Keystone logo
The National University of Santiago del Estero

The National University of Santiago del Estero

The National University of Santiago del Estero

Introduktion

Vårt universitet ligger i provinsen Santiago del Estero, huvudstaden, som är den äldsta staden i landet sedan den grundades 1553, som ligger nordväst om den argentinska republiken. UNSE, som skapades 1973, försökte alltid tillgodose kraven från samhället som gav upphov till det. Således är de karriärer som betonas de som syftar till att lösa problemen i den lokala sociala miljön, inriktad på teknik och sociala och hälsoproblem.

Universitetets framväxt kom att fylla ett känt behov i regionen, eftersom det gav plats för generationer av ungdomar som annars inte skulle ha haft möjlighet att få tillgång till högre utbildning, eftersom det före universitetets existens i Santiago, de var tvungna att resa till angränsande provinser för att få en universitetsexamen. Det bör också nämnas att UNSE är ett offentligt, autonomt och gratis universitet.

The National University of Santiago del Estero består av fakulteter och även av skolor, institut och institutioner. De fyra universitetsländerna, även kallade kloster, är de som utgör universitetet, och de är: lärare, icke-lärare, akademiker och studenter, som är kärnkärnade i sina respektive representativa och fackliga organisationer.

Universitetets centrala huvudkontor ligger i södra delen av staden, närmare bestämt i Avenida Belgrano Sud 1912. I det finns kontor för rektoratet, prorektoratet, dekanerna för fakulteter, administrativa enheter samt klassrum och laboratorier för undervisningsändamål och forskning. Det har också ett centralt bibliotek, auditoriet, FM-radiostationen och TV-kanalen.

Det finns andra UNSE-byggnader, som också tillhör de olika fakulteterna av samma och ligger på landsbygden och i industriområden, såsom El Parque Industrial och El Zanjón , som rymmer många laboratorier där forsknings- och undervisningsuppgifter utförs.

Platser

 • Santiago del Estero

  Avenida Belgrano Sur,1912, G4200, Santiago del Estero

  Program

   Institutionen erbjuder även:

   Frågor