Keystone logo
The Catholic University In Ružomberok

The Catholic University In Ružomberok

The Catholic University In Ružomberok

Introduktion

Katolska universitetet i Ruzomberok

Katolska universitetet i Ruzomberok, Slovakien är ett offentligt universitet bestående av fyra fakulteter (fakulteten för konst och brev, utbildningsfakultet, teologiska fakulteten och fakulteten för hälsa). Universitetet ger högkvalitativ utbildning baserad på ett individuellt tillvägagångssätt i en modern campus. Fakulteten för konst och brev har varit en del av universitetet sedan starten. Det erbjuder attraktiva studier inom humaniora, historia, samhälls- och beteendevetenskap.

Flexibel och högkvalitativ utbildning

Både universitetet och dess naturvetenskapliga fakultet försöker kontinuerligt förbättra kvaliteten på utbildningen och forskningen. Framgången med denna insats har bekräftats upprepade gånger av studenternas åsikter och genom utvärdering av en oberoende slovakisk ranking och kreditvärderingsinstitut ARRA. Enligt den senaste publicerade utvärderingen av alla universitetets fakulteter i Slovakien av ARRA-byrået är fakulteten för katolska högskolan i Ruzomberok den näst bästa och bland alla fakulteterna av konster och bokstäver har den lägsta andelen arbetslösa akademiker. Studenter erbjuds ett brett utbud av studier och kan välja mellan olika kurser om aktuella ämnen. Dessutom kan eleverna delta i utbyten på några av våra många partneruniversiteter utomlands.

Personlig utveckling

Universitetet stöder den studerande personliga tillväxten. Utöver utbildningen erbjuder det möjligheter att lära sig användbara färdigheter, träffa intressanta personer och engagera sig i extracurricular aktiviteter som studentmedia (studentmagasin, radio- och tv-station), universitetsteaterns ensemble, folkdansföretag eller sportaktiviteter.

Individuell tillvägagångssätt och familjeliknande atmosfär

På fakulteten för konst och brev känner studenterna varandra och deras professorer. Det finns regelbundna evenemang som hjälper dem att träffas, till exempel en informell välkomstdag för förstaårsstudenterna, avdelningar, julpartier, fältturer etc. Utbildningen sker vanligen i mindre grupper; Därför kan eleverna göra snabbare framsteg.

Uppdaterad universitetscampus

Universitetets universitet är en av de mest moderna i Slovakien. Det domineras av ett nytt universitetsbibliotek, men det finns också välutrustade klassrum och moderna sovsalar. Alla viktiga faciliteter ligger nära huvudbyggnaden. Därför kan eleverna spendera hela dagen (gå på klasser, studera i biblioteket, ha kaffe i en av kaféerna eller äta middag i universitetets kantine) inom universitetsområdet.

Attraktiv region

Fakulteten för konst och brev finns i norra Slovakien, i Ruzomberok. Regionen erbjuder ett brett utbud av möjligheter till roliga fritidsaktiviteter, eftersom det ger många möjligheter till avkoppling och underhållning. Turistorienterade besökare kommer att imponeras av den natursköna bergsområdet som är lämplig för vandrare och erfarna klättrare. I närheten finns ett bergskedja Nizke Tatry, Velka Fatra och även Chocske Vrchy där människor kan gå på vandringar med varierande svårigheter. Ruzomberok ger ett antal möjligheter till olika sportaktiviteter. Skid- och cykelfamiljparken Malino Brdo erbjuder utmärkta tjänster för vintersportsfans, turister och intresserade av bergbana. Attraktiva termiska pooler som Besenova och Lucky, som fungerar året runt ligger bara några kilometer från Ruzomberok.

Stöd till internationella studenter

Vid fakulteten har vi internationella studenter som kommer huvudsakligen från Ukraina, Polen eller Tjeckien som erbjuds hjälp med praktiska frågor som uppehållstillstånd etc. Internationella studenter har kurser för att lära sig det slovakiska språket. Eftersom slaviska språk har mycket gemensamt, kan dessa studenter oftast navigera utbildningen mycket snabbt. Dessutom är anpassningsprocessen lättare om eleverna väljer att studera engelska eller tyska språket, i så fall är de flesta av sina klasser på engelska eller tyska.

Rimliga levnadsutgifter

Studenter från EU-länder eller länder som Ukraina, Vitryssland, Serbien, etc. betalar inte studieavgiften för sina studier. Boendeavgifterna i studenthemmet varierar från 70 till 140 EUR per månad baserat på antalet sängar (studenter som bor) i rummet. Således kan de totala levnadsutgifterna för en student i Ruzomberok vara cirka 350 euro per månad. Dessutom får de bästa studenterna generösa stipendier och det finns gott om möjligheter till deltidsstuderande jobb i denna turistregion.

Platser

  • Ružomberok

    Nám. A. Hlinku 1159/60, 034 01 Ružomberok, Slovakia, , Ružomberok

    Program

    Frågor