Keystone logo
The Cyprus Institute

The Cyprus Institute

The Cyprus Institute

Introduktion

Cypern är ett EU-ö som ligger i östra Medelhavet. Det står i en korsning mellan Europa, Mellanöstern och Nordafrika , både geografiskt och historiskt. Det har en mycket lång historia och en rik kultur som är ledd till några av de största antika och nyare civilisationerna i regionen. Idag kombinerar det ett modernt, tekniskt avancerat samhälle av livliga städer med den lugna atmosfären på en Medelhavsö.

bild med tillstånd av The Cyprus Institute

Students GS

The Cyprus Institute

Cyprus Institute är en internationell forskningsorganisation belägen i Nicosia, Cyperns huvudstad. Det fungerar under paraplyen av Cyperns forsknings- och utbildningsstiftelse, som styrs av en internationellt hyllad förvaltningsstyrelse. Dess uppdrag är att tjäna som ett vetenskapligt, teknologiskt och innovativt nav för den östra Medelhavsområdet och Mellanösternregionen som tar upp frågor av regional relevans och global betydelse. Det strävar efter att fungera som en EU-port för forskning och teknik i regionen och genom detta främja fred och välstånd och främja samarbete mellan dess folk för att förbättra deras framtid.

Institutets vision omfattar de snabbt föränderliga sociala, politiska och ekonomiska verkligheterna i regionen såväl som de globala vetenskapliga och tekniska framstegen. Det är en uppsättning på en serie strategiska drivrutiner inklusive:

 • Hantera klimatförändringar för en hälsosam miljö med friska människor
 • Innovera för en hållbar och grön utveckling mot en ljusare framtid
 • Led i en föränderlig värld där datavetenskap och artificiell intelligens är nyckelfunktioner
 • Analysera och dokumentera vårt förflutna och nutid för att berika vår framtid
 • Utbilda de nya vetenskapsledarna och beslutsfattarna

De forskarutbildningsprogram som erbjuds av institutets tvärvetenskapliga skola för vetenskap och teknik är utformade för att anpassa sig till institutets vision. Studenter lärs ut och handleds av institutets utmärkta och internationella fakultet och utbildas av expertforskare. De är direkt nedsänkta i den rika forskningsmiljön i institutets forskningscentra och har direkt tillgång till toppmoderna infrastrukturer och anläggningar.

Skolan lockar ett litet antal internationella elever av högsta kvalitet och syftar till att ge dem banbrytande kunskaper och färdigheter som kommer att stärka dem i ledande vetenskap, moderna samhällen och morgondagens ekonomi. Skolans alumner har nyckelpositioner inom akademi och industri på Cypern och utomlands.

bild med tillstånd av The Cyprus Institute

131685_StudentsAmphitheater.DSCF7695.JPG

program

Skolans portfölj innehåller för närvarande sex forskarutbildningar som leder till MSc och doktorsexamen och är ackrediterade av Cyperns byrå för kvalitetssäkring och ackreditering (CYQAA). Dessutom har skolan bilaterala avtal med utmärkta institutioner för högre utbildning i Europa och USA, vilket ger eleverna möjlighet att anmäla sig till dubbla eller gemensamma examina.

 • MSc / MPhil i miljövetenskap (1 år eller 1,5 år)
 • MSc i simulering och datavetenskap (1 år)
 • MSc i digitalt kulturarv (1 år)
 • Doktorsexamen i beräkningsvetenskap (3 år)
 • Doktorsexamen i energi-, miljö- och atmosfärvetenskap (3 år)
 • Doktorsexamen i vetenskap och teknik i kulturarv (3 år)
131926_GRADUATESCHOOLInfographic2020-LOW.jpg

bild med tillstånd av The Cyprus Institute

Platser

 • Nicosia

  20 Konstantinou Kavafi Street 2121, Aglantzia Nicosia Cyprus, , Nicosia

Frågor