politisk och religiös syn. För Sokhumi State University är prioriteringen att utveckla viktiga områden och områden som georgiska studier, abkaziska studier, lärarutbildning, exakt och naturlig, humanitär och sociopolitisk vetenskap, juridik och företagsekonomi. Samtidigt måste Sokhumi State University genomföra tvärvetenskapliga områden, kortsiktiga och effektiva program för att utbilda högkvalificerad personal som är relevant för arbetsmarknaden, konkurrenskraftiga, moderna krav.

Sokhumi State University hjälper internationalisering, kontinuitet, hållbarhet och tillgänglighet av utbildning; ur detta perspektiv är det viktigt att aktivt delta i utbildningsprogram och forskningsprojekt tillsammans med olika utländska partners, deras stöd, som för sin del kommer att ge Sokhumi State University internationellt erkännande.

Platser

  • Tbilisi

    Ana Politkovskaia Street, , Tbilisi

    Frågor