
Master of Science i miljöföroreningshantering (ekotoxikologi)
Landau, Tyskland
VARAKTIGHET
2 Years
SPRÅK
Engelsk
TEMPO
Heltid
ANSÖKNINGSTIDEN
Sista ansökningsdag för begäran
TIDIGASTE STARTDATUM
Begär tidigaste startdatum
STUDIEAVGIFTER
Begär studieavgifter
STUDIEFORMAT
På Campus
* undervisning gratis | 178€ terminsavgift
Introduktion
Miljöföroreningshantering (ekotoxikologi)
Ett ökande antal kemikalier används av samhället idag, som också släpps ut i miljön. Environmental Pollution Management (ekotoxikologi) är oroad över deras potentiella påverkan på ekosystemet. Det syftar till att undersöka och upptäcka kemikaliers effekter på biologiska system för att utveckla metoder för riskhantering, samt att förutsäga ekologiska konsekvenser.
Det internationella "Master of Science-programmet i Environmental Pollution Management (Ecotoxicology)" integrerar begreppen miljökemi, miljötoxikologi, ekologi, föroreningshantering och inkluderar även samhällsvetenskap och ekonomi. På grund av dess tvärvetenskapliga och tillämpade tillvägagångssätt gör programmet det möjligt för sina akademiker att analysera komplexa miljöproblem och att utveckla praktiska lösningar.
Eftersom miljöproblemen sträcker sig långt utanför nationella gränser krävs ett internationellt förhållningssätt och situationen i utvecklingsländerna behöver särskilda lösningar.
Master i Environmental Pollution Management (ekotoxikologi) organiseras av Institutet för miljövetenskaper Landau och dess utexaminerade får alla poäng för de nio obligatoriska ämnena i Society of Environmental Toxicology and Chemistry's Certification of Environmental Risk Assessors (CRA) program.
Information om utbildningen
Master of Science in Environmental Pollution Management (ekotoxikologi) är ett undervisningsfritt examensprogram i Landau, Tyskland. Programmet undervisas på engelska och deltas av studenter från mer än 30 länder. I Landau erbjuder vårt välkomstcenter videoguider, personligt stöd och kommer att följa blivande studenter hela vägen: Börja med visumansökningar, hitta boende, registrera sig hos lokala myndigheter, skaffa sjukförsäkring och mer för att säkerställa en okomplicerad registreringsprocess här i Landau .
Antagningar
Idealiska studenter
Vi söker mycket motiverade studenter som är intresserade av att arbeta med ekotoxikologiskt relevanta problem med ett tvärvetenskapligt arbetssätt.
En kandidatexamen i miljövetenskap, naturvetenskap, geovetenskap eller relaterade discipliner krävs.
Grundläggande akademisk kunskap kan förvärvas inom områdena ekologi, miljökemi, geografiska informationssystem och matematik/statistik. Vid behov kan förkunskaper kompletteras i förberedande kurser.
Om du vill kontrollera din behörighet, skicka oss din utskrift av dokument via kontaktformuläret eller till [email protected]
Karriärmöjligheter
I en opinionsartikel i tidskriften Integrated Environmental Assessment & Management, Harris et al. identifierat följande krav för utbildning av framtida ekotoxikologer:
- tvärvetenskaplig utbildning vid det egna universitetet eller på annat institut eller laboratorium (se t.ex. allmänt lärandemål och AMEO-modul i modullistan )
- deltagande av näringslivs- och regeringsexperter i akademisk forskning och gästföreläsningar (se t.ex. modulerna ETX4 Effekter av kemiska stressorer I och ETX9 Riskbedömning och hantering i listan över moduler )
- utbildning i de grundläggande principerna för testriktlinjer och QA- och GLP-föreskrifter som används inom industrin (se modul ETX1 Methods in Ecotoxicology i modullistan )
- utbildning som gör det möjligt att överväga den potentiella regleringseffekten av akademisk forskning genom hela forskningsprocessen (se t.ex. modulerna ETX2 Principles of Ecotoxicology och ETX9 Risk Assessment and Management i listan över moduler )
Landaus Master in Environmental Pollution Management (Ecotoxicology) program ger alla dessa färdigheter och möjligheter som gör att studenterna kan bli välutbildade ekotoxikologer som passar den nuvarande och framtida arbetsmarknaden.
Landau erbjuder bra kopplingar till framtida arbetsgivare inom olika områden, såsom industriproducenter, konsultföretag, akademiska institutioner eller administrativa organ. Du kommer att kunna etablera dessa kopplingar redan under dina studier, till exempel under din tillämpade modul vid externa organisationer (AMEO).
Under dina studier kommer du att kunna träffa gästföreläsare från olika områden, till exempel BASF SE, RLP AgroScience, Snygenta, Knoell GmbH, Levis UK, den tyska federala miljömyndigheten, Bayer AG, RWTH Aachen med flera.
Sysselsättningsutsikter
Programmet gör det möjligt för akademiker att bedriva självständigt vetenskapligt arbete och förbereder sig särskilt för oberoende och ledande positioner inom de många framväxande områdena för miljöföroreningshantering (ekotoxikologi). De utexaminerade kan ta ansvar på ett professionellt sätt inom Vetenskapliga anläggningar och forskningsinstitut, myndigheter, offentliga ämbeten och departement med en reglerande roll, frivilligorganisationer, industri och konsultföretag. Programmets internationella inriktning kvalificerar akademiker för en global arbetsmarknad. Dessutom förbereder masterprogrammet mig för en doktorsexamen. studie.
Studentberättelser
Studieavgift för programmet
Galleri
Läroplan
Alla studenter tar de 9 obligatoriska modulerna, samt en 10-veckors forskningsprojektkurs och en tillämpad modul på externa organisationer på 8 veckor för att få en djup kunskap inom området för miljöföroreningshantering (ekotoxikologi). Efteråt anpassar eleverna programmet genom att välja 2 moduler av de 5 specialområdena. Studenter avslutar 4-terminsprogrammet med sin masteruppsats.
Specialområden
- Tillämpad miljökemi och miljöfysik,
- Kemi,
- Dataanalys, statistik och avancerad modellering,
- Tillämpad ekologi,
- Geoekologi och
- Socioekonomi & Miljöledning
Kursfördelning
ETX1: Metoder i ekotoxikologi
Du introduceras till metoder enligt Good Laboratory Practice (OECD) och lär känna olika ekotoxikologiska testsystem som används i ett regulatoriskt sammanhang. Studenterna skaffar sig förståelse för hur man arbetar under kvalitetssäkringssystem, enligt OECD:s och GLP:s riktlinjer, som sedan tillämpas praktiskt i ett experiment och sammanfattas i en rapport.
ETX2: Principer för ekotoxikologi
Eleverna skaffar sig kunskaper om terrestrisk och akvatisk ekotoxikologi, det vill säga kemikaliers effekter på enskilda organismer. Läroplanen utvidgar ytterligare ekotoxikologiska effekter från befolkning upp till ekosystemnivå, hur man identifierar och utvärderar korrekta testprocedurer. Modulen avslutas med att lära sig strategier för hur man hanterar sådana miljöutmaningar för att hantera ekotoxikologiska risker och tillhörande negativa resultat.
ETX3: Verktyg för komplex dataanalys
Eleverna lär sig att utforma en studie och välja motsvarande verktyg för efterföljande dataanalys. De blir kapabla att koppla vetenskapliga frågor till de metoder som krävs för dataanalys och databearbetning. Med en fördjupad kunskap, allt från univariat till multivariat eller nya maskininlärningsmetoder, blir eleverna mer bekanta med fördelar och nackdelar med respektive analysverktyg.
ETX4: Effekter av kemiska stressorer I
Eleverna får lära sig principerna för toxikologi av ledande toxikologiska experter från den kemiska industrin. Med denna kurs ska studenterna tillägna sig kunskaper om vägar och reaktioner i ämnesomsättningen, cancerogenitetsmekanismer, toxikokinetik, toxikodynamik och kunna härleda toxikologiska och farmakologiska profiler. Kunskap tillämpas i laboratoriet, genom att utföra mutagenicitets-, utvecklings- och biotransformationsexperiment.
ETX5: Effekter av kemiska stressfaktorer II
Ekotoxikologisk kunskap fördjupas genom att lära sig interaktionerna mellan kemiska stressorer med olika organismer och strukturer på högre nivå som resulterar i ekosystemförändringar som försämrar deras struktur, funktion eller förmåga att tillhandahålla ekosystemtjänster. Studenterna introduceras sedan för Landaus forskningskoordinatorer och integreras i pågående forskning, baserat på studentens preferenser, förmåga och intresse. Således får studenterna en första inblick i projektplanering och genomförande, samt en tidig möjlighet att bli medlem i Landaus Institute for Environmental Sciences (iES) forskarlag.
ETX6: Miljöanalys
Studenterna får avancerad kunskap om produktion, användning och effekter av olika klasser av miljöföroreningar och deras Pathways i olika ekosystem, inklusive överföring, omvandling och transport av föroreningar. Kursen kompletteras med praktiska labbövningar där studenterna får lära sig provtagning och extraktionsmetoder för föroreningar följt av kemisk analys med GC- och LC-MS.
ETX7: Molekylär ekologi I
Studenterna blir förtrogna med huvudämnen inom molekylär ekologi och grundläggande teorier om populationsgenetik och fylogenetik. De får en överblick över möjliga metoder inom molekylär ekologi och lär sig exempel på deras tillämpning. Studenterna får praktisk erfarenhet av mjukvara för fylogenetisk analys och kommer att kunna tolka resultaten. Slutligen blir studenterna kapabla att tillämpa och tolka genetiska data i ett ekotoxikologiskt sammanhang, dvs kemikaliers potentiella effekter på genetik.
ETX8: Modeller inom ekotoxikologi
Studenterna lär sig de grundläggande principerna för modeller som ska användas i exponerings- eller effektbedömningen inom ekotoxikologi. De får insikt i restriktioner, felkällor och har möjlighet att kvantifiera den osäkerhet som är förknippad med dem. De lär sig hur man använder modeller och att identifiera situationer där ett modelleringssätt kan vara till hjälp. De får förmågan att självständigt analysera en problemsituation, att tillämpa en lämplig modelleringsmetod och att tolka erhållna resultat.
ETX9: Riskbedömning och hantering
Studenterna tillägnar sig principerna för riskbedömning och miljöföroreningshantering av kemikalier i Tyskland, EU och internationellt. De kommer att bli medvetna om den lagstiftande och icke-lagstiftande bakgrunden till riskbedömning och riskhantering, förfarandet och vilken roll olika intressenter spelar. De lär sig att utvärdera befintliga data för att utföra deterministiska och probabilistiska riskbedömningar och för att härleda lämpliga riskreduceringsstrategier. Studenterna introduceras till mjukvara och andra IT-lösningar som är vanliga inom området regulatorisk riskbedömning och ekologiska utvärderingar för registrering av kemikalier.
Tillämpad modul hos externa organisationer (AMEO)
Modulen AMEO är en 8-veckors praktik, som kan utföras vid ett externt universitet eller ett statligt eller industriellt forskningsinstitut i Tyskland eller utomlands. Studenterna blir bekanta med arbetspraxis, krav på arbetsmarknaden och karriärmöjligheter och kan knyta affärskontakter. De tillämpar, bekräftar och utökar kunskaper och kompetenser som uppnåtts under sina studier.
Efter en inledande diskussion med handledarna utför studenterna (forsknings)arbetet på egen hand och diskuterar erhållna resultat regelbundet med sina handledare. Innehållet beror på de faktiska forskningsfrågorna i de utvalda forskningsorganisationerna. Ämnen eller möjliga befattningar kommer att föreslås av personalen på Institutet för miljövetenskap eller kanske föreslås av studenterna. Ämnena bör vara direkt relaterade till tillämpade problem som är relevanta i dessa externa organisationer och bör helst erbjuda studenterna möjligheter att tillämpa sina kunskaper och färdigheter inom områden som inte är de särskilda forskningsområdena vid Institutet för miljövetenskap i Landau. De inkluderar, men är inte begränsade till, följande områden:
- Tekniska aspekter (t.ex. hydrologi, begränsningstekniker)
- Multimedia modellering
- Matwebbmodellering
- Ekotoxikologi och riskbedömning av fiskar, fåglar eller däggdjur
- Jordbruksvetenskap
- Socioekonomi
- Specifika aspekter inom regulatorisk ekotoxikologi
- Riskkommunikation, ekonomiska eller samhälleliga aspekter
Forskningsprojektkurs (RPC)
Studenterna arbetar självständigt med ett forskningsämne för universitetet under en sammanlagd tid på cirka 10 veckor. Ämnena beror på den faktiska forskning som bedrivs i de olika forskargrupperna. Alla ämnen har dock en tvärvetenskaplig karaktär som omfattar minst två olika discipliner (t.ex. kemi och ekologi, eller fysik och riskbedömning). Studenterna lämnar förslag på ämnen valda från en lista som tillhandahålls av lärarkåren inklusive en tids- och resursplanering samt en självständigt genomförd litteratursökning. Efter en inledande diskussion med handledaren utför studenterna forskningsarbetet på egen hand och diskuterar erhållna resultat regelbundet med sin handledare. Efter det praktiska arbetet skriver studenterna en rapport med den teoretiska bakgrunden, de använda metoderna, de erhållna resultaten och en diskussion om resultaten utifrån relevant vetenskaplig litteratur. Studenterna presenterar och försvarar resultatet av sitt arbete vid en muntlig presentation. Efter framgångsrikt slutförande kan studenterna planera ett vetenskapligt arbetspaket, genomföra arbetet, utvärdera resultaten utifrån relevant litteratur och presentera resultaten.
Innehållet beror på de faktiska forskningsfrågorna i de forskargrupper som är knutna till Institutet för miljövetenskap . De inkluderar, men är inte begränsade till, följande områden:
- Kemiska experiment i labbet
- Miljökolloidkemi
- Organisk kemi i miljön
- Fysisk transport eller överföringsprocesser av miljökemikalier
- Ekotoxikologiska labbtester
- Ekotoxikologiska fältstudier
- In situ eller övervakningsarbete i fält
- Molekylär genetik
- GIS-dataanalys
- Dataanalys, modellering och maskininlärning
- Litteraturrecensioner
- Exponering, effekt eller landskapsmodellering
- Bedömning eller hantering av risker
Antagningskrav för programmet
Demonstrera ditt engagemang och din vilja att lyckas i handelshögskolan genom att ta GMAT-provet – det mest använda provet för antagning som mäter ditt kritiska tänkande och resonemangsförmåga.
Ladda ner GMAT-miniquizet för att få en smak av frågorna du hittar i provet.