Keystone logo
The American College of the Mediterranean

The American College of the Mediterranean

The American College of the Mediterranean

Introduktion

The American College of the Mediterranean

American College of the Mediterranean (ACM) är ett amerikanskt. college i Aix-en-Provence, Frankrike. ACM är ledande inom internationell utbildning och erbjuder en amerikansk utbildning med ett globalt fokus. ACM strävar efter att tillhandahålla spetskompetens inom internationell utbildning, inspirera till interkulturell medvetenhet, och förbereda studenterna för framgång i ett globalt samhälle genom studier av Europas och Medelhavets historia, språk, kulturer, och samtida frågor. Det gör det genom en unik kombination av kurser, praktikplatser, läroplaner, som kombineras för att skapa grundutbildningar i amerikansk stil i en internationell och tvärkulturell miljö.

ACM: s utmärkelser inkluderar:

 • En institution i amerikansk stil för högre utbildning med USA. och fransk ideell status
 • Ursprungligen chartered som en institution för högre utbildning av regenterna vid State University of New York, som Institute for American Universities med en rik historia som går tillbaka till 1957
 • Erkänd som en institution för högre utbildning av det franska ministeriet som en privat institution för högre utbildning (fransk formulering) och rektoratet vid Aix-Marseille University.
 • Grundande medlem av Association of American International Colleges and Universities (AAICU), som ger studenter möjlighet att studera utomlands på olika platser främst i Europa och Nordafrika

Plats

ACMs campus ligger i södra Frankrike, i den charmiga och livliga staden Aix-en-Provence. Aix är...

 • En universitetsstad med över 40,000 College studenter
 • Ett juridiskt och akademiskt nav, hem till södra Frankrikes överklagadomstol
 • Födelseplatsen för den postimpressionistiska målaren Paul Cézanne, vars ämne ofta var det majestätiska berget Sainte-Victoire
 • Känd för sina många fontäner och kafékantade Cours Mirabeau
 • 25 minuter från Marseille-Provence flygplats
 • 15 minuter till Aix TGV bullet-train station

Program

ACM erbjuder kandidatexamen och magisterprogram som är platsspecifika till sin natur, med fokus på konsten, företag, humaniora, och samhällsvetenskap.

ACM AV SIFFRORNA

 • 12:1 förhållande mellan elev och lärare
 • 10 elever är den genomsnittliga klassstorleken
 • 45% av fakulteten är heltid
 • 95% av ACM-fakulteten har en doktorsexamen eller terminalexamen inom sitt område

Med ACM har du möjlighet att delta i följande:

En amerikansk stil examen i Frankrike

The American College of the Mediterranean (ACM) ger amerikansk stil utbildning som du är bekant med i den charmiga och livliga staden Aix-en-Provence, en universitetsstad med över 40.000 studenter. Med flera huvudämnen och minderåriga att välja mellan, inklusive möjligheten att självutforma ett studieområde och en grundläggande läroplan som är specifik för Medelhavsområdet, studenter har möjlighet att fördjupa sig i en ny kultur och lära sig med stor effekt, erfarenhetsmässigt sätt.

Kursinstruktion på engelska

Alla kurser ges på engelska, förutom språkkurser på franska, spanska eller arabiska på alla nivåer. Möjligheter att förbättra särskilt dina franska färdigheter utanför klassrummet finns också, inklusive att bo med en värdfamilj, ACM: s språkpartnerprogram, och kursfältstudier.

Kostnadsmedveten

Som en ideell institution för högre utbildning, ACM fokuserar på att hålla sina kostnader överkomliga. Medan stipendier och bidrag finns tillgängliga för berättigade studenter, vårt mål är att hålla kostnaderna låga från början.

Alternativet att överföra

Om du inte kan börja din grundexamen med ACM, du har möjlighet att slutföra det hos oss. ACM välkomnar överföringsstudenter att ansöka till vårt Bachelor of Arts-program som har avslutat minst en termin på college och upprätthållit en lägsta GPA på 2.5.

Internationell arbetslivserfarenhet

ACM: s robusta praktiknätverk gör att du kan få internationell arbetslivserfarenhet medan du avslutar din examen och kommer att introducera dig till viktiga internationella kontakter. Lär dig mer om praktikmöjligheter och se var ACM har placerat tidigare studentpraktikanter genom att besöka praktikwebbsidan.

Säljbara färdigheter

Med din examen från ACM, dina förbättrade färdigheter och unika upplevelser kommer att öka utvecklingen inom viktiga internationella och interkulturella kompetenser. ACM-alumner ser redan dessa fördelar spela ut efter examen, så många har gått vidare till rigorösa forskarskolor, inklusive Columbia University och School of the Art Institute of Chicago, medan andra har utnyttjat sin ACM-examen och landat jobb på hög nivå med sådana anläggningar som FN: s världslivsmedelsprogram och Washington State Legislature.

Platser

 • Aix-en-Provence

  27, place de l’Université, 13604, Aix-en-Provence

  Frågor