Keystone logo
The Hebrew University of Jerusalem

The Hebrew University of Jerusalem

The Hebrew University of Jerusalem

Introduktion

Våga upptäcka - HUJI Digital Open Day

Gå med i vår Digital Open Day för kandidat-, doktorand- och forskarutbildning och upptäck hur vi kombinerar excellens med ett rikt studentliv.

Boka din plats här > > https://tinyurl.com/2udrnv2x

HUJI - International Impact

Genom att producera oöverträffad spetskompetens inom forskning, undervisning och studier har hebreiska universitets världsberömda forskare uppnått extraordinära genombrott inom discipliner från jordbruk till hjärnforskning, från ekonomi till utbildning och så många fler. Dessa prestationer återspeglas i det imponerande antalet konkurrenskraftiga forskningsbidrag som erhållits av fakulteten, liksom genom registreringen av ett oproportionerligt stort antal internationella patent.

Artiklar och studier av universitetsforskare förekommer ofta i prestigefyllda vetenskapliga och akademiska tidskrifter, och deras forskning har fått dem enastående utmärkelser i Israel och utomlands. Hittills har lärare och alumner vunnit sju Nobelpriser, en Fields-medalj (Nobelprisets motsvarighet i matematik), en Canada Gairdner International Award i biomedicinsk vetenskap och 14 Wolf-priser.

Det hebreiska universitetet är särskilt stolt över sitt "Startup Nation" tekniköverföringsföretag, Yissum , som rankas bland de mest produktiva och framgångsrika inkubatorramarna i världen:

 • Sedan grundandet 1964 har Yissum licensierat över 530 tekniker
 • Det registrerar mer än 50 nya patent varje år
 • Yissum genererar 2 miljarder dollar i intäkter årligen

HUJI erbjuder omfattande urval av termin, ett år, kandidatexamen, magister- och doktorsexamen, samt postdoc-stipendier, praktikplatser och kortvariga program. Undervisningsfakulteten består av världsberömda experter inom sina områden, av vilka många har vunnit viktiga priser och utmärkelser.

Banbrytande forskning

Sedan det grundades för mer än 100 år sedan har det hebreiska universitetet varit ledande för banbrytande forskning inom både samhällsvetenskap och naturvetenskap. I själva verket ingick dess första styrelse ingen ringare än Albert Einstein och Sigmund Freud; och inte mindre än åtta Nobelpriser och många andra viktiga utmärkelser har kommit ut ur dess hallar.

Idag är universitetet fortfarande starkt engagerat i sin roll som ledande inom tvärvetenskaplig forskning och det ligger i framkant av spetskompetens inom innovation och entreprenörskap inom ett stort antal områden. Huji har över 100 forskningscentra, med 3 800 forskningsprojekt pågår vid varje given tidpunkt.

Som det passar en framstående forskningsinstitution med nära band till det internationella forskarsamhället samlar Hebrew University toppforskare från hela världen. En tredjedel av alla doktorander i Israel är inskrivna vid hebreiska universitetet och en fjärdedel av alla internationella postdoktorer i Israel är anslutna till universitetet. Det är också en spjutspets för att erhålla forskningsbidrag från Europeiska forskningsrådet (ERC).

Myndigheten för forskning och utveckling vid Hebreiska universitetet uppmuntrar och främjar alla forskningsaktiviteter på campus och ger kontinuerligt stöd till forskningsprojekt. Hittills har mer än 10 000 patent registrerats av HUJI-anslutna forskare. Universitetet uppmuntrar och underlättar tekniköverföring och stöder framgångsrik kommersialisering av innovationer. Det är därför inte förvånande att universitetet har spelat en så framträdande roll i utvecklingen av Israels berömda start-up-ekosystem.

Levande internationell gemenskap

Över 2000 studenter från 90 länder studerar i Jerusalem varje år och utnyttjar de många kortvariga studiemöjligheter som HUJI: s Rothberg International School erbjuder. Dessa inkluderar studier i utlandet med en termin och studentutbytesprogram, hebreiska ulpan-kurser och olika praktikplatser. Studenter anslutna till Rothberg är en del av ett livligt internationellt samhälle som tycker om att stimulera akademiska läroplaner tillsammans med en fascinerande personlig upplevelse.

Våra studenter fördjupar sig i sina studier och de tycker också om möjligheten att uppleva en av de mest fascinerande städerna i världen. Jerusalem är överfullt av historia, kultur och religion, men det är också en vacker modern huvudstad med en varierad befolkning och ett pulserande nattliv. Universitetet hjälper sina internationella studenter att få ut det mesta av denna unika upplevelse genom att organisera en mängd sociala och kulturella aktiviteter samt oförglömliga utflykter i hela Israel.

Varför studera vid det hebreiska universitetet?

 • Rankad nummer ett i spetskompetens i Israel och bland de 100 bästa universiteten världen över
 • Åtta Nobelprisvinnare de senaste åren är HU-akademiker eller forskare
 • HU-forskare har vunnit många prestigefyllda priser
 • Över 150 studieområden erbjuds, inklusive många interdisciplinära program
 • Innovation och kreativitet i undervisning och forskning (Neural Computation, Cognition, Computational Biology, Study of Rationality)
 • Fyra campus är värd för studenter från hela världen
 • Högsta studenttjänster, inklusive toppmoderna idrottsanläggningar och studentbostäder på alla campus
 • Otrolig panoramautsikt över den 3000 år gamla staden Jerusalem från klassrumsfönster.

Statistik

Global aktivitet: Siffrorna

Siffrorna talar för sig själva:

 • 265 akademiska avtal med institutioner i 45 länder
 • Studentutbytesavtal med över 90 institutioner i över 30 länder
 • 90 kurser för studier av ett 30-tal språk
 • 308 postdoktorer från 34 länder
 • En årlig inskrivning av nästan 2000 studenter från 80 länder vid Rothberg International School.
 • I september 2012 blev det hebreiska universitetet en av de första institutionerna som gick med i Coursera, som samarbetar med ledande universitet för att erbjuda gratis onlinekurser till människor överallt.

  Ranking

  The Hebrew University of Jerusalem rankas konsekvent som det bästa universitetet i Israel och bland de 100 bästa, över hela världen. Dessutom, Universitetet rankades topp israeliska universitet och 201-205 bäst av de bästa 800 institutioner i 2016-17 Times Higher Education World University Rankings, publicerad av den brittiska tidningen Times Higher Education. HUJI var det enda israeliska universitetet som placerade sig i världens 200 bästa universitet på rankingen.

  Dessutom har The Hebrew University of Jerusalem rankats först i Israel och 88: e globalt i Reuters topp 100 av världens mest innovativa universitet.

  Platser

  • Jerusalem

   Mt. Scopus 9190501 Jerusalem, , Jerusalem

  • Rehovot

   Rehovot, Israel

   Frågor