Keystone logo
The Hong Kong Polytechnic University - Department of Logistics and Maritime Studies

The Hong Kong Polytechnic University - Department of Logistics and Maritime Studies

The Hong Kong Polytechnic University - Department of Logistics and Maritime Studies

Introduktion

För att klara av den snabba utvecklingen av logistiken i Hongkong och det kinesiska fastlandet med ökande efterfrågan på talanger, inrättade The Hong Kong Polytechnic University (PolyU) officiellt Institutionen för logistik den 1 september 2003, efter en omorganisation som omfattade den tidigare Department of Shipping och Transportlogistik och en del av den tidigare avdelningen för management.

I september 2008 gjorde PolyU ytterligare ett steg för att döpa om institutionen till Institutionen för logistik och sjöfartsstudier för att bättre återspegla institutionens styrkor och växande portfölj. För närvarande är PolyU den enda leverantören av maritim utbildning på högre nivå i Hong Kong.

Kvalitetsutbildning

Med stora specialiseringsområden inom "global leveranskedja" och "internationell frakt- och transportlogistik", erbjuder avdelningen omfattande och internationellt erkända akademiska program som sträcker sig från grund- till forskarnivå. De primära målen är att fostra högeffektiva logistikchefer och ledare genom utveckling av samtida utbildningsmaterial och användning av innovativa och pedagogiska metoder.

Institutionens masterprogram i Global Supply Chain Management, International Shipping and Transport Logistics och Operations Management erbjuder djupgående kunskaper till chefer och yrkesverksamma inom området, och de förkroppsligar en sund balans mellan akademisk teori och yrkesutövning. Civilingenjörsprogrammet i internationell sjöfart och transportlogistik, till exempel, omfattar inte bara maritima kunskaper, utan också praktiska ämnen som hamnpolitik och hamnförvaltning, sjöfartslagstiftning och sjöförsäkring.

Institutionen samarbetar också aktivt med högklassiga institutioner på det kinesiska fastlandet. Ett av dessa initiativ var lanseringen av dess flaggskepp Master of Science in Quality Management med Zhejiang University i Zhejiang. Med utgångspunkt i avdelningens akademiska profil lockade programmet kandidater från olika bakgrunder, inklusive bank och finans, catering och restaurang, konstruktion, teknik, statliga avdelningar, hälsovård, hotell, logistik, merchandising, produktion, fastighetsförvaltning, allmännyttiga tjänster, inköp , kvalitetstestning och certifiering, detaljhandel, turism, handel, transport, lagerhållning och andra tjänstesektorer.

Innovativ forskning

I linje med PolyU:s tradition har institutionen lagt stor vikt vid innovativ forskning inom olika områden som täcker sjöfart, sjöfart, hamnar, supply chain management och transportlogistik. Den akademiska personalen har engagerat sig rigoröst i forskningsaktiviteter, vilket framgår av det växande antalet forskningsartiklar som publicerats i akademiska tidskrifter av högsta kvalitet.

Utnämningen av några projekt som nischområden av universitetet markerar ytterligare institutionens spetskompetens i forskningsidéer och verksamhet.

Industriellt samarbete

Som ett spetskompetenscentrum inom logistik och maritim utbildning för att fostra professionella talanger, strävar avdelningen också efter att tillhandahålla forskning och konsulttjänster för näringslivet. Med nära samarbete med industrierna, applikationer och verkliga anslutningar, kan avdelningen föra in den högsta kvaliteten på undervisning, forskning och konsultation i klasserna, vilket kommer att ge fördelar för branschen och samhället som helhet. Det är vad PolyU gör skillnad inom logistik och maritim utbildning.

Ranking

Universitetsranking:

#5 i Times Higher Education Young University Rankings 2022

#5 i ShanghaiRankings globala rankning av akademiska ämnen (GRAS) 2021: Management

#6 i QS Top 50 Under 50 2022

#23 i Times Higher Education Asia University Rankings 2021

#25 i QS Asia University Rankings 2022

#66 i QS World University Rankings 2022

#91 i Times Higher Education (THE) World University Rankings 2022

Fakultetens ranking:

#1 i Hong Kong och #25 i världen för företag och ekonomi

Hong Kong Polytechnic University Faculty of Business tilldelades den bästa logistikutbildningsleverantören vid 2021 Asian Freight, Logistics and Supply Chain Awards

Avdelningsranking:

#1 i maritim forskning vid kinesiska universitetet

#1 i PolyU Top 30 Worldwide Maritime School Rankings (2016–2020)

#1 i Thomson Reuters ISI Web of Science 2019 - 2021: Shipping Research Data

# 1 i KUBS Worldwide Business Research Rankings™ - Operations Management and Management Science 2010-2019

#1 i Hong Kong och #9 i världen av The SCM Journal List™ University Rankings 2018

#2 i Hong Kong och #18 i världen av The SCM Journal List™ University Rankings 2018-2020

#14 i UTD Top 100 Business School Research World Rankings och #1 utanför USA inom området Produktion och Operations Management under perioden 2016-2020.

Flera professorer från Institutionen för logistik och maritima studier, Hong Kong Polytechnic University är listade bland de 250 bästa individerna inom affärsforskning enligt P-Rank 2022.

Inklusive:

#1 Ir-professor, dekanus vid handelsfakulteten, Edwin Cheng

#37 Professor Shuaian Wang

#84 Professor Kee-hung Lai (Mike Lai)

#153 Professor Chi To Ng

#200 Professor Chung Lun Li

Platser

  • Hung Hom

    Room M628, 6/F, Li Ka Shing Tower, , Hung Hom

Frågor