Keystone logo
Technische Universität Berlin, Chair of Space Technology

Technische Universität Berlin, Chair of Space Technology

Technische Universität Berlin, Chair of Space Technology

Introduktion

Technische Universität Berlin (TU Berlin) är ett internationellt känt universitet beläget i centrum av Tysklands huvudstad. Grundades 1879, är det en av landets största och mest prestigefyllda forsknings- och utbildningsinstitutioner.

Universitets alumner och professorer

Universitets alumni och professor listar inkluderar nationella akademier val, två nationella laureates medaljen och tio nobelprisvinnare.

Ordförande för rymdteknik

MSE-studiet erbjuds av ordföranden för rymdteknik, en av de sex stolarna i avdelningen för flygteknik och astronautik på Technische Universität Berlin.

Grundades av professor Eugen Sänger 1963, är det den första rymdavdelningen i Tyskland. Sedan dess har den framgångsrikt genomfört forskning och utbildar systemingenjörer inom rymdindustrin, i huvudsak med inriktning på design, praktisk realisering och drift av små satellituppdrag (TUBSAT och Beesat-familjen) tillsammans med studenter.

Stolteknikens ordförande bygger och lanserar även sina egna raketer (Aquarius Group och DECAN) och utför experiment på raketer.

Sedan 2007 driver vi även projekt om utveckling och testning av planetariska rovers och motsvarande uppdragsverksamhetsteknik.

Studenterna av rymdteknikens ordförande arbetar i nyckelpositioner för rymdindustrin vid Europeiska rymdorganisationen (ESA), tyska rymdindustrin (DLR), Arianespace, Airbus Defense och Space, OHB AG etc.

Platser

  • Berlin

    Technische Universität Berlin, Chair of Space Technology Marchstraße 12-14, 10587, Berlin

    Frågor