Keystone logo
Scuola Politecnica di Design SPD

Scuola Politecnica di Design SPD

Scuola Politecnica di Design SPD

Introduktion

Scuola Politecnica di Design SPD

En kreativ workshop för att upptäcka, förstå och utbyta idéer och erfarenheter.
Den allra första skolan i Italien för design och kommunikation, grundad 1954.

Sedan 1954 har denna skola arbetat med italiensk design, sett den växa och utvecklas till vad vi känner den som idag. Konstnären Nino di Salvatore startade SPD 1954. Som målare och skulptör har han fängslat och fört samman konstnärer, designers, proffs och studenter från fem olika kontinenter. Bruno Munari, Gio Ponti, Max Huber, Pino Tovaglia, Isao Hosoe har alla undervisat på SPD . Gäster på skolan är Achille Castiglioni, Rodolfo Bonetto, Roberto Sambonet, Donald Norman och Tomato . Idag arbetar tillsammans med våra unga designers, experimenterar med riktiga projekt och designs, och utbildar nya talanger Piero Lissoni, Stefano Giovannoni, Denis Santachiara, Andrea Branzi .

Det finns alltid saker som du kan upptäcka, tänka om, förändra. I Milano, designens huvudstad, anordnar SPD årliga masterkurser. Med nästan 70 års erfarenhet inom området sträcker sig dessa kurser från produktdesign till inredning, från kommunikation till multimedia. Didaktiken är personlig, i en miljö av mänsklig storlek som främjar lätt kontakt med fakulteten och personalen.

Utbildningarna har en stark inriktning mot verkliga projekt och håller nära kontakt med företag och yrkesverksamma.

Antagningar

Hos SPD - Scuola Politecnica di Design är tillträdet mycket konkurrenskraftigt på grund av det begränsade antalet tillgängliga platser. Därför måste presumtiva studenter klara vår rigorösa urvalsprocess för registrering.

För kandidatkurser:

Berättigade kandidater måste ha genomfört en omfattande utbildningsresa som sträcker sig över minst 12 år, som kulminerar i tilldelningen av en relevant kvalifikation. Dessutom kan sökande från vissa länder behöva ha godkänt ett nationellt prov för att komma in på universitetet. För personer som inte har engelska som modersmål krävs ett IELTS-poäng på 5,5 eller motsvarande kunskapsnivå. Vidare krävs att de sökande skickar in ett motiverande brev och deltar i en antagningsintervju som en integrerad del av antagningsprocessen.

För Master of Arts-kurser:

Sökande kommer att genomgå en noggrann utvärdering av antagningsnämnden, som leds av SPD s direktör, efter inlämnande av följande dokument:

 • En kandidatexamen eller högre inom ett relevant område (som arkitektur, design, bildkonst, etc.), eller en betydande meritlista av arbetslivserfarenhet inom en relaterad domän.
 • Avskrifter som beskriver ämnen och betyg (gäller akademiker).
 • En omfattande Curriculum Vitae.
 • En digital portfölj.
 • Ett motiverande brev eller syftesförklaring i digitalt format (doc, docx, pdf) som inte överstiger 500 ord.
 • Ett giltigt pass med ett utgångsdatum som sträcker sig minst sex månader efter antagningsdatumet.

Ranking

Utmärkelser

Ett enastående förflutet har varit oerhört givande med exceptionellt erkännande av skolan: Med utställningen på Biennale di Venezia 1986, på Carrousel du Louvren och på Centre Georges Pompidou i Paris; "Medaglia d'Oro" vid den tionde triennalen i Milano och till och med "Compasso d'Oro" som tilldelades av ADI -Associazione Disegno Industriale 1994; För att inte tala om äran att få två gånger SMAU-priset för industriell design.

Platser

 • Milan

  Piazzale Lugano 19, 20158, Milan

  Frågor