Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
Southern Methodist University Meadows Schools of the Arts

Southern Methodist University Meadows Schools of the Arts

Southern Methodist University Meadows Schools of the Arts

Introduktion

Vad som nu är Meadows School of the Arts började som School of Music 1917. Det blev School of the Arts 1964, där studier i konst och teater införlivades. 1969, genom generositeten hos Algur H. Meadows, hans familj och The Meadows Foundation, fick skolan namnet Algur H. Meadows School of the Arts. Mr. Meadows, en affärsman från East Texas, byggde General American Oil Company i Texas till ett av landets mest framgångsrika oberoende olje- och gasproduktionsföretag. Han trodde att hans eget liv var mycket berikat genom att ge, och delade generöst sin rikedom med många välgörande syften, inklusive SMU, vilket gynnade folket i staten som hade varit så snäll mot honom.

Idag har Meadows School uppnått en framträdande plats som en av de främsta konstutbildningsinstitutionerna i USA och erbjuder utbildning i en ovanlig blandning av konst - visuell (konst- och konsthistoria), scen (dans, musik och teater) och kommunikation ( reklam, bio-TV, företagskommunikation och offentliga angelägenheter och journalistik) - samt ett framstående program inom konstadministration. Än idag är skolans arv fortfarande kopplad till viktiga namn från det förflutna.

De fyra mest framträdande föreställningsutrymmena på Meadows School erbjuder en glimt av de olika personligheter som har associerats med institutionen. Bob Hope Theatre möjliggjordes genom generös finansiering av den berömda komikern. På frågan varför han gjorde gåvan sägs han ha svarat: "Eftersom de var de första som frågade." Greer Garson, den Oscar-vinnande skådespelerskan, var också en välgörare. Teatern möjliggjordes av hennes flera miljoner dollar gåvan öppnades 1992. Margo Jones Theatre, som betraktades som ett "experimentellt" utrymme när det öppnades 1969, minns en av grundarna av den amerikanska regionala teatern. , namnges efter familjen på vars mark det mesta av SMU nu ligger.

Emellertid är Meadows-namnet fortfarande det viktigaste i skolans arv, och The Meadows Foundation har fortsatt att ge betydande stöd de senaste 40 åren.

Meadows Museum är ett av de viktigaste kapitlen i Meadows skolhistoria. Efter att Algur Meadows gjorde en gåva av sin spanska konstsamling till SMU blev det en av universitetets mest betydande akademiska resurser och anses nu vara en av de finaste och mest omfattande samlingarna av spansk konst utanför Spanien. Inrymt i Owen Arts Center i över trettio år, ligger det nu i sin egen byggnad som är framträdande belägen på Bishop Boulevard vid ingången till campus. Invigdes av hans majestät Juan Carlos och hennes majestät Sofia i Spanien, öppnades Meadows Museum igen med stor fanfare 2001. Det är fortfarande en viktig kultur- och utbildningsinstitution och en av Meadows Schools och SMU: s viktigaste tillgångar.

Platser

  • Dallas

    Bishop Boulevard,6101, 75205, Dallas

    Frågor