
Master i människa-datorinteraktion
Tallinn, Estland
VARAKTIGHET
4 Semesters
SPRÅK
Engelsk
TEMPO
Heltid
ANSÖKNINGSTIDEN
Sista ansökningsdag för begäran
TIDIGASTE STARTDATUM
Begär tidigaste startdatum
STUDIEAVGIFTER
EUR 3 000 / per semester *
STUDIEFORMAT
På Campus
* icke EU/EES-medborgare
Introduktion
Programmet Human-Computer Interaction (HCI) på Tallinn University är en tvärvetenskaplig läroplan som betonar teknik till nytta för människor.
Läroplanen för interaktion mellan människor och datorer sammanför datoranvändning, interaktionsdesign och kognitiv psykologi. Det erbjuder ett forskningsbaserat tillvägagångssätt för att designa interaktiva, mjukvara och tekniska system.
Vårt program gör att du kan forma världen genom det du designar.
Varför studera hos oss?
Det här är din chans att bli en välgrundad människa-datorinteraktionsspecialist, som kan agera som en vetenskaplig designforskare, en kunnig interaktionsdesigner eller en kräsna proffs för användarupplevelser. Det är en möjlighet att forma din framtid, vår framtid och studera i Estland.
Du kommer inte bara att systematiskt kunna gå från en idé, möjlighet eller utmaning till en teknikbaserad lösning, utan du kommer också att kunna göra det utifrån sunda teoretiska grunder. Du kommer:
- Kombinera beräkningstänkande med designtänkande
- Integrera akademiska och praktikerperspektiv
Vårt program börjar med en sund och grundlig introduktion till området människa-datorinteraktion går vidare till ett terminslångt integrerat interaktionsdesignprojekt och avrundar med ämnen som:
- Ambient och allestädes närvarande datoranvändning
- Fysiologisk och affektiv beräkning
- Perception och uppmärksamhet
- Kognition och känsla
Slutstenen är din magisteruppsats. Forskningsbaserade, praxisbaserade, många konfigurationer är möjliga men säkert kommer det att vara en djupgående upplevelse.
Galleri
Idealiska studenter
Vem letar vi efter?
Vi välkomnar studenter med många olika bakgrunder. Människan-datorinteraktionsprogrammets team gynnar alla som är intresserade av att förbättra hur teknik görs tillgänglig för människor och sammanflätas med deras liv. Vi välkomnar gärna:
- utvecklare
- designers
- Antropologer
- psykologer
Antagningar
Läroplan
Kursplan
Programmet Human-Computer Interaction är ett internationellt ackrediterat tvåårigt masterprogram (120 ECTS), helt på engelska, som erbjuds av Tallinn University School of Digital Technologies.
Målet med HCI-programmet är att förbereda specialister, utrustade med kunskap och färdigheter för att designa meningsfull teknik. Du kommer att genomföra tvärvetenskapliga kurser, projekt och forskning från disciplinerna design, teknik och kognitiv psykologi. Programmet är organiserat i lager, från en mycket solid kärna till flexibla valfria ämnen som låter dig finjustera din utbildning.
Våra föreläsningar och seminarier äger vanligtvis rum på onsdagar, torsdagar och fredagar, varannan vecka under terminen, men labbarbete kan bedrivas varje dag då våra labb är öppna dagligen. Ibland är vissa kurser organiserade i kortare, mer intensiva studiecykler, eller levereras via Internet, som webbaserade kurser.
Och om du vill testa hur vi närmar oss det akademiska livet och HCI, ta en titt på våra experimentella interaktionsdesign och forskningsmetoder i HCI-kurser i Tallinn University sommar- och vinterskolor. Det är ett tillfälle att bekanta dig med Tallinn University och vårt team innan du förbinder dig till ett långsiktigt förhållande som vi är säkra på att du aldrig kommer att ångra.
Forskningsämnen
Inom området människa-datorinteraktion fokuserar HCI-gruppen på att föra fram kunskap om hur människor uppfattar och interagerar med informationsteknologier och hur man kan vidareutveckla dessa teknologier för att stödja och förstärka deras individuella och kollektiva fysiska, perceptuella och kognitiva förmågor.
Användarupplevelse
Användarupplevelse är ett framväxande forskningsområde med en rad frågor som ska lösas. Bland dem är mätbarheten av användarupplevelsen fortfarande kontroversiell. Kritiska argument hänger på meningsfullheten, giltigheten och användbarheten av att reducera luddiga upplevelseegenskaper som kul, utmaning och tillit till siffror; går utöver att använda användarens uppfattningar, handlingar och reaktioner som rådata, till att använda neurofysiologiska svar som data för att mäta användarupplevelsen. Pågående arbete fokuserar på förtroende och på hedoniska aspekter av användarupplevelse.
Möjliga ämnen inom detta område är:
- Teori och skalutveckling.
- Studiet av neurofysiologiska korrelationer av användarupplevelse.
Fysiologisk beräkning
Detta område kombinerar datavetenskap, neurovetenskap, teknik och design för biohacking, här förstås som att mäta olika biomarkörer och beteenden för konstnärliga uttryck eller för att optimera hälsa och välbefinnande. Detta är starkt beroende av personaliseringstekniker, som i allmänhet bygger på användarmodeller och interaktionsanpassningstekniker. Vårt fokus ligger på att modellera och implementera personaliseringstekniker med hjälp av neurofysiologisk beräkning. Dessa modeller är applikationsspecifika och tar hänsyn både till långsiktiga användaregenskaper, som är stabila över längre tidsperioder (t.ex. personliga preferenser, attityder, personlighetsdrag, rådande stämningar), och kortsiktiga användaregenskaper, som kan förändras snabbare ( t.ex. momentana affektiva/kognitiva tillstånd, känslor).
Möjliga ämnen inom detta område är:
- Utveckling av fysiologiska användarmodeller för personaliserade system.
- Design, utveckling och validering av nya tillämpningar av fysiologisk beräkning för konst, hälsa eller välbefinnande.
Kroppscentrerad datoranvändning
Datorn rör sig närmare våra kroppar, vilket återspeglas av den växande mängden forskning och kommersiella produkter. Men både forskningsagendan, vokabulären och tekniken för att diskutera, designa och utveckla för kroppen behöver fortfarande formas. För närvarande saknas sätt att resonera om hur kroppscentrerade gränssnitt tilldelas roller och mening; modeller för att förutsäga användarens avsikt när de interagerar med kroppscentrerade datorekologier; och infrastruktur för att möjliggöra sömlös kroppscentrerad beräkning och dynamisk ersättning av inneboende kroppscentrerade gränssnitt.
Möjliga ämnen inom detta område är:
- Teorier och modeller som möjliggör resonemang om kroppscentrerade interaktioner.
- Utveckling av adaptiv teknisk infrastruktur för att stödja dynamiska omkonfigurationer av kroppscentrerade datorgränssnitt.
Designteori och metodik
Under de senaste tre decennierna har vi sett förändringar, kopplingar och omformuleringar inom nästan alla områden av interaktionsdesign: hur det görs, vem som gör det, för vilka mål och vilka resultaten är. Dessa förändringar visar förändringar från att designa saker till att designa interaktioner, först på mikronivå och på senare tid även på makronivå; och från att designa för människor till att designa med människor och helt nyligen, till att designa av människor. Vi fokuserar på empowerment och på att möjliggöra en ny våg av digital läskunnighet eftersom det inte längre räcker att ha kunskap, färdigheter och attityd för att använda vår digitala miljö, vi måste kunna forma den.
Möjliga ämnen inom detta område är:
- Undersökande forskningsstudier utvecklar ny kunskap om hur vi underlättar designen av digitala artefakter.
- Ny förståelse för att designa interaktioner med digitala artefakter som möjliggörs av befintliga teorier, paradigm och metoder.
- Design- och utvecklingsforskningsstudier skapar nya designmetoder som är avsedda att på ett specifikt sätt förbättra viss aktivitet i vårt sätt att designa digitala produkter och tjänster.
- Sammanhang och kvalitet i användningsbedömningar av digitala system.
- Samspelet mellan framväxande digital teknik och HCI-koncept, teorier och metoder.
Studieavgift för programmet
Antagningskrav för programmet
Demonstrera ditt engagemang och din vilja att lyckas i handelshögskolan genom att ta GMAT-provet – det mest använda provet för antagning som mäter ditt kritiska tänkande och resonemangsförmåga.
Ladda ner GMAT-miniquizet för att få en smak av frågorna du hittar i provet.