
Master of Philosophy (Matstudier)
Subang Jaya, Malaysia
VARAKTIGHET
18 up to 30 Months
SPRÅK
Engelsk
TEMPO
Heltid, Deltid
ANSÖKNINGSTIDEN
Sista ansökningsdag för begäran
TIDIGASTE STARTDATUM
Begär tidigaste startdatum
STUDIEAVGIFTER
USD 14 169 / per year
STUDIEFORMAT
På Campus
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
Dubbelt erkännande och certifiering av
Under de senaste 20 åren har statusen för mat förändrats dramatiskt. Ripplande matkriser, det växande fetmaproblemet och mer har upprepade gånger satt mat i rampljuset. På den ekonomiska fronten har ökningen av befolkningen i kombination med snabb ekonomisk tillväxt under det senaste decenniet ökat livsmedelsförbrukningen en explosiv takt.
Enligt Cushman
Master of Philosophy (Food Studies) syftar till att groom kandidater till högkvalificerade yrkesverksamma som är experter inom matvetenskap. För att uppnå detta har Taylor's University och University Toulouse Jean Jaurès (UT2J) utformat en omfattande läroplan som omfattar komponenter som forskningsfärdigheter, antropologi och sociologi av mat, förståelse för olika matkulturer, mattrender och affärsutsikter, sociopolitiska frågor på matnäring och folkhälsa och många fler.
Taylors Food Studies Advantage
- Det enda malaysiska universitetet med en "Stol för livsmedelsstudier: Mat, Kulturer och Hälsa" - Prof. Dr. Jean Pierre Poulain. Han har en tonvikt i matstudier, bidrar till akademiska program och ger råd till studenter och lärare. En fransk socioantropolog, Prof. Dr. Poulain har en lång och framgångsrik karriär inom matstudier och gästfrihet i både akademiskt och internationellt liv. Han har publicerat många böcker, bokkapitel och artiklar samt aktivt levererat keynote- och konferenspresentationer över hela världen om ämnen som mat sociologi, livsmedelsarv och turism.
- Det enda programmet Matematikstudier som erbjuder Global Field Research Program (GRP) som ger möjlighet att genomföra fältarbete utomlands. Studenter har det spännande möjligheten att utföra forskningsarbete för sin avhandling utomlands om det är fokuserat på ett matrelaterat ämne som är specifikt för ett visst land i 3 - 6 månader. Välj från ett internationellt nätverk av partneruniversiteter för forskning i länder som Frankrike, Spanien, Italien, Hongkong och Japan. Detta ger studenterna en mer omfattande forskningserfarenhet, eftersom de interagerar med en annan kultur, bildar olika perspektiv på globala problem och engagerar aktivt med det globala samhället.
- En internationaliserad läroplan. Global Immersion Program in Food
- Specialiserade anläggningar för forskningsstöd. Dessa inkluderar R
- R
- Experimentell restaurang: Den här restaurangen fungerar som observatorium, där experiment som hänför sig till områden som livsmedel, presentation, beteende, design, smak och mycket mer utförs på gäster med sitt samtycke för forskningsändamål. Inspelning av måltider är också möjlig, vilket ger värdefull kvalitativ och kvantitativ information under dessa experiment.
- Sensory Analysis Lab: Här analyseras livsmedelsprodukter för deras smak, lukt, utseende och färg bland annat. Den har den nödvändiga utrustningen för studenter att engagera sig i att utvärdera uppfattningen av en ny produkt, undersöka förändrade ingredienser och undersöka potentiella produkter.
- Möjligt ekonomiskt stöd till forskningsprojekt. Centrum för forskning och innovation inom turism, gästfrihet och matvetenskap (CRiT) syftar till att främja forskning, konsulttjänster, utbildning, utbildning och offentlig-privata partnerskapsinitiativ inom turism, gästfrihet och matstudier. Eftersom programmet Matematik stöds av CRiT kommer det att finnas möjlighet till ekonomiskt stöd till elevernas forskningsprojekt.
- Dual masters examen av Taylor's University och UT2J. Studenter får möjlighet att lära sig från två av de bästa matstudierna examensprogram i Asien och Europa och tjäna en dubbelt mastersexamen efter avslutad program.
Viktiga forskningsområden
- Sociala och kulturella dimensioner av mat
- Socioantropologiskt tillvägagångssätt för livsmedelspraxis i Frankrike och utomlands
- Livsmedel och gastronomiskt arv i turismen
- Förhållandet mellan kost och hälsa relaterat till fetma och matutbildningsprogram
- Kvaliteten på maten
- Smak och fetma
- Etniska gruppers beteendestudier
- Matbarometer
- Näringslära och hälsa
- Optimering av livsmedelsproduktion
- Livsmedelssäkerhet
- Näring och beteende
PROGRAMSTRUKTUR
Master of Philosophy (Food Studies) är ett Mixed Mode-program som omfattar både kurs och forskning. Den innehåller (6) kärnmoduler och ett forskningsprojekt. Studenter för detta program kommer att ha flexibilitet i heltid eller deltid studie.
Heltid
- Minimiperiod: 1½ år (18 månader)
Deltid
- Minimiperiod: 2½ år (30 månader)
Semester 1
- Forskningsmetodik
- Antropologi
- Nutrition och folkhälsoproblem
- Hotell och restaurangdesign och utveckling
- Världsmatkulturer
- Marknadsföring i Food Business
Semester 2
- Avhandling på 40 000 ord