Keystone logo
The University of Edinburgh - School of Biological Sciences

The University of Edinburgh - School of Biological Sciences

The University of Edinburgh - School of Biological Sciences

Introduktion

Om oss

Vi är en av de största biologiavdelningarna i Storbritannien.

Som de moderna arvtagarna till vårt 400-åriga rykte om excellens, bidrar vår personal och studenter till en levande akademisk gemenskap vars visioner formar morgondagens värld.

Framkanten

Institutionen för biologiska vetenskaper ligger i framkant inom undervisning, forskning och innovation. Oberoende rankningar som Times Higher Education placerar oss konsekvent bland de 25 bästa universiteten i världen för biologiska vetenskaper.

Vår lärande- och undervisningsmiljö

Våra studenter ger oss höga betyg för kvaliteten på vår utbildning. Dagens studenter kan studera ett brett spektrum av ämnen, vilket ger en stark grund i grundläggande biologi med flexibiliteten att få erfarenhet av den senaste forskningsutvecklingen inom biologisk och biomedicinsk vetenskap under de senare åren av deras utbildning. Flera kurser lärs ut tillsammans med andra skolor för att ge våra studenter tvärvetenskapliga möjligheter.

Vi erbjuder 10 innovativa masterprogram, inklusive distansutbildning och samarbetsprogram med andra forskningsorganisationer som utökar bredden av ämnen som våra studenter kan studera.

Undervisade kurser stöds av vår Biology Teaching Organization med ger akademiskt och pastoralt stöd. Varje student har en utsedd personlig akademisk handledare.

Vår forskning

Våra studenter undervisas av några av världens ledande vetenskapsmän. Vi är en av de bästa biologiavdelningarna i Storbritannien för kvaliteten och effekten av vår forskning. Mer än hälften av vår forskningsaktivitet bedömdes som "världsledande" i kvalitet och omfattning i 2014 års brittiska nationella forskningsutvärdering, vilket placerade oss på tredje plats totalt och tvåa i Storbritannien bland universitetsläraravdelningar.

Vår forskning är fokuserad kring fyra huvudteman. Alla våra huvudutredare och deras forskarteam bidrar till ett eller flera av dessa teman.

Hållbarhet

School of Biological Sciences har åtagit sig att bidra till socialt ansvar och hållbarhet vid University of Edinburgh. Skolan stöder deltagandet av olika team i University Sustainability Awards. Lagen håller för närvarande eller arbetar mot en utmärkelse på brons- eller silvernivå.

Platser

  • Edinburgh

    Edinburgh, Storbritannien

    Frågor