Keystone logo
© Eva Dang
The Aga Khan University’s Institute for the Study of Muslim Civilisations

The Aga Khan University’s Institute for the Study of Muslim Civilisations

The Aga Khan University’s Institute for the Study of Muslim Civilisations

Introduktion

Om ISMC

ISMC grundades 2002 och försökte ockupera ledigt utrymme i diskussionen om den muslimska världen genom att främja stipendium som öppnar nya perspektiv på muslimska samhällen. Vi överväger viktiga frågor som tradition och modernitet, religion och staten, pluralism och enhet och samhällets natur i en era av global anslutning och förändring.

Vårt mandat är att ta itu med de grundläggande utmaningarna för det mänskliga tillståndet när de uttrycks i de olika samhällen i den muslimska världen och dess diasporor.

London erbjuder det perfekta läget för institutet, med dess internationella smak; utmärkt kulturell scen, både historisk och samtida; blomstrande konst och akademiska samhällen; och som en stad där tanken och yttrandefriheten uppmuntras.

Våra mål

 • Att studera system för moralisk och etisk tanke, strukturer för styrning och offentligt liv och konstnärliga och kreativa uttryck i alla former.
 • Att skapa möjligheter för interaktion mellan akademiker och andra yrkesverksamma för att fördjupa förståelsen för pressande frågor om det offentliga livet som påverkar muslimska samhällen.

Tio skäl att välja ISMC

 1. En unik examen i tre semestrar där du får möjlighet att lära dig ett språk och få en djup förståelse av muslimska kulturer.
 2. Exklusivt boende inom två minuters promenad från campus.
 3. Utforska arkitektur, litteratur, religion, historia, konst, politik, lag och mer i muslimska sammanhang med våra specialiserade akademiker.
 4. Studera i det specialbyggda Aga Khan Center som innehåller en samling islamiska trädgårdar, gårdar och terrasser.
 5. Spendera tid i en av världens mest olika städer. Se sevärdheterna och njut av Londons många kulturella upplevelser och insikter.
 6. Aga Khan-biblioteket är ett dedikerat utrymme, över två våningar, som vetter ut mot Terrace of Learning.
 7. Alternativet att tillbringa en månad utomlands på en språkkurs i ett arabiskt eller persiskt talande land.
 8. Njut av ett pulserande socialt liv med organiserade resor i Storbritannien och lokala aktiviteter.
 9. Delta i de många evenemangen som organiseras av ISMC samt de omgivande universiteten inklusive SOAS, Birkbeck och UCL.
 10. Följ våra alumners fotspår när det gäller ph.d.-studier eller karriärmöjligheter runt om i världen.

Efter ISMC

Våra kandidater är en mångfaldig grupp och följer nu karriärer inom journalistik, undervisning och företagskonsult, och arbetar för organisationer inklusive Röda korset, BBC, Muslim Aid och World Bank. Dessutom arbetar ett antal ISMC-studenter nu för Aga Khan Development Network, vilket bidrar till dess utvecklingsmål i projekt runt om i världen.

Vissa kandidater väljer att fortsätta studier och har gått in i anläggningar som University of Oxford, University of Victoria, Harvard University och Princeton University. Många fortsätter med en akademisk karriär, undervisar vid universitet och fortsätter sin egen forskning inom specifika kompetensområden.

ISMC: s MA-program är en verkligt global kvalifikation, som öppnar dörrar till många olika karriärvägar. Våra alumner arbetar och studerar världen över, inklusive Tunisien, Kuwait, Kanada, Pakistan och Storbritannien.

Om Aga Khan universitet

Aga Khan University (AKU) grundades 1983 och är en unik hybrid: en institution för akademisk excellens som också är en agent för social utveckling. Universitetet har campus och program i Sydasien, Europa och Afrika.

Universitetet arbetar med de grundläggande principerna om påverkan, kvalitet, relevans och tillgång och förbereder sina studenter att leda förändringar i sina samhällen och att frodas i den globala ekonomin. Genom sin stränga antagningspolicy och våra behovskänsliga ekonomiska stödprogram erbjuder universitetet morgondagens mest lovande ledare och tänkare möjlighet att tjäna och färdigheterna för att hjälpa samhällen att lösa sina mest krävande utmaningar.

Aga Khan-universitetet i London är medlem i kunskvartalet, som är ett partnerskap mellan cirka 90 - och växande - akademiska, kulturella, forsknings-, vetenskapliga och medieorganisationer. Dessa organisationer är aktivt engagerade i att främja och sprida kunskap och ligger inom en mils radie från King's Cross. De inkluderar University of London, Google, The Crick Institute och The Guardian.

Studentberättelser

Platser

 • London

  The Aga Khan University (International) UK 210 Euston Road, NW1 2DA, London

  Frågor