Keystone logo
Umeå University - Faculty of Science and Technology

Umeå University - Faculty of Science and Technology

Umeå University - Faculty of Science and Technology

Introduktion

Umeå universitet grundades 1965 och är Sveriges femte äldsta universitet. Idag har vi en stark internationell och mångkulturell närvaro med studenter, lärare och forskare från hela världen. Som ett av de ledande omfattande universiteten i landet lever vi med entusiasm, kreativitet och nya idéer.

Vi strävar ständigt efter att vara ett av Skandinavien och Europas bästa miljöer för utbildning , forskning och samhällsengagemang som möter utmaningarna i ett ständigt växande globalt samhälle.

Våra campus

Umeå Universitets Campus Umeå är huvudcampus och mönstras efter den amerikanska campusmodellen. Följaktligen sker nästan alla kurser och program som ges på engelska på Campus Umeå eller på det intilliggande Universitetssjukhuset.

Campus Umeå

Det finns faktiskt två campus i Umeå, Sveriges största stad. Campus Umeå är Umeå universitetets huvudcampus och fokcentral, och de flesta kurser och program hålls i sina många byggnader och anläggningar. Universitetsbiblioteket med dess 1,2 miljoner volymer och Universum, campusens centrum med pubar, kaféer, restauranger, bokhandel, studentrum och så vidare ligger också på Campus Umeå

Umeå Arts Campus

Umeå Arts Campus (konstnärligt campus) - för närvarande under utveckling - ligger på östra sidan av staden vid de natursköna bankerna i Umeåfloden och ligger inom kort gångavstånd från Campus Umeå. Det är värd för Umeå institut för design, Umeå akademi för skön konst och Umeå skola för arkitektur. HUMlab-X har också fått en plats på detta Arts Campus tillsammans med Bildmuseet, Umeå universitets museum för samtida konst och visuell kultur.

Online-utbildning

Förutom campusutbildning har tusentals människor som är inskrivna i vårt breda urval av distansutbildningskurser och program flexibilitet att främst studera i sina hemmiljöer.

Campus funktioner

Våra campus

Umeå universitets Campus Umeå är huvudcampus och är mönstrat efter amerikansk campusmodell. Följaktligen sker nästan alla kurser och program som ges på engelska på Campus Umeå eller på det intilliggande universitetssjukhuset.

Campus Umeå

Det finns faktiskt två campus i Umeå, norra Sveriges största stad. Campus Umeå är Umeå universitets huvudcampus och centrum, och de allra flesta av kurserna och programmen hålls i dess många byggnader och lokaler. Universitetsbiblioteket med sina 1,2 miljoner volymer och Universum, campus centrum, med sina pubar, caféer, restauranger, bokhandel, studentrum och så vidare finns också på Campus Umeå

Konstnärligt campus i Umeå

Umeå Konstnärligt campus - för närvarande under utveckling - ligger på östra sidan av stan vid Umeåälvens natursköna strand och inom kort gångavstånd från Campus Umeå. Den är värd för Umeå Designhögskola, Umeå Konsthögskola och Umeå Arkitekthögskola. HUMlab-X har även fått en plats på detta konstcampus tillsammans med Bildmuseet, Umeå universitets museum för samtidskonst och visuell kultur.

Online-utbildning

Förutom campusutbildning har tusentals människor som är inskrivna i vårt breda urval av distansutbildningskurser och program flexibilitet att främst studera i sina hemmiljöer.

    Platser

    • Umeå

      Umeå University

      Frågor