Keystone logo
Southern Federal University

Southern Federal University

Southern Federal University

Introduktion

Med ursprung från 1915 är Southern Federal University (SFedU) det största vetenskapliga och utbildningscentrum i södra Ryssland.

SFedU spårar sina rötter till det kungliga universitetet i Warszawa, som har flyttat till södra Ryssland under det stora kriget.

Vi är allmänt erkända som ett av de bästa universiteten i Ryssland för akademisk expertis, tvärvetenskaplig forskning och socialt engagemang.

Idag är nästan 24 000 studenter, inklusive 2500 internationella studenter, inskrivna på två universitetscampus i Rostov vid Don och i Taganrog.

Ingenjörskurser ges på Taganrog campus, medan Rostov campus erbjuder ett brett utbud av kurser inom vetenskap och humaniora. SFedU erbjuder 86 kandidatexamen, 126 masterprogram och 26 doktorander. Kvaliteten på akademiska program bekräftas av tyska ackrediteringsorgan: ACQUIN och AQAS.

Universitetets starka internationella syn framgår av andelen internationella studenter, 25 Erasmus + -destinationer, 60 utbytesavtal och 10 dubbelgradspartnerskap. SFedU deltar aktivt i Bolognaprocessen och dess akademiker får European Diploma Supplement. SFedU bedriver forskning på världsnivå inom informationsteknik, smarta material, nanoteknik, framtidens medicin och robotik. Studenter kan forska och göra prototyper vid SFedU internationella laboratorier, centra för gemensam användning, tekniska centra. Studenterna har fri tillgång till e-refererade vetenskapliga tidskrifter.

SFedU har en mängd anläggningar på campus för att tillgodose studenternas behov inom forskning, innovation och utveckling från modern utrustning, affärsinkubatorer till vårt idrottscenter.

Besök vår hemsida

Platser

 • Rostov-on-Don

  105/42 Bolshaya Sadovaya Str, 344006, Rostov-on-Don

  • Taganrog

   Nekrasovskiy Pereulok, 44, 347922, Taganrog

   Frågor