Keystone logo
Swedish University of Agricultural Sciences

Swedish University of Agricultural Sciences

Swedish University of Agricultural Sciences

Introduktion

På SLU engagerar vi studenterna i några av de viktigaste frågorna som 2000-talet står inför, såsom global uppvärmning, livsmedelskrisen och vårt beroende av icke-förnybar energi.

Undervisningssättet vid SLU främjar kritiskt tänkande. Som student förväntas du ifrågasätta föreställningar som ofta tas för givna och vi förväntar oss också att du ifrågasätter det du lär dig. Att debattera med klasskamrater och föreläsare accepteras och välkomnas. SLU:s lärarkår längtar efter akademisk excellens och är fokuserade på att skapa en mycket anställningsbar studentkår. Kommunikationsförmåga, förmågan att arbeta i team och lösa problem, en medvetenhet om det kommersiella landskapet och arbetslivserfarenhet är bara några av de egenskaper som gör våra utexaminerade anställningsbara.

För att stärka din förmåga att bygga en karriär på en allt mer konkurrensutsatt arbetsmarknad uppmuntras du som student vid SLU att lära dig genom erfarenhet.

Du studerar verkliga situationer, tar ett praktiskt förhållningssätt till problemlösning och tar värdefull kontakt med näringslivet. Föreläsningar, handledningar, laborationer, fältarbete, grupparbeten och självstudier är bara några av de undervisningsmetoder som används här.

Bedömningsförfarandet varierar också beroende på kurs och kan innefatta skriftliga inlämningsuppgifter och examinationer, individuella och grupparbeten, laborationsrapporter och muntliga presentationer. Här på SLU är vi engagerade i att utveckla internationaliseringsaspekten av vår kursplan, vårt nätverk och vår studentupplevelse.

Globala perspektiv har integrerats i design, utveckling och presentation av alla program och kurser. Vi välkomnar studenter från hela världen och genom att erbjuda studenter chansen att skapa viktiga internationella kontakter ökar vi våra studenters globala anställningsbarhet.

Se alla SLU:s masterprogram här

Se SLU:s International Bacehlors program här

Campus funktioner

Campus Alnarp

SLU:s campus Alnarp är en grön oas belägen i centrala Öresundsregionen. Campus ligger i en böljande, frodig park där utbildning och forskning bedrivs intensivt. Till de pittoreska omgivningarna finns slående byggnader med imponerande arkitektur, som erbjuder en estetiskt stimulerande miljö för studenter, forskare, anställda och besökare.

Campus Umeå

SLU:s Umeå campus är en inspirerande och pittoresk lärmiljö. Omgiven av djupgröna skogar, natursköna parker och klara, blå sjöar är det lätt att förstå varför Umeå är den snabbast växande staden i Sverige. Med 110 000 invånare är Umeå den största staden i Norrland och varje år passerar över 800 000 människor Umeås flygplats. Det tar mindre än en timme att flyga från Umeå till Stockholm och fyra timmar att flyga till Bryssel.

Campus Uppsala

Uppsala är Sveriges fjärde största stad, och navet i SLU:s utbildningsverksamhet. SLU:s Uppsala campus ligger strax utanför stadskärnan och är rymligt, lummigt och pittoreskt. Det är en passande miljö för Sveriges enda lantbruksuniversitet, och kanske det mest forskningsintensiva av alla universitet. Med två universitet i Uppsala kan studenterna njuta av en livlig, dynamisk och stimulerande atmosfär.

SLU:s campus och forskningsanläggningar är spridda över hela Sverige, med tre huvudcampus i Alnarp, Umeå och Uppsala. Även om varje campus skiljer sig åt i storlek och struktur, har de alla en varm, vänlig och inspirerande atmosfär. SLU har för närvarande över 4000 studenter och 700 forskarstudenter inskrivna och bedriver en rad undervisnings- och forskningsaktiviteter över hela landet.

Som avgiftsbetalande student är du garanterad bostad om du har blivit antagen i första antagningsomgången. Detta kommer att erbjudas dig av SLU. Om du är en avgiftsbetalande student som beviljas stipendium är du fortfarande garanterad bostad.

Observera att hyran inte ingår i studieavgiften.

    Visumkrav

    För att kunna studera i Sverige behöver du uppehållstillstånd. Ansökan om uppehållstillstånd för studier kan skickas efter att studieavgiften är betald, och du har fått ett bekräftelsemejl från SLU.

    Ansökan om uppehållstillstånd görs via Migrationsverkets hemsida. Migrationsverket ansvarar för hela uppehållstillståndsprocessen. SLU kan inte på något sätt påverka din ansökan. Frågor om ditt uppehållstillstånd ska ställas till Migrationsverket.

    Väntetiden på beslut från Migrationsverket är vanligtvis mellan 2-5 månader, ibland längre. Därför uppmanar SLU studenter att betala sin studieavgift och ansöka om uppehållstillstånd så snart som möjligt efter att du fått betalningsanvisningen från SLU (kort efter att du fått besked om urvalsresultat).

    Det enda dokument du behöver för att styrka att du är antagen till SLU och att du är försäkrad, är meddelandet om urvalsresultat som skickas till dig efter urvalet.

    Du måste vara registrerad till 30 hp varje termin. Om du läser mindre än 30 hp under en termin kan ditt uppehållstillstånd återkallas eller en ansökan om förlängning avslås. Om du inte kan studera av någon anledning, som till exempel sjukdom eller för att du inte kan betala din studieavgift, förväntas du lämna Sverige, eftersom ett uppehållstillstånd för studier endast medger uppehåll för studier.

    Stipendier och finansiering

    Stipendier är tillgängliga för avgiftsbetalande studenter som antas till masterprogram. Stipendierna delas ut av både SLU och Svenska Institutet (SI).

    Alla studenter som ansöker till ett SLU-masterprogram som högsta prioritet före deadline den 17 januari kommer att få information om hur man ansöker om ett helt stipendium för befrielse från undervisning. Ansökningsinstruktioner kommer att skickas till alla behöriga sökande inom några dagar efter sista ansökningsdag. Ett stipendium som erbjuds av SLU täcker endast studieavgifter, inga levnads- eller resekostnader ingår.

    Stipendier som delas ut av Svenska Institutet täcker både studieavgifter och levnadskostnader. Det finns ett antal olika stipendier tillgängliga beroende på din bakgrund.

    Ranking


    QS Rankings

    SLU är rankat som det fjärde bästa universitetet i världen i ämnet Jordbruk & Skogsbruk, och nummer 31 i ämnet Veterinärmedicin.

    SLU in international university rankings

    Campusliv och faciliteter

    • Våra studie- och yrkesvägledare kan ge dig allmänna råd om kurser och program vid SLU. De kan också hjälpa dig med allmänna frågor om studie- och yrkesval.
    • Skriv- och språkstöd finns på universitetsbiblioteket. Du kan också träffa nya människor, chatta, lyssna på svenska eller bara hänga på vårt språkcafé på biblioteket.
    • Campus Umeå har Nordens största idrottsanläggning. Här kan du räkna med mycket snö på vintern och det finns många möjligheter att åka skidor och göra andra utomhusaktiviteter.
    • Campus Uppsala har många grönområden som är perfekta för utomhusaktiviteter. Här finns fotbollsplaner, beachvolleyplaner, en frisbeegolfbana, många banor för jogging, promenader och cykling och en idrottsanläggning med gym och schemalagda grupppass.
    • På Campus Alnarp kan du idrotta och leka, sjunga i kör, agera i en pjäs, hjälpa till att anordna fester och evenemang, gå en dansklass, ta jaktlicens och mycket mer.

    SLU:s campus finns i universitetsstäder med ett levande studentliv, inte minst på ”nationen”, studentklubbar som arrangerar en rad aktiviteter. Du kan gå på klubb, träffa vänner, ta en konsert, njuta av en svensk fika eller gå med i någon av de många föreningarna – det finns Prideföreningar, teatergrupper, körer och idrottsföreningar för att nämna några. Här får du nya vänner och verkligen lära känna det svenska studentlivet.

    Det finns totalt sju studentkårer på SLU:s olika campus. Vilken du tillhör beror på vad du studerar. Fackförbunden grundas av studenter, drivs av studenter och finns till för studenterna. Förutom att påverka och förbättra utbildningen, bevaka elevernas rättigheter, arrangera föreläsningar och andra evenemang ser kårerna till att du och andra studenter kan njuta av en rik fritid. Förbunden har ett antal föreningar och nämnder. Amatörkomedieteater, fikakvällar, idrottsföreningar, jaktklubbar, miljönämnder, middagar och körer är bara några av aktiviteterna som erbjuds. Ingenting är omöjligt, medlemmarna bestämmer vilka aktiviteter deras förbund ska ägna sig åt.

    Vill veta mer? Besök universitetets webbplats för mer information om studentlivsstil.

    Platser

    • Uppsala

      Almas Allé,8, 750 07, Uppsala

    • Alnarp

      Sundsvagen 6, 234 56, Alnarp

      • Umeå

        Umeå, Sverige

        Chatta med studenter

        Frågor